Rugsėjo pradžia džiugina šilumą keliančiais vaizdais – tik žinokite vieną

Atėjo ruduo, rugsėjo pradžios šventė... Kai nuo mažiausio pirmokėlio, tempiančio už save didesnį kardelį, išpūstomis akimis, iki gražiai išsipuošusio dvyliktoko, visi skuba į mokyklas išgirsti pirmojo skambučio.

 Žinokite, kad suaugti dar spėsite.<br> 123rf.com nuotr.
 Žinokite, kad suaugti dar spėsite.<br> 123rf.com nuotr.
Jaunuoliai į rudenį žengia nusiteikę gerai naujai pradžiai.<br> 123rf.com nuotr.
Jaunuoliai į rudenį žengia nusiteikę gerai naujai pradžiai.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kornelija

Sep 2, 2019, 2:33 PM, atnaujinta Sep 2, 2019, 8:42 PM

Toks gražus ir nostalgiškas laikas. Ne mokyklos ir pamokų jie laukia, o susitikimo su draugais bei patinkančiais mokytojais. Mokytojai laukia savo mylimų mokinių ir visus, net ne tokius mylimus, pasitinka su šypsena linkėdami gerų mokslo metų.

Miesto gatvės aidi nuo jaunimo šurmulio ir juoko, pasakojimų apie savo vasaros nuotykius. Perkant kiekvieną naują sąsiuvinį pasižadama sau, kad į šį jau rašysiu gražiai ir mokysiuosi daugiau, geriau... Jie skuba į mokykla kupini didelių vilčių tuos pažadus įgyvendinti. Mažieji susipažįsta su nauja mokytoja, nauju etapu. Vyresnės mergaitės lyginasi tarpusavyje, kuri labiau išgražėjo per vasarą, vaikinai – kurie daugiau paaugo.

Tokia nostalgija apima, stebint šiuos jaunus žmones, kupinus didelės energijos, pozityviai nusiteikusius ir laukiančius, kol greičiau užaugs. Nors jau seniai į mokyklą neinu, bet stebėti rugsėjo pirmosios šurmulį man patinka. Ši diena nuneša į nerūpestingus vaikystės laikus ir džiugina širdį.

Spėsit, vaikai, užaugti. Spėsit dar tapti rimtais suaugusiaisiais ir turėsite įvairių suaugusiems būdingų rūpesčių. O dabar dar pabūkit viltingais vaikais bent tą vieną dieną. Šią dieną tikriausiai dažnas prisimena gražiai... Tėvai lydi vaikus į mokyklas ar darželius, seneliai skaičiuoja dar vienus anūkų mokslo metus. Nors mokyklos nelankau jau seniai, tačiau man rugsėjo pirmoji iki šios dienos išliko mintyse kaip naujų darbų ir naujų vilčių pradžia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.