Incidentą Laisvės alėjoje išvydusi kaunietė: laikas įvesti padugnių mokestį

Vis netyla kalbos apie įvedinėjamus naujus nekilnojamojo turto ir taršos mokesčius Lietuvoje. Dar valdžia galėtų įvesti padugnių mokestį, iš šito bent nauda būtų: surinkti pinigai į biudžetą ir kultūringumo diegimas šalyje. Esu tik praeivė, kuri matė situaciją iš arti. O kaip jaustis joje dalyvavusiems... 

Rekonstrukcija jau ne pirmą mėnesį vykdoma visoje Laisvės alėjoje. <br>M.Patašiaus nuotr.
Rekonstrukcija jau ne pirmą mėnesį vykdoma visoje Laisvės alėjoje. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kaunietė

Oct 9, 2019, 11:01 AM, atnaujinta Oct 9, 2019, 12:33 PM

Kaune vyksta Laisvės alėjos rekonstrukcija. Ir spaudoje, ir per radiją buvo pranešta apie uždaromą A.Mickevičiaus sankryžą vykdomiems darbams. Vairuotojai buvo tikrai iš anksčiau informuoti apie ribojamą eismą toje vietoje.

Tačiau atsiranda padugnių (žmonėmis negaliu jų pavadinti, tiesiog neapsiverčia liežuvis), kurie yra reto bukumo ir visiškai neturi kultūros. Dar bando įrodyti, kokia jų nuomonė yra svarbi.

Darbininkai pakabino didelius ir ryškius ženklus, informuojančius apie uždarytą gatvę. Man beeinant pro šalį, prabangus mersedesas sustojo prie tvoros. Išlipęs vairuotojas (padugnės veidu) pradėjo plūsti darbininkus, kokie jie debilai ir kitokiais žodžiais. Išplūdo savo darbą dirbančius žmones, mat jie pono neatsiklausė, ar galima vykdyti numatytus darbus. Juk jo gelda negali pravažiuoti per tvoras.

Tie darbinkai tikriausiai jau matę visko, bet vis tiek man jų pagailo, juk žmonės viso labo tik dirba savo darbą. Vienas darbininkas kitam dar sakė: „Ne pirmas jau šiandien nepatenkintas koliojasi.“ 
Jokios kultūros, jokios pagarbos nei žmogui, nei miesto tvarkai tokie susireikšminę tipai neturi. Niekur neteko matyti tokių pabaisų.

Taigi, įvedus mokestį, kurį turėtų mokėti tokie padugnės, Lietuvos biudžetas ne tik būtų surinktas labai greitai, bet ir sumuštų visus rekordus. Esant tokiai visuomenės kultūrai mes ir toliau vilksimės iš paskos kitoms Europos Sąjungos (ES) šalims, nes mentaliteto lygio, deja, nepasikeliam niekaip, o mokam tik plūstis ir jaustis esą teisesni už kitus.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.