Pirmoko mama paskaičiavo, kokią prabangą sau leistų nepirkdama uniformų

Išskubu iš namų paskui kardelių lingavimą ir į taktą aukštakulniais vejuosi vaikus iki pat kol įsiliejam į nedidelę kardelių jūrą. Jau esame ties mokyklos varteliais, prie kurių susidaro ilga, tvanki eilė. Dabar ramiai vėluojam kartu su visais. Šiais metais naujiena – lydžiu abu vaikus. Todėl kartu į skirtingas klases eiti negalėsiu. Renkuosi eiti su pirmoku, o vėliau kasmet eisiu pakaitomis, kol nebūsiu pasveikinta žodžiais: „Mama, ne!“

Paskaičiuoju: 50 eurų už kostiumėlį kart 22 vaikai klasėje lygu 1100 eurų.<br> 123rf.com nuotr.
Paskaičiuoju: 50 eurų už kostiumėlį kart 22 vaikai klasėje lygu 1100 eurų.<br> 123rf.com nuotr.
 Į mokyklą šiemet vedžiau jau du vaikučius.<br> 123rf.com nuotr.
 Į mokyklą šiemet vedžiau jau du vaikučius.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kristina K.

Sep 4, 2019, 8:47 PM

50 eurų už uniformą

Organizuoju klasės tėvelių komitetėlį – lėšoms surinkti, vėliau balsuoti už tuos, kurie kurs dedikaciją mokytojai. Bandau įsivaizduoti, kam iš tikrųjų teks rašyti tuos trumpučius palinkėjimus... 

Pagalvojus apie finansines realijas – dabar, kai susimokėjau už pirmoko klasės remontą, gal prie uniformų jau prisidės tėvelis? Po vieną komplektą paruošiau, bet jo net pirmai savaitei neužteks, o visiems metams reikės kelių kostiumų...

Paskaičiuoju: 50 eurų už kostiumėlį kart 22 vaikai klasėje lygu 1100 eurų. Tiek maždaug kainuoja vienas komplektėlis ne tik man, bet ir visai pirmokėlių klasei. Jeigu po du kostiumėlius, kad turėtų kuo pasikeisti, lygu 2200 eurų. Kaip ir neblogas remontukas – gal net laiptinei tarp dviejų klasių užtektų.

Bet tada mano kaimynė-draugė Olga – arba kaip ji gražiai lietuviškai sako Algė – auksinių rankų siuvėja – visai nebesudurtų galo su galu. Mat kartais nunešu jai vaikų ar savo drabužėlių taisyt. Pati esu, kaip košdavo man močiutė, nezgrabna ir atbulų rankų.

Planas chuliganas

„Vis tik būtų faina – kelios klasės sutaupytom uniformom ir jau baseinas mokyklai“, – juokauja Olga prie nesumeluotos, retos vyno taurės.

Taip, reikia pripažinti, malonu apie tai net pagalvoti.

„Klausyk, bet jeigu mūsų emigrantai, na, tarkime skandinavuose - lietuviai Norvegijoje, Švedijoje ir kiti – paskirtų šitam klausimui truputį laiko, gal vertėjaudami įtikintų perspektyvią Norvegijos rinką, kad mūsų uniformos tikrai geros ir kokybiškos, be kita ko ir būtinos. Vėliau galėsim ir į Škotiją plėstis – ten irgi lietuvių yra.

Jie tikriausiai visai ne prieš būtų skirti kelias valandas ir pavertėjauti dėl panoramos su baseinais Lietuvos mokyklose. O mes galėsim vakaroti sau prie vyno taurės, nes man dar ir atlyginimą užsienietiškos uniformos pakeltų“, – siūlo Olga.

Taip, neblogai... Baseinas vaikams mokykloje ir mes su Olga vakare prie vyno taurės. Tereikia kelių savanorių vertėjų pradžiai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.