Mokytoja monstras pamokose visai nesivaldė – mokinė ryžosi papasakoti tiesą

Rudens vidurys, įsibėgėja mokslo metai. Vėl prasidėjo kalbos apie mažas mokytojų algas, jie reikalauja vis daugiau ir daugiau pinigų. Atsimindama savo mokyklos mokytojus, stebiuosi tokiu įžūlumu.

 Mergina iki šiol su siaubu prisimena isteriškos mokytojos pamokas.<br> Lrytas.lt ir 123rf nuotr. koliažas.
 Mergina iki šiol su siaubu prisimena isteriškos mokytojos pamokas.<br> Lrytas.lt ir 123rf nuotr. koliažas.
Mergina mokėsi menų mokykloje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mergina mokėsi menų mokykloje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Pasak laiško autorės, mokytoja rėkdavo, vadindavo mokinius debilais, suko ausis.<br> 123rf nuotr.
 Pasak laiško autorės, mokytoja rėkdavo, vadindavo mokinius debilais, suko ausis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ieva

Oct 2, 2019, 8:53 PM, atnaujinta Oct 3, 2019, 10:12 AM

Aš buvau ta, kuri mokyklinių dienų laukdavau kaip didžiausio košmaro. Lankiau meno mokyklą, kurioje nebuvo daug moksleivių, pamokos būdavo specifinės, mokėsi gabūs vaikai. Tiesa, kai kurie mokytojai buvo puikūs, rasdavo bendrą kalbą su mokiniais, bet dauguma mokytojų buvo tiesiog monstrai. Po paskutinio skambučio dar kelis metus sapnuodavau žiaurų mokytojų elgesį.

Turėjau vieną mokytoją, kurios pamokos buvo tikra kankynė. Bijodavau pas ją eiti. Pedagogė rėkdavo, daužydavo storą knygą į stalą, vadindavo mokinius debilais, žąsinais, idiotais ir visaip kitaip tyčiodavosi. Kartais užsukdavo vienam ar kitam moksleiviui ausį.

Galvojat, kad tai buvo sovietmečiu? Tikrai ne. Tokia banditė dirbo (ir tebedirba) jau laisvoje Lietuvoje. Mokytoja nerėkdavo tik ant tų mokinių, kurie už pinigus lankydavo jos papildomas pamokas. Dabar galima tik įsivaizduoti, koks siaubas apima vaiką, kai suaugęs žmogus siautėja kaip psichinis ligonis.

Tėvai žinojo situaciją ir vieną kartą net ryžosi surinkti parašus, kad ta mokytoja daugiau nebedirbtų. Tačiau prasidėjus terorui ir grasinimams vaikų atžvilgiu, mokinių šeimos parašus vienos po kitos atsiėmė. Žinoma, po to situacija pasidarė dar baisesnė. Tik džiaugiuosi tuo, kad po vienerių mokslo metų patekau į kitą grupę, pas kitą mokytoją.

Žinau, kad toji mokytoja dar vis dirba su vaikais. Na, kaip visi teigia, ji gera specialistė, bet yra nenormali kitais atžvilgiais. Mokiniai, bandydami jai įsiteikti, tyli ir kenčia. O man tokia patirtis išugdė didelę nepagarbą mokytojams.

Dabar, aišku, aš jų nebebijau, bet šios profesijos atstovų negerbiu. Yra tik keli mokytojai, kuriems gelėčiau padėkoti ir kuriuos atsimenu teigiamai. Tačiau tik studijuodama universitete pamačiau, kad gali būti ir kitoks elgesys su tuo, kuris mokosi.

Pasukau kita kryptimi, nes motyvacijos kažką daryti su menu netekau. Nesinorėjo daryti to, ką mokė ta pabaisa. Dėl to reikia tikrinti mokytojų darbą ir tik pagal tai įvertinti, ar jie verti tos algos kėlimo. Yra kas verti net 1000 procentų padidinimo, o yra ką verta izoliuoti nuo mokinių. Tikru mokytoju gali būti ne kiekvienas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.