Pora įsileido pažįstamą pagyventi, o grįžę negalėjo patikėti tuo, ką išvydo

Gyveno jaunuolių pora nuomojamame bute. Tvarkingai gyveno vienus metus. Ne per seniausiai jaunuoliai gavo pasiūlymą padirbėti užsienyje. Negalėdami su savimi pasiimti katytės, nutarė leisti savo nuomojamame bute apsigyventi geram pažįstamam, bet jam iškėlė sąlygą: teks prižiūrėti ir būstą, ir katę.

 Šeimininkai pakraupo nuo vaizdo.<br> 123rf nuotr.
 Šeimininkai pakraupo nuo vaizdo.<br> 123rf nuotr.
 Jaunuolių pora skaudžiai pasimokė.<br> 123rf nuotr.
 Jaunuolių pora skaudžiai pasimokė.<br> 123rf nuotr.
 Įėję į butą jie pamatė didžiausią netvarką.<br> 123rf nuotr.
 Įėję į butą jie pamatė didžiausią netvarką.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 28, 2019, 10:24 AM, atnaujinta Sep 28, 2019, 10:38 AM

Išvarė draugė?

Iš užsienio grįžę anksčiau, nei planavo, jaunuoliai puolė skambinti pažįstamam, norėdami kuo skubiau pamatyti savo katę. Prisiskambinus paaiškėjo, kad pažįstamas jau kurį laiką ten negyvena – buvo išvarytas draugės, su kuria kelias savaites paslapčia dalijosi butu.

Išgirdę šią naujieną jaunuoliai išsigando dėl katės gyvybės, nes pažįstamas perspėjo, kad toji panelė yra agresyvaus būdo, todėl iš jos galima tikėtis bet ko. Pabandžius prisiskambinti merginai ir paprašius susitikti nuomojamame būste, ji nesutiko – pasiteisino neturinti laiko.

Tada jaunuoliai pasikvietė liudininkų ir savo raktu atidarė duris. 

Buvo neįmanoma kvėpuoti

Vaizdas pravėrus buto duris šokiravo. Kambarys buvo siaubingai apleistas. Tarakonai, dulkės, purvinos grindys, išmėtyti daiktai, sujaukta lova, apšnerkštas dušas ir tualetas, tušti alaus buteliai, keptuvėje paliktos apipelijusios bulvės – vaizdas rėžė akis. Buvo sunku patikėti, kad šiame kambaryje gyvena ne asocialus asmuo, o jauna, graži, prisižiūrinti mergina.

Katytės tualetas irgi nevalytas nežinia kiek laiko. Nuo didžiulės smarvės negelbėjo net ir pravertas langas.

Laimė, kad tokiomis baisiomis sąlygomis laikoma keturkojė beveik nenukentėjo: nepastipo iš bado ar troškulio, neiškrito iš antro aukšto pro atvirą langą, neapsinuodijo sugedusiomis bulvėmis, galiausiai nepasigavo kokios ligos ar infekcijos.

Pasirodo, mergina namuose nebuvo lankiusis net kelias dienas. 

300 eurų – sudiev

Jaunuolių pora kelias dienas tvarkė butą, tačiau dėl nešvaros įsiveisusių tarakonų atsikratyti taip ir nepavyko. Negalėdami gyventi tokiomis sąlygomis, jie buvo priversti nutraukti nuomos sutartį. Prarado ir 300 eurų depozitą, nes buto savininkas, pamatęs, kokios būklės būstas, nesutiko jo grąžinti.

Mergina pažadėjo žalą atlyginti. Ar ji tą padarys – nežinia. Jaunuoliai irgi to tikisi, o aš linkusi manyti, kad ne. Negalima pasitikėti taip nedorai su naminiu gyvūnėliu pasielgusia ir taip stipriai būstą vos per mėnesį apleidusia mergina, nes ji neturi nei širdies, nei sąžinės. Bet laikas parodys, kas teisus.

Štai kokia graudi ir pamokanti istorija, nors finalas galėjo būti daug liūdnesnis. Juk tik atsitiktinai jaunuolių pora iš užsienio grįžo anksčiau... 

Šiais laikais negalima pasitikėti nei draugais, nei pažįstamais. Juk net artimieji apgauna, tad ką kalbėti apie svetimus žmones. Tikiuosi, jaunuolių pora šią tiesą suprato ir pasimokė visam gyvenimui.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?