Pasišlykštėjo rajono medikės siūlymu: „Jaučiausi kaip išprievartauta“

Savaitgalį susitikau su mama. Esu perpykusi, nesitikėjau, kad tokie dalykai vyksta. Mama buvo truputį sumišusi, sakė norinti papasakoti apie patirtį ligoninėje. Suklusau, bet kai pasakė „buvo nejauku“, pagalvojau apie nemalonius vaizdus ar kvapus ten.

Po tokio siūlymo moteris pasijuto labai nejaukiai.<br> 123rf.com nuotr.
Po tokio siūlymo moteris pasijuto labai nejaukiai.<br> 123rf.com nuotr.
Svingerių vakarėliai – ne tik Vilniuje.<br> 123rf.com nuotr.
Svingerių vakarėliai – ne tik Vilniuje.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Eglė R.

Aug 24, 2019, 1:50 PM

Nors mano mama nėra iš tų, kurios gėdijasi kalbėti kažkokiomis temomis ar sutrinka nejaukiose situacijose, akivaizdžiai mačiau, kad bus kažkas rimčiau.

Kartą rajono ligoninėje...

Ji pasakojo, kaip lankėsi pas odontologę ir ši liepė pasidaryti danties rentgeno tyrimų nuotrauką. Kadangi odontologė tokių tyrimų savo kabinete nedaro, mamai teko važiuoti į rajono ligoninę.

Užėjusi į rentgeno kabinetą, rado ten vieną medikę. Pusamžę. Ji mamą pasodino. Mama pasakojo, kad rentgeno nuotraukai padaryti reikėjo išsižioti ir į burną šalia reikiamo danties medikė įstatė maža lentelę, liepė laikyti.

Tai padariusi, daktarė atsisuko į mamą ir pasakė: „O jūsų burna labai tinkama oraliniam seksui.“

Kai mama papasakojo, net aš išsižiojau. Pirma reakcija: ta prasme? Kita reakcija: čia juk medikės darbo vieta, ir čia vyksta priekabiavimas!

Tai – dar ne viskas

Bet tai dar nebuvo viskas. Mama sakė negalėjusi sureaguoti į medikės frazę, nes sėdėjo išsižiojusi su lentele burnoje. Aišku, viduje jautėsi labai blogai.

O medikė tada dar kartą atsisuko ir pradėjo kalbėti, kad mieste vyksta „tokie svingerių vakarėliai kartą per mėnesį, gal domintų ją“. Mama sakė, sėdėjo sustingusi. Vos buvo nuotrauka padaryta, išbėgo iš kabineto. Sakė: “Jaučiausi kaip išprievartauta.“

Taip, ne vienas dabar puls aiškinti, kad „nieko neįvyko“, „juk neišprievartavo“. Bet patys apie save pagalvokit, kaip jaustumėtės? 

Nesvarbu, ar pas mediką atėję, ar į banko skyrių – juk tai nederamas elgesys, priekabiavimas vidury baltos dienos. Niekas neturi teisės taip elgtis, juk pokalbis vyko ne bare.

Kas patikės?

Ir mamai sakiau, kad reikėjo apie tai pasakyti ligoninės administracijai, bet jos argumentus, irgi suprantu. Juk jai vis tiek reikės lankytis šioje ligoninėje, nes regione nėra kitos.

Yra ir faktorius, vadinamas „kas manim patikės“. Mūsų žmonės dar nelinkę tokių dalykų suprasti arba puola kaltinti moteris.

Bet štai kaip elgiasi ir moterys. Gal ta medikė skaitys mano žinutę, tai tegul savo seksualines fantazijas laiko namie, o ne ieško „aukų“ darbe. Atrodo, kad tokie vakarėliai jau ne tik sostinėje vyksta. Bet kabinėtis prie pacientų? Šlykščiau nesugalvosi.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.