Mačiau, kaip vokiečiai kelionėje perka dovanas – smarkiai pagailo jų žmonų

Lietuvaitės mėgta pasiskųsti mūsų šalies vyrais. Esą jie nejautrūs, neromantiški, nėra ir dosnūs. Kitas reikalas - užsieniečiai. Vargšės įsivaizduoja, kad jei parausi vyrą iš užsienio, būsi apipilta dovanomis. Žiauriai klystate nuvertindamos mūsų vyrukus. Pačiai teko įsitikinti, kokie „dosnūs ir romantiški“ yra užsieniečiai.

 Jei tikitės, kad ištekėjusios už užsieniečio būsite apipiltos dovanomis, gali tekti nusivilti.<br> 123rf nuotr.
 Jei tikitės, kad ištekėjusios už užsieniečio būsite apipiltos dovanomis, gali tekti nusivilti.<br> 123rf nuotr.
 Jie į parduotuvę nuėjo tik mūsų nutempti.<br> 123rf nuotr.
 Jie į parduotuvę nuėjo tik mūsų nutempti.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

N.

2019-09-27 19:26, atnaujinta 2019-09-27 19:43

Ne per seniausiai teko lankytis Ispanijoje darbo reikalais. Mūsų grupė buvo mišri, įvairių tautų. Taip pat buvo ir du vidutinio amžiaus vokiečiai. Abu laimingai vedę. Abu turintys nemažus nuosavus namus. Tikrai ne bėdžiai, kuriems reikia skaičiuoti kiekvieną centą. Atlyginimai abiejų tokie, kad išgirdus, kiek gauna, pavydu.

Sau jie nieko negailėjo. Be sąžinės graužaties mokėjo nemažus pinigus už prabangius pietus. Vakarais alus liejosi laisvai. Nors buvo galima sutaupyti ir gyventi dviviečiuose kambariuose, vokiečiai pasirinko atskirus. Pasak jų „norėjosi daugiau privatumo“.

Nemaniau, kad jie taupūs, kol nepamatėm, kaip renka dovanas savo žmonoms. Tai buvo tikras cirkas.

Mes ieškojome suvenyrų artimiesiems, o vokiečiai būtų pro parduotuvę lėkte pralėkę. Net neprisiminę apie dovanas savo žmonoms. 

Nuėję į parduotuvę jie abu bėgte pasileido pro lentynas, ieškodami ne ko nors gražaus, o pačių pigiausių prekių. Rinkosi, knisosi gal pusę valandos. Galų gale vienas vokietis žmonai nupirko magnetą ant šaldytuvo. Pigiausią, kokį tik rado - iš nukainuotų prekių skyriaus. Už eurą. Antrasis – mažutį, graudų suvenyrinį puodelį. Niekalą, kurio nei ant lentynos pastatysi, nei kavos išgersi. Vienam gurkšniui.

Tai va, brangiosios, nebūkit naivios. Užsieniečiai gal ir daugiau uždirba, bet pinigais švaistytis nemėgsta. Jei ištekėjusios už vokiečio tikitės gauti kailinius, deimantus ir kitas prabangos dovanas, turiu nuvilti. Teks džiaugtis, gavus pigiausią magnetą ant šaldytuvo. Ir tai, jei kas nors įtemps į parduotuvę.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.