Vaistinėje laukusi 20 min. pratrūko: „Aukščiausio lygio išsidirbinėjimas“

Bobutės vaistinėje... Nebegaliu, čia juokas pro ašaras! Seniau gal bažnyčia būdavo pagrindinė socialinės senukų komunikacijos vieta, paskui išvešėjo ir poliklinikos, bet vaistinės dabar nurungia viską. Jei reikia greitai ką nors nusipirkti, būk ramus – nepavyks.

Autorė stebėjosi, kaip klientai išnaudoja vaistininkes išplėstinėms, pokalbius su gydytojais primenančioms konsultacijoms.<br>R.Danisevičiaus asociatyvioji nuotr.
Autorė stebėjosi, kaip klientai išnaudoja vaistininkes išplėstinėms, pokalbius su gydytojais primenančioms konsultacijoms.<br>R.Danisevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Pirkėja

May 4, 2019, 2:31 PM

Ėjom su bendradarbiais pietauti. Mūsų biuras yra Laisvės alėjos pradžioje. Einant pietauti pakeliui yra vaistinė. Jaučiau kimbant peršalimą, todėl grįžtant paprašiau kolegų luktelėti. Norėjau užbėgti į vaistinę, nusipirkti, ko reik, ir išbėgti. Kai žinai, ko nori, neužtruksi? Cha cha cha.

Prieš mane vaistinėje buvo tik du žmonės. Dvi bobutės, bet argi čia daug. Laukiau. Ir prasidėjo...

Nežinot, kas čia būna?

"Nežinau, kas čia geriausiai tiktų. Matot, man dabar pasidarė toks keistas skausmas, bet jis gali būt ir nuo anos ligos? Keista, ne. Dar galvoju, o negali būt nuo tų anų vaistų, kaip ten jie, na, kur dabar vartoju, palaukit, pažiūrėsiu, turiu užsirašiusi... Gal jūs pažiūrėkit, kas čia, neįskaitau. Kaip vištos koja, gi pati rašiau, nesąmonė, kažkas prirašyta. Įžiūrit? Tai va, negali nuo šitų vaistų koks pašalinis poveikis būt tas skausmas? Na, aš irgi taip sakau, kad neturėtų.

Ne, ne, nuo skausmo tai man neduokit. Visi tie "ibupromai" ir "ibufenai" labai skrandį ėda, dar opą užsidirbsiu. Ką galit kito pasiūlyt, tokio, kad labiau gal nuo tos vietos skaudėjimo? Gal čia tulžis kokia, nežinot, kas toj vietoj būna? 

O, va tą pakuotę man parodykit. Ne tuos, kur dabar sakėt, bet tuos iš pradžių. Esu jau šitus mačiusi. Taaaip, esu net gėrusi, bet žinot, kas buvo? Pykino labai, tai gal čia nuo jų. Ar ne nuo jų, galvojat? Nežinau, kol kas bijau, neimsiu. Ką dar galima? Tepaliukas tai nežinau, ar padės, vyras užpiltine sako tept, bet ar man ne išorę skauda? Ar tas spiritas gerai čia, kaip patartumėt... Na, aš jam irgi sakau, kad nesąmonė! 

Ne, šiti irgi nepadės... Ką čia jus kamuoju ir dar eilę užlaikau, sakys, visai bobutė pamišusi. Tiek to, duokit tą "Ibupromą", vis tiek geriau turbūt nebus. Jeigu ką, ateisiu dar pasitart. Kiek??? Ne, na, buvo du eurai, dabar staiga trys. Visai nublūdo. Gerai, nebetrukdau, bandysim tais "ibupromais", nors jau įsivaizduoju, kuo baigsis. Užeisiu dar, laimingai", - taip viskas truko 10 minučių. 

Pabendrauti - į dienos centrą

Kitos moteriškės poetiniai viražai apie sveikatą buvo netrumpesni. Aukščiausio lygio išsidirbinėjimas! Kitam ir pasistengus neišeitų taip gaišinti savo ir kitų laiko.

Savo pačios vaistus nusipirkau per minutę, bet išėjusi kolegų, aišku, neberadau. Kas tau lauks 20 minučių. Pavėlavau grįžti į darbą, bet labiausiai suerzino net ne tas.

Kaip šitaip negerbiamas kitų laikas? Varginama vaistinininkė, kuri nėra gydytoja! Gaišinami laukiantys eilėje. Nueikit pas gydytoją ir kalbėkitės, kas jums ir kur skauda. O tada, gavę tikslaus vaisto receptą ar pavadinimą, jau ateikite jo nusipirkti. Kodėl turi vaistinė atsakyti už tai, kad gydytojas jums nepataria?

Labai įdomu, kaip bobutės reaguotų, jeigu aš pradėčiau taip išsidirbinėti? Pavyzdžiui, parduotuvėje. Ateičiau ir klausčiau, kokia dešra man geriausiai tiktų, jeigu turiu virškinimo sutrikimų, bet tuo pačiu noriu, kad būtų skani svečiams prie gėrimų? Pažiūrėčiau, kokios patenkintos būtų už manęs laukiančios bobutės.

Viskam yra savo vieta. Vaistams pirkti - vaistinė. Konsultacijoms - gydytojo kabinetas. O norintiems pabendrauti - senjorų dienos centras. Nemaišykite.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.