Pavalgė mažame miestelyje ir nufotografavo kvitą: „Kainomis lenkia net sostinę“

Norėjau pasidalinti savo įspūdžiais iš apsilankymo Šiluvoje, tiksliau, kavinėje netoli ten. Sako, kad pajūryje ir kituose kurortuose yra brangu, kad sostinėje brangu. Tačiau pačios didžiausios kainos turbūt Lietuvos bažnytkaimiuose.

 Moteris apsilankė nedideliame restorane.<br> 123rf.com nuotr.
 Moteris apsilankė nedideliame restorane.<br> 123rf.com nuotr.
Skaitytoją papiktino kainos – teigė, šios esančios per didelės. <br> Skaitytojos nuotr.
Skaitytoją papiktino kainos – teigė, šios esančios per didelės. <br> Skaitytojos nuotr.
Moteris pridėjo ir apsilankymo kvitą. Jame matyti, kad sumokėta suma – 25,2 euro.<br> Skaitytojos nuotr.
Moteris pridėjo ir apsilankymo kvitą. Jame matyti, kad sumokėta suma – 25,2 euro.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Skaitytoja

2019-08-28 20:01

Meniu su kainomis pridedu nuotraukose. Taip pat likome šokiruoti to, kaip iš didelio rašto išeinama iš krašto.

Meniu virtinukai pristatomi taip: „Gertrūdos“ virtinukai su bulvėmis, gražuolėmis voveraitėmis, patiekiama su grietinėlės padažu, spirgučiais, žolelėmis.

Na, taip. Buvo virtinukai, buvo padažas ir šiek tiek kažkokių žolelių. Taip pat buvo ir voveraičių trupinukų virtinukų įdare. Ir tai vadinama „gražuolėmis voveraitėmis“! Jeigu jau voveraitė yra gražuolė, tai ji turėtų visu gražumu puikuotis padaže nesusmulkinta – kad mes galėtume įvertinti tą voveraitės grožį.

Taigi savo kainomis ir visokiomis „išmonėmis“ kaimo restoranėlis lenkia net kurortus ir sostinės senamiestį.

***

Kavinės atstovų teigimu kainos atitinka kokybę.

„Atsakymas į pagrindinį klausimą – kodėl kainos nesiskiria nuo sostinės? Todėl, kad įsigyti kokybiškus produktus kainuoja tiek pat, kiek ir sostinėje, išlaikyti darbuotojus, sumokėti mokesčius ir kitas prievoles kainuoja tiek pat, kiek ir didžiuosiuose miestuose.

O galbūt jūs žinote tokius prekių tiekėjus, kurie suteikia nuolaidas pagal geografinę vietą? Girdėjote, kad mokesčių inspekcija atleidžia nuo prievolių ir darbuotojai mažuose miesteliuose dirba kone veltui? Jei taip, prašau, pasidalinkite informacija, tikiu, kad tuomet tikrai kainos bus mažesnės.

Apskritai, kaip galime apibrėžti žodį brangu, kokios ribos patenka į šį apibrėžimą? Paprasta – vienam brangu, kitam ne. Klientas, pamatęs meniu nurodytas kainas pats apsisprendžia, ar kaina yra priimtina. Ji nepateikiama kaip staigmena.

Dėl patiekalo gaminimo technologijos – tai subjektyvi kliento nuomonė. Visos patiekalo sudedamosios dalys patiekale buvo, o kur voveraitę pateikti – virtinuke ar padaže - prašau, palikite spręsti mums.

Šiandien restoranų, kavinių, barų apstu, kiekvienas pasirenka ko nori, kokia kaina yra priimtina jo kišenei. Mūsų kavinė sėkmingai dirba ne vienerius metus. Dirbdami vadovaujamės pagrindiniu tikslu – teikti kokybišką maistą, o, kaip žinia, kokybė niekuomet nebuvo pigi.

Ačiū klientei už komentarą. Tik gaila, kad penktadienį neišdrįsote prieiti ir savo komentarus pasakyti tiesiogiai“, – sakė kavinės atstovai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?