Nustebino Ericos ir Jurgio duetas: „Ar taip žmonės reaguoja į pralaimėjimą?“

Kai negali susitaikyti su visuomenės nuomone ir priimti savo klaidų – tada ir būna toks rezultatas. Gaila, kai beprotiškai talentingi žmonės taip elgiasi.

Pora "Eurovizijos" atrankose dalyvavo su daina "Sing!".<br>T.Bauro nuotr.
Pora "Eurovizijos" atrankose dalyvavo su daina "Sing!".<br>T.Bauro nuotr.
Nacionalinėje atrankoje J.Didžiulis ir E.Jennings liko ketvirti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nacionalinėje atrankoje J.Didžiulis ir E.Jennings liko ketvirti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Augustė

Feb 25, 2019, 1:37 PM, atnaujinta Feb 25, 2019, 1:59 PM

Visi mes sakom: „Eurovizija? Ką aš žinau, o kas ten šiemet dalyvauja?“ 
Ir visi tie patys žiūrime. Tad neapsimetinėsiu, nes irgi žiūrėjau, sirgau, balsavau.

Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings yra mano mylimi atlikėjai. Seniau jie dainuodavo duetu, pasivadinę „The Ball & Chain“ – tada man labai patiko. Ir jie vėl susiėjo į duetą dalyvauti šių metų „Eurovizijoje“. Atrankose pristatė savo dainą „Sing!“, pateko ir į finalą.

Daina atrodė per silpna

Daina visai nieko, idėja graži ir aiški. Bet nemanau, kad buvo verta pirmos vietos – su visa pagarba duetui. Jie profesionalai, o daina man pasirodė tokia be žinutės. Vis kalbam, kaip svarbu mintis, kurią neša daina.

Laimėjo, pvz., pernai daina prieš seksizmą. Kažkuriais metais – apie laisvę, kai Ukrainoj buvo pats pikas neramumų. Tai turi ta žinutė tikrai būti stipri. O čia net mano mama, su kuria žiūrėjom finalą, sakė: „Nebloga, bet tokia apie nieką.“ Tai va.

Laimėtojas buvo išrinktas tas pats ir komisijos, ir žiūrovų. Viskas kaip ir aišku. Kaip turi elgtis pralaimėjęs? Nuryti nuoskaudą, pasveikinti nugalėtoją ir kitąkart stengtis dar labiau. O čia Jurgis su Erica mane ir nustebino.

Pirmadienį pasirodė internete jų pasakymai, kad jiems norisi daugiau skaidrumo balsavime! Dabar žada teikti laišką LRT su pasiūlymais, kad komisijos balai būtų vieši, o skambučiams būtų randama kažkokia alternatyva, dar kažkas. Nes norisi didesnio skaidrumo, aukštesnių standartų... Ar taip žmonės reaguoja į pralaimėjimą?

Ar sunku susitaikyti?

Suprasčiau, jeigu žiūrovai būtų juos išrinkę į pirmą vietą, o komisija davusi mažiausiai balų. Būtų galima kažkuo abejoti. Bet dabar komisija ir žiūrovai buvo vieningi! Negi taip sunku susitaikyti su tuo, kad jų daina nelabiausiai patiko renkantiems?

Labai apmaudu, kad garsūs ir talentingi žmonės nusileidžia iki tokio lygio.
„Gavau dvejetą, nes mokytoja manęs nemėgsta“, – ne, gavai dvejetą dėl to, kad nepasiruošei pamokai. Susitaikyk.

Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje buvo tas pats – neišrinko tų, kurių nenori matyti kaip Lietuvos atstovų. Šiemet. O ne todėl, kad balsuota „neskaidriai“.

Būkit geri, kas pralaimėjote ir kas pralaimėsite kitais metais – nesižeminkit, nekaltinkit komisijos. Iškelkit galvą, supraskit savo nesėkmę ir eikit pirmyn. Nes apmaudu matyti profesionalus, nepasitenkinimą rodančius kaip būtų vaikai. Neskanu.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.