Avarijoje sumaitotą vyrą operavo 22 kartus – net žmona netikėjo, kad išgyvens

Kodai neveikia! Nėra tokio dalyko, kaip kodas. Paprasčiausiai geriantis žmogus yra padidinto jautrumo. Tau pasako, kad numirsi, tai ir užsifiksuoja smegenyse, atseit negalima. Dabar, negerdamas, aš nebebijau mirties. Nenoriu to, bet jeigu būtų – būtų. O tada...

Girta moteris ant tilto – ironija?<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Girta moteris ant tilto – ironija?<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Galiausiai į darbą negrįžau, verčiausi pats sau.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Galiausiai į darbą negrįžau, verčiausi pats sau.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rimantas Č.

Jun 12, 2019, 8:39 PM

Kodavausi 4 kartus. Pirmą kartą „kode“ išbuvau apie pusę metų! Antrą – porą mėnesių, trečią – gal pusantros savaitės, o ketvirtą nuėjau gerti tą pačią dieną. Ėjau koduotis, nes dėl gėrimo metė iš darbo. Buvau toks nachalas, kad užsikodavau, pasiėmiau pažymą, kurią turėjau pristatyti į darbą, bet nuėjau gerti. 

O gėrimui aš sau turėjau „pateisinimą“. Prieš maždaug 26 metus, kaip tik pirmą kartą užsikodavęs, papuoliau į labai didelę avariją. Važiuojant į darbą – girta moteris ant tilto. Ironija. Susidūrėme nosis į nosį.

Ligoninėje išgulėjau beveik 8 mėnesius, buvau visas sutrintas. Sveikos buvo tik galva ir rankos. Man padarytos 22 operacijos, koja iki šiol 7 cm trumpesnės. Niekas netikėjo, kad išgyvensiu. Kai išgyvenau – niekas netikėjo, kad vaikščiosiu. Po avarijos mano šeima iširo. 

Po ligoninės įtikėjau, kad išmokau gerti ir po to daug mėnesių jau gėriau „saikingai“. Buvau toks patenkintas, maniau, pagaliau išmokau. Bet vieną kartą ėmiau ir mostelėjau penkis butelius! Ir viskas.

Teisinau save, kad geriu, nes mane žmona paliko. Savaitę geriu, dvi ne. Paskui atvirkščiai. Paskui mėnesį geriu, kelias dienas negeriu ir taip toliau... Mažėjo intarpai. Kol galiausiai be perstojo gėriau 8 mėnesius.

Tais laikais nedirbau. Prekiavau šnapsu, to ir užteko. Turėjau daržus, girtas auginau daržoves. Nebegalėjau sustoti gerti. Vieną kartą atvažiavo mama, kažkaip pagiriojausi... Mama pasakė: „Daryk ką nors arba numirsi.“
Išsipagiriojau ir tada pradėjau galvoti. 

Paskui užsiregistravau į „Minesotą“, socialinis darbuotojas sakė, kad yra negėręs 9 metus. Nepatikėjau.

„Nep*sk proto“, – sakiau jam.

Vėliau pradėjau eiti į Anoniminius Alkoholikus, o dabar man pačiam 19 metų blaivybės. Didžiausias šokas atėjus į grupę buvo, kad nepažįstami žmonės buvo man draugiški. Vėliau per Naujuosius nuėjau švęsti su jais – atėjęs maniau, kad visi girti!

Tokie buvo linksmi ir energingi. Bet ne, jie blaivūs šoko, linksminosi. Prašokom iki paryčių, gyvenime tiek nesismaginau. Ir – be alkoholio. Netikėjau, kad taip įmanoma, bet štai.

Todėl visus man mielus ir pats apkabinu. Žinokit – jūs čia laukiami.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.