Grįžusi iš užsienio apsilankė poliklinikoje ir nustėro – ten gydytojai už tai išbartų

Parašiau atvirą laišką sveikatos ministrui. Šiuo metu vyksta daug diskusijų, kaip parvilioti emigrantus iš užsienio. Atlyginimų dydis, gyvenamojo ploto problema, žinoma, labai svarbi, tačiau nieko nėra svarbesnio už sveikatą, o ypatingai vaikų.

 Pasak moters, užsienyje gydytojai neleidžia mažų vaikų vesti tarp sergančių suaugusiųjų.<br> M. Patašiaus asociatyvioji nuotr.
 Pasak moters, užsienyje gydytojai neleidžia mažų vaikų vesti tarp sergančių suaugusiųjų.<br> M. Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virgilija

Feb 4, 2019, 7:34 AM, atnaujinta Feb 4, 2019, 11:23 AM

Todėl pasakysiu tai, ką senokai jau norėjau aptarti. Šiandien nuėjau į pagrindinę mūsų miesto polikliniką. Sergančių gripo epidemija daug. Žmonės eina srautu, o tame sraute ir mamos su vaikais ir net kūdikiais.

Kaip neatsakingai suvaryti suaugę ir vaikai ne tik į tas pačias poliklinikas, bet net ir į tuos pačius gydytojų kabinetus.

Ilgą laiką gyvenau Vokietijoje, dukra gimdė vaikus ir teko ne kartą lankytis kartu pas vaikų gydytojus. Su metukų vaiku nuėjome pas šeimos gydytoją, tai jis išbarė, kad labai neatsakinga vestis čia mažą vaiką, nesaugu jam, kur lankosi sergantys suaugę.

Vaikų gydytojai dirba atskirose patalpose, beje, labai jaukiai įrengtose, su daug žaislų, todėl vaikui laukti nepabosta, jaučiasi ten kaip namie.

Pas mus vaikai bėgioja po tuos pačius koridorius, kur sėdi sergantys suaugę, dar ir eina į tuos pačius kabinetus, guldomi ant tų pačių kušečių apžiūrai.

Būtų gėda papasakoti visa tai nuvažiavus į Vokietiją. Juk politikai ir pats ministras su savo komanda nuolat keliauja po Europą, tai gal užsuktų pažiūrėti, kaip dirba medikai užsienyje. Ten, manau, mielai įsileistų. Kad ir mažo miestelio pediatras parodytų savo darbo kabinetą.

Aš nekalbu apie tai, kad tiek vaikų ligoninėje, tiek apsilankius pas gydytoją ir prireikus sauskelnių, gali jų visada rasti prie vystymo stalo, savo iš namų net neštis nereikia.

Kai pasirūpinsite, kad žmogui ir jo vaikui būtų Lietuvoje gyventi gera, tai, patikėkite, niekas iš savo Tėvynės išvažiuoti nenorės. Dar pasikartosiu, kad sveikata visų svarbiausiai, o ypatingai vaikų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.