Su internetiniu sukčiumi susirašinėjusi lietuvė parodė iš kojų verčiančias žinutes

Kartais feisbuke į draugus pasiprašo vienišas užsienietis. Paprastai – koks nors į atsargą išėjęs Jungtinių Amerikos Valstijų kariškis, iš nuotraukų – pasiturintis ir kažkodėl gyvenantis kokioje nors egzotiškoje šalyje. Žinau, kas už to slepiasi ir tiesiog negaištu savo laiko.

 Sukčius medžioja patiklias moteris.
 Sukčius medžioja patiklias moteris.
 Nebuvo sunku atrasti, kas iš tiesų yra asmuo nuotraukose.
 Nebuvo sunku atrasti, kas iš tiesų yra asmuo nuotraukose.
 Sukčius net nevengia savintis svetimų nuotraukų su pavardėmis.<br> Facebook nuotr.
 Sukčius net nevengia savintis svetimų nuotraukų su pavardėmis.<br> Facebook nuotr.
 Ši vogta nuotrauka sulaukė daugiausia moterų patiktukų.<br> Facebook nuotr.
 Ši vogta nuotrauka sulaukė daugiausia moterų patiktukų.<br> Facebook nuotr.
 Tikrasis nuotraukose esantis asmuo - Doughas Heckmanas.<br> Facebook nuotr.
 Tikrasis nuotraukose esantis asmuo - Doughas Heckmanas.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Jurgita

Jun 30, 2019, 1:54 PM, atnaujinta Jun 30, 2019, 2:06 PM

Bet vieną kartą nugalėjo smalsumas: kažin, ką jau taip suokia tie vadinamieji „scammeriai“, kad serialų prisižiūrėjusios ir meilės ištroškusios damos įtiki pagaliau atradusios savo gyvenimo laimę, akių šviesą, antrą ar ir trečią jaunystę? 

Kažkas juk nutinka, kad moterys perveda tam akyse nematytam, bet nuostabiam, su netikėtomis laikinomis kliūtimis susidūrusiam vyrui tūkstančius, net jeigu dėl to tenka paimti paskolą.

Darbštuolis šienauja aukas

Tad kai į draugus pasiprašė toks Alexanderis Ashley, su geraširdiško vidutinio amžiaus amerikiečio veidu profilio nuotraukoje, nurodantis, kad yra iš Kalifornijos, Sakramento, bet gyvenantis Saudo Arabijoje, Džedoje, padariau, ko niekad nedarydavau – patvirtinau užklausą.

Taip, pagalvojau apie tai, kaip būtų gėda, jei tas tipas pradėtų „laikinti“ ar, dar blogiau, komentuoti mano nuotraukas, bet smalsumas nugalėjo.

Tikėjausi, kad priėmus į draugus, jis parašys iš karto. Bet matyt, pirma turėjo apsidirbti su kitomis potencialiomis aukomis, kurias, eidamas vis per naujus profilius, greičiausiai šienauja dešimtimis.

Taip, šienauja, darbštuolis, nes visai netrukus jo profilyje pamačiau ir vieną savo draugę, kurios prieš tai nebuvo.

Labai gražus ponia

Bet žinutės visgi sulaukiau. Maloniai nustebau, kad nepasivargino pasinaudoti „Google translate“ ir parašė lietuviškai.

Kalba netaisyta: „Labai ačiū, kad sutinkate su mano draugo prašymu. Mano vardas yra Aleksandras Ashley, aš esu gimęs Sakramentas, Kalifornija, JAV ir jūs? Mano brangi Nedelsiant, kai žiūriu į jūsų profilio nuotrauką, ji užėmė mano širdį, turiu pripažinti, kad esate labai gražus.“

Nusprendžiau suteikti jam nemokamą lietuvių kalbos pamokėlę ir padėkojau, kad laiko mane gražiu, bet, deja, esu ne vyras, o kitos lyties asmuo.

Vadinamasis Alexanderis sureagavo: „kodėl įžeidimai.“ Be klaustuko. Tada aš paklausiau, kodėl ir suvokiau, kad pokalbis pakrypo ne ten ir greičiausiai to, ką tie „scammeriai“ suokia, taip ir nesužinosiu.

Juolab, kad jis ėmė mane kaltinti: „tu tikrai mane paini, kodėl tu iš pradžių mane užpuolė.“ 

„Jei užpuolė, kviesk policiją“, – mestelėjau visai netekusi vilties.

Kalbos pamokėlė

Bet, pasirodo, kaltinimai buvo žingsnis į nuoširdesnį bendravimą.

„Labai atsiprašau, mano brangusis, bet jūsų profilis rodo, kad esate ponia“, – parašė Alexanderis.

Kadangi jis vėl tapo malonus, pratęsiau lietuvių kalbos pamokėlę: „Gražus – ponas. Ponia – graži. Jūs rašėte gražus.“

Mano lietuvių kalbos pamokėlė nenuėjo veltui.

„Aš mačiau tavo profilį ir pasirinko jus domėtis, man rūpi būti ištikimi, kad daugiau sužinoti apie jus, gyvenimas yra apie naujų žmonių susitikimą ir naujų dalykų pasidalijimą?“ – perskaičiau jau kažką panašaus į romantiškos makaronų giesmelės preliudiją.

Kadangi bičas prisipažino peržiūrėjęs mano profilį, panagrinėjau ir jo. Draugų sąrašas paslėptas, išskyrus tą vieną moterį iš mano draugų sąrašo, su kuria suspėjo „susidraugauti“.

Laiko juostoje – apie dešimt, gal keliolika to paties geraširdiško veido žmogaus nuotraukų. Virtuvėje, metro stotyje, prie greito maisto kioskelio, netgi su dviem karinėmis uniformomis vilkinčiais vaikinais, tikėtina, sūnumis.

Šuniukai su širdutėmis

Ant jaunuolių uniformų nesunku perskaityti pavardes – Heckman. Panašu, kad ta pati pavardė ir ant per vidurį stovinčio mano „draugo“ Alexanderio kaklo kabančioje kortelėje, bet sunku įskaityti.

Nuotraukos turi po keliolika patiktukų, kai kurios – ir su mielomis širdelėmis su šuniukais komentaruose. Neatsispyriau smalsumui patikrinti, kas gi „laikina“ to tipo nuotraukas. Akis už akį, juk per mano draugų sąrašą ir nuotraukas jis jau perėjo.

Vien moterys. Suvargusios platininės blondinės, sultingos meilę dovanojančios brunetės. Vidutinio amžiaus ar pagyvenusios, viena, ypač aktyvi – netgi pensininkė iš Ukrainos.

Nemaža dalis savo laiko juostose deda paveikslėlius su (rusų, ukrainiečių kalba) užrašytomis giliomis mintimis.

Tokio tipo, kaip „Nebijok mylėti stiprios moters, ji gali būti vienintelė, kuri tave palaikys sunkią akimirką“, „Nors man šiandien ir liūdna, aš vis vien juokiuosi ir šypsausi“, „Niekada neskaudink žmogaus, kuris pasirengęs dėl tavęs padaryti viską“, ir panašiai.

Vogta be skrupulų

Na, bet grįžkime prie mūsų su Alexanderiu pašnekesio. Kadangi bičas parašė, kad pasirinko mane domėtis, aš atsakiau tuo pačiu.

„Jūs mane irgi sudominote. Esate panašus į mano dėdę Doughą Heckmaną“, – parašiau. Nebuvo sunku per „Google“ vaizdų paiešką surasti, kas yra tikrasis nuotraukose užfiksuotas asmuo.

Pasirodo, vedęs, du vaikus turintis amerikietis jau nemažai metų yra tapęs įvairaus plauko sukčių „veidu“. Ir niekaip šio virtualaus išnaudojimo neatsikrato. Gaila žmogaus.

Jau tikėjausi, kad Alexanderis apsidžiaugs dėl mano malonaus prisipažinimo, gal net bendrų giminių atrasime, bet kur tau.

Vos prieš valandą teigęs, kad užėmiau jo širdį, romantikas dingo nieko nepaaiškinęs. Užblokavo. Taip ir baigėsi mano nuotykis nespėjęs prasidėti...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.