Virš kavinės gyvenanti vilnietė nebesitveria: „Reiktų įrašyti, ką tos darbuotojos kalba“

Jeigu jums atrodo, kad senamiesčio gyventojų didžiausias galvos skausmas – triukšmas ir baliai po langais, tai jūs klystat. Gyvenu vietoje, kur po langais – baras ir kavinė.

Tikrai nesinori klausytis jų apkalbų apie viršininką.<br> 123rf.com nuotr.
Tikrai nesinori klausytis jų apkalbų apie viršininką.<br> 123rf.com nuotr.
Vilniaus senamiesčio gyventoja papasakojo, kokie garsai ją pažadina kasryt.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus senamiesčio gyventoja papasakojo, kokie garsai ją pažadina kasryt.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Rytais vilnietė visiškai negali miegoti.<br>123rf.com nuotr.
 Rytais vilnietė visiškai negali miegoti.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Senamiesčio gyventoja

2019-08-30 08:27

Su baru viskas ok – renkasi nepiktybiniai žmonės, o ir langai mano ne į gatvę. Tik rūkantis jaunimas kartais bromą užkemša. Bet va su ta kavine...

Nežinau, ar tinka žodis kavinė. Jie daro naminį maistą dienos pietums ir pilsto gėrimus, bet tebūnie. Nuo gegužės miegu plačiai atidarytais miegamojo langais, nes oras šiltas. Deja, pabundu ne nuo paukščių čiulbėjimo, o nuo kepamų svogūnų dvoko, nes tos „kavinės“ virtuvės kaminas – tiesiai po mano langais. Bet čia dar ne blogiausia.

Reikėtų įrašyt, ką virtuvės darbuotojos kalba... Realiai, žinau viską apie jų gyvenimus. Vienos vyras prisigėrė, kitos sūnus nuskynė kaimynui mašinos veidrodėlius... bet geriausia, ką jos šneka apie savo vadovą.

Normalus vyras, kokių 50 metų, matau jį, kai pasistato savo automobilį pas mus vidiniam kieme. Bet jau tos darbuotojos... Nepatenkintos atlyginimais, apkalbinėja jo žmoną, nes „jauna ir durna“. 

Nežinau, ten žmona ar gyvenimo draugė, bet normali, jauna moteris – kokie 27 metai, kukliai apsirengusi, kartais su savo „BMW“ atvažiuoja, bet iš jos neišskaitysi jokio susireikšminimo. Matyt, iš pavydo viskas. Nes koks išvis kieno reikalas, kas su kuo miega? Darbuotojos išvirtusios pilvais ir riebaluotom galvom, įlindusios į darbinius žiurstus – o dar čia vadovo mylimoji ateina...

Kol vartausi lovoje, jos super garsiai pasakoja, kad vėluoja atlyginimai, kad direktorius „ne taip pažiūrėjo“, kad atvažiavęs „tik aiškina“. Taip ir norisi atsakyti – šiaip jis jūsų vadovas, tai gal normalu, kad turi pretenzijų? Aišku, viskas palydima rusiškais keiksmažodžiais ir žvengu. Ne juoku, o žvengu.

Jei jau pliotkinat išėjusios į kiemą pailsėti, tai pagalvokit, ką tauškiat, nes jūsų pezalus kiti gali girdėti ir ne savo noru... Ar didelis malonumas taip apkalbinėti jums vadovaujančius žmones?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.