Apsilankius Lenkijoje su drauge, moteriai net žandikaulį sutraukė iš pavydo

Senai gerai draugei reikėjo aplankyti Lenkijoje, Plocko mieste, gyvenančius gimines. Viena vairuoti Lenkijos keliais ji nenorėjo, todėl pasikvietė į kompaniją mane. Pažadėjo sumokėti už degalus ir suorganizuoti ekskursiją po miestą. Su pinigais man ne kas, bet sutikau. Reikia išnaudoti geras progas. Kitą kartą gali niekas ir nepasiūlyti.

 Su drauge išsiruošusi į Lenkiją moteris liko apstulbinta kainų.<br>  123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Su drauge išsiruošusi į Lenkiją moteris liko apstulbinta kainų.<br>  123rf.com asociatyvioji nuotr.
Kainos parduotuvėse - neįtikėtinos! <br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Kainos parduotuvėse - neįtikėtinos! <br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Mums gyventi nėra blogai. Tik sunku.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr. 
 Mums gyventi nėra blogai. Tik sunku.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Laimutė

Jul 10, 2019, 8:22 PM

Taurė vyno - maždaug euras

Į kortelę persivedžiau porą šimtų eurų. Pagalvojau, kad tiek turėtų užtekti trims dienoms pavalgyti ir šeimos lauktuvėms. Nakvynė nieko nekainavo, nes mus priėmė draugės giminaičiai.

Pakeliui ne kartą stojome pavalgyti pakelės kavinėse. Už pietus ir bokalą alaus išeidavo maždaug po 20 zlotų (4,72 euro). Už šalto, gero vyno taurę, kavinėje Plocko centre, abi sumokėjome po 5 zlotus (1,18 euro). Šaltas limonadas, kuris labai populiarus karštomis dienomis, brangesnis. Už jį mokėjome 9 zlotus (2,12 euro).

Vaikštant po miesto centrą, pamatėme skuduryną. Juokais užsukome į lenkišką „Humaną“ pasižvalgyti ir... išėjome su pirkiniais. Rankos pačios tiesėsi. Draugė už 5 zlotus (1,18 euro) sumedžiojo palaidinę, o aš už tokią pat kainą – lininį lovos užtiesalą, kurio seniai ieškojau.

Kelionės pabaigoje, užsukome į didelį prekybos centrą. Nors nieko specialiai nereikėjo, pamačiusi rūbų kainą ir kokybę, net žandikaulį sutraukė iš pavydo.

Krūvos lauktuvių

Laimingos tos lenkų moteriškės. Jei pas mus būtų tokios kainos... Palaidinių kaina nuo 15 zlotų (3,54 euro), už prašmatnesnę, su kuria ir į balių nueitum, 50 (11,8 euro) ar 60 zlotų (14,16 euro). Draugė nusipirko stilingas kelnes už 29 zlotus (6,84 euro).

O jau drabužių įvairovė! Kokio nori stiliaus ir kokių nori dydžių. Ne taip, kaip Lietuvoje. Kur tik pažiūrėsi, viskas merginoms, paauglėms. Pačiupinėji ir net neimi matuotis.

Pirkau saldumynų vaikams ir smulkių dovanėlių giminaičiams. Už visą maišą pirkinių "Tesco" prekybos centre palikau 68 zlotus (16,05 euro). Kosmetikos parduotuvėje susigundžiau originaliu aromatu ir dukrai nupirkau Lenkų gamybos kvepalus už 26 zlotus (6,14 euro). Asmeniškai sau nepirkau nieko, neskaitant to lovos užtiesalo.

Kiekvieną vakarą pasisėdėjus kavinėse atrodė, kad neužteks turimų pinigų, o skolintis tikrai nenorėjau. Nežinau, kas man pasidarė. Tikriausiai pripratus prie lietuviškų kainų, galvelė susisuko.

Taupyti neapsimokėjo

Visą kelionę drebėjau dėl pinigų. Ir kai grįžusi namo pasitikrinau sąskaitos likutį... Pasirodo išleidau tik trečdalį suplanuotos sumos.

Dabar galvoju, kad elgiausi kvailai. Nereikėjo taip užsispaudus taupyti. Ką tokio ypatingo galėčiau sau leisti Lietuvoje už likusius pinigus? Nieko. Jei „naujas asortimentas“, neišeitų net "Humanoje" padoriai apsipirkti.

Ne veltui pagyvenę draugės giminės, kurie dažnai lankosi Lietuvoje, stebėjosi: „Ir kaip jūs ten, su tokiomis kainomis, gyvenate?" 

Aš išdidžiai atsakydavau, kad neblogai. Nors reikėjo spjauti į išdidumą ir pasakyti teisybę, kad su tokiomis kainomis mes gyvenam sunkiai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.