Emigranto žmona ištaškė 800 eurų – toliau buvo dar blogiau

Laba diena. Gal turėsit man patarimą, čia vis tiek daugiau skaito moterys. Yra bėda su žmona.

 Gal žmona nuolat lankosi SPA?<br> 123rf.com nuotr.
 Gal žmona nuolat lankosi SPA?<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Linas

Dec 11, 2018, 1:42 PM, atnaujinta Dec 12, 2019, 11:46 AM

Mano žmona yra, švelniai tariant, išlaidoka. O aš dirbu užsienyje, pervedu šeimai pragyvenimui. Padėtis darosi nevaldoma.

Vaikui pinigų neskaičiuoja

Mano uždarbis neblogas, lieka pervedimams į Lietuvą, man čia pragyvenimui. Dažnai nepramogauju, kartais nueinu su bendradarbiais alaus arba picą nusiperku. Daug nešvaistau, ne tam išvažiavau, kad taškyčiausi.

O žmona Lietuvoje augina dukrytę, nedirba. Vaikas yra vaikas, poreikiai dideli. Vien kiek kainuoja sauskelnės, rūbeliai, maistas, vaistai... Tų pinigų tikrai reikia. Vaikui neskaičiuoju.

Moterys irgi turi poreikių. Aš ne skrudžas, kai kartu gyvenom, palepindavau vakarienėm, dovanėlėm. Gink Dieve, nieko nesakau, jeigu iš mano siunčiamų pinigų pasidovanoja rankinuką ar geresnės kosmetikos. Ir šiaip neklausinėju, kiek per mėnesį pėdkelnių ar pudrų pirko.

Tik pasakykit man, kokia suma yra „lubos“? Ar 200 eurų per savaitę, ar 800 eurų? Kiek Lietuvoje reikia moteriai su mažu vaiku, kad kokybiškai gyventų?

Ištaškė ir 1000 eurų

Išvažiavęs pervesdavau atskirai visiems mokesčiams, o pragyvenimui maždaug 400 eurų mėnesiui. Sugėdino, kad mažai, pasiskaičiavau, išeina po 100 savaitei, gal tikrai mažoka. Ėmiau pervesti po 800 eurų. Antrą kartą pervedus ištaškė juos greitai, reikėjo pridėti.

Paskui žmona gražiai užsiminė, kad niekam daugiau ir nelieka – tai pačiai rankinei nusipirkti ar auklei užmokėt, kai su drauge nori išeiti. Pridėjau 200. Viso pervesdavau mokesčiams ir 1000 eurų mėnesio pragyvenimui. 

Kaip čia išėjo, kad poreikiai didėjo didėjo, tai prisidėdavo papildomi pirkiniai, tai veikla, kad neliko jokių ribų. Paskutinį kartą pervedžiau tą 1000 eurų ir po pusantros savaitės žmona skambina – baigėsi.

Darbas į orą

Man toks lengvas šokas. Ką reikia pirkti, kad per dieną išleistum 100 eurų kasdien? Gerai, aš turėjau atsidėjęs dar, nebuvo duobės – pervedžiau papildomai. Be ribų taško pinigus. Taip ir toliau – liksim be santaupų.

Turėjom planą įsirengti namą. Jeigu nereikėtų pinigų, tai nebūčiau važiavęs niekur. Vaikas mažas, noriu džiaugtis vaikystės akimirkom. Situacija privertė, pinigai remontui būtinai reikalingi. Iš oro jie neatsiras.

Tik jaučiuosi dirbantis į orą. Būsiu bjaurus, bet ką ji – sėdi SPA? Kiek metų man reiks dirbt ir nematyt savo vaiko normaliai, jeigu pinigai taip taškomi? Nenoriu iš tikro kaltint žmonos, užsipult, sunku vienai auginant. Tik du klausimai. Ar čia realios tokios išlaidos, gali tiek su mažu vaiku reikėti? Kaip man taktiškai geriau pakalbėt su ja, kad ir neįžeisčiau.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2018 metų gruodžio 11 dieną.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.