Žiūrovei užkliuvo populiari laida: kaip jūs tą suprastumėt?

Turiu vieną temą. Tikriausiai nieko nenorėta įžeisti, bet laidą žiūrint net nejauku pasidarė.

Laida buvo skirta menininkės atminimui ir jai pagerbti.<br> Žiūrovės TV nuotr.
Laida buvo skirta menininkės atminimui ir jai pagerbti.<br> Žiūrovės TV nuotr.
 Laida buvo filmuota Jūratei jau įveikus vėžį.<br> Žiūrovės TV nuotr.
 Laida buvo filmuota Jūratei jau įveikus vėžį.<br> Žiūrovės TV nuotr.
 Laidos vedėja Agnė Jagelavičiūtė.<br> Žiūrovės TV nuotr.
 Laidos vedėja Agnė Jagelavičiūtė.<br> Žiūrovės TV nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lina

2019-09-26 18:56, atnaujinta 2019-09-27 09:00

Trečiadienį rodė laidą „Šiandien. Po metų“. Laidoje buvo dabar jau amžiną atilsį menininkė Jūratė Rekevičiūtė. Filmuota iki mirties, bet... juk rugsėjo pirmomis dienomis žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad menininkė rasta namie mirusi.

Laidoje kalbėta apie įveiktą jos ligą, viltį gyventi.

Kažkaip užmačiau internete komentarus ir pačiai pažiūrėjus kilo minčių... Kažkaip skaudžiai atrodė ir ne vietoje rodymas jos, kai žmogus mirė neaiškiomis aplinkybėmis ir dar neseniai. Kaip turi artimieji jaustis?

Man, kaip žiūrovei, buvo sunku žiūrėti. Kažkaip gumulas gerklėje buvo. Panašu kaip čia toks pigus žingsnis būtų: kad jau nufilmavom, parodykim – tai kas, kad ji mirė.

Laida pasirodė tokia nejautri, nepatiko.

***

„Šiandien. Po metų“ kūrybinė grupė portalui lrytas.lt atsiųstame komentare paaiškino, kad laida buvo skirta menininkei pagerbti.

„Prieš metus menininkė J.Rekevičiūtė po dar vieno chemoterapijos kurso atvyko į mūsų studiją pažadėti pasveikti ir gyventi, nes jai pačiai buvo svarbu paskatinti žmones nepasiduoti ligai, nebijoti jos, remtis į artimuosius ir kovoti iš visų jėgų. Visus metus kūrybinė komanda su Jūrate palaikė ryšį ir tikėjo, kad jos nuoširdus troškimas gyventi ir ateities planų kūrimas padės įveikti ligą.

Po metų Jūratė Rekevičiūtė atvyko į studiją jau įveikusi savo ligą ir norėjo apie tai kalbėti viešai. Ji džiaugėsi nusifilmavusi laidoje „Šiandien. Po metų“ ir šia žinia dalinosi socialiniuose tinkluose. Jūratės istoriją buvome suplanavę rodyti vienose pirmųjų laidų, kaip kovotojos, nepasiduodančios asmenybės pavyzdį. Tuomet nutiko nelaimė.

Kūrybinės grupės sprendimu laida buvo atidėta, papildyta artimų Jūratės Rekevičiūtės draugų pasakojimais apie ją, jos norą gyventi ir ateities planus. Laida tapo jaudinančiu in memoriam vienai ryškiausių šalies menininkių, kuri savo darbais dar ilgai išliks jos draugų, artimųjų ir talento gerbėjų atmintyje“, – sakė laidos kūrėjai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.