Po kalbų apie eiles ir A. Verygą įpyko: atkreipkite dėmesį į šias detales

Skaičiau straipsnį apie vieno piliečio pasipiktinimą Lietuvos medicinine sistema. Tiesiog pasidarė pikta. Mes, lietuviai, mokame tik skųstis, bet kai ko svarbaus net nepastebime.

Ar tikrai kalta vien valdžia?<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ar tikrai kalta vien valdžia?<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ar tikrai kalta vien valdžia?<br>D.Umbraso nuotr.
Ar tikrai kalta vien valdžia?<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vilnietė

Aug 9, 2019, 7:48 PM

Kiek yra puikių daktarų, kurie gydo žmones ir gelbėja, tačiau apie juos niekas nešneka. Taip, pripažįstu, ne viskas tobula, yra eilių. Bet paklauskite savęs: ar tikrai dėl jų kaltas ministras Aurelijus Veryga?

„Aš tik paklausti“

Pažiūrėkim, iš kur atsiranda didelės eilės pas specialistus. Kiek prie gydytojų kabinetų susėdusių žmonių padaro gyvą eilę? Bobulės lenda į kabinetus „aš tik paklausti“ ir užtrunka pas gydytoją pusvalandį. Taip atima iš laiką iš taloną turinčio asmens. Tad dėl nepriėjimo laiku kalti patys pensininkai ir įžūlios šeimos.

Kiek rėkia dėl kyšių? Baisisi korupcija, nors patys apstoja gydytoją su dovanėlėmis ir vokeliais. Na, atleiskit, gerbiamieji, bet nė vienas gydytojas jūsų tyčia nenumarins ir nepapjaus. Nė karto nedaviau gydytojams kyšio, nesu pirkus jokių dovanų, palaukiu tas eiles, kantriai praleisdama „noriu tik paklausti“ močiutes, ir vis tiek negaliu skųstis gydytojų Lietuvoje kompetencija ir priežiūra.

Ano straipsnio autorius aiškina, kad pas specialistą neprieina trejus metus. Tai gal reikia protauti? Ar tik vienas kardiologas dirba šalyje? Šiaip jau vienas siuntimas tinka trims vietoms – rinkis, kas greičiausia.

Gydytojai ir taip apkrauti, ir dar kai ateina nepatenkintas viskuo pacientas, nenuostabu, kad tokį pacientą norisi grūsti iš kabineto kuo greičiau, juk esame visi žmonės. Su kokia nuotaika ateini pas gydytoją, toks ir sutikimas.

Mokame centus

Visi piktinosi alkoholio uždraudimu, kaltino A.Verygą. Nesu šio ministro gerbėja, tačiau man patinka, kad chronių parduotuvėje pamažėjo, patinka, kad atėjus anksti ryte į parduotuvę vaikai nemato girtų asmenų.

Vertėtų pasakyti gydytojams aciū už jų ilgas darbo valandas. Ir ministras bando bent kažkiek atstatyti sistemą, ir ji, mano akimis, gerėja.

Piktinasi daugelis tų, kurie net mokesčių nemoka normalių. O gauna nemokamą medicininę pagalbą. Pažiūrėčiau, kaip papiktnaudžiautumėt savo galimybėmis kokioje Amerikoje. Jūs ten išvis niekam nebūtumėt įdomūs su savo keliais eurais per mėnesį. Mokame, palyginti, centus, o gauname tikrai geras paslaugas. Išrašo mums tikrus vaistus, o ne kaip Anglijoje – tik citramoną nuo visų ligų.

Nėra taip blogai mūsų šalyje. O pyktis ir pagieža sveikatai kenkia daug labiau nei kai kurios ligos. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?