Išgirdusi, ką vaikinas liepia savo merginai, pasibaisėjo – to neištvertų

„Tegul mane myli tokį, koks aš esu, – atkirto vaikinas, duodamas suprasti, kad neketina daugiau su niekuo diskutuoti šiuo klausimu. – Aš žinau, kad elgiuosi teisingai, o kam nepatinka – tai jų problemos, neketinu keistis.“

 Kasdien mergina neva privalo avėti tik aukštakulniais!<br> 123rf nuotr.
 Kasdien mergina neva privalo avėti tik aukštakulniais!<br> 123rf nuotr.
 Jo manymu, merginos kūnas turi būti tobulas.<br> 123rf nuotr.
 Jo manymu, merginos kūnas turi būti tobulas.<br> 123rf nuotr.
 Tokios visapusiškos kontrolės ištverti neįmanoma.<br> 123rf nuotr.
 Tokios visapusiškos kontrolės ištverti neįmanoma.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 25, 2019, 7:06 PM

„Blogai, kad neketini, – perspėjau. – Dažniausiai būtent va tokie užsispyrėliai, turintys didelius reikalavimus kitiems, galiausiai ir lieka vieniši, nelaimingi. Jei to laiku nesuprasi, tokiu ir pats tapsi.“

Žinau geriau, nesiginčyk

O klausimas, dėl kurio mes nesutarėme diskutuodami, buvo vaikino požiūris į merginas. Vaikinas įsitikinęs, kad kartu su juo gyvenanti mergina privalo laikytis jo sukurtų taisyklių bei taikytis prie jo įsivaizduojamų grožio standartų.

Tai reiškia, kad jis parenka, kokius rūbus mergina dėvės, kokius batus avės, kokia šukuosena puošis ir kokį makiažą darysis. Gyvendamas su mergina jis ne tik aiškina, kaip jai derėtų atrodyti.

Dar jis lydi merginą į parduotuves, kur nurodo, kokio būtent stiliaus ir spalvų rūbai jai tinka labiausiai, o kurie netinka. Neva, jis geriau šią sritį išmano už kitus. Jo įsitikinimu, mergina negali vaikščioti su kelnėmis bei džinsais. Jos garderobe turi dominuoti tik suknelės bei įvairaus ilgio sijonai.

Neigiamai vaikinas nusistatęs ir prieš sportbačius. Jo devizas: jokių sportinių batų kasdieniniame moters garderobe! Kasdien mergina neva privalo avėti tik aukštakulniais!

Į pastabą, kad rengtis ir autis kasdien kaip į šventę yra labai nepatogų, o aukštakulniai žalingi moters sveikatai, vaikinas sureagavo šitaip: „Grožis reikalauja aukų. Jei moteris nori, kad ja žavėtųsi vyras, privalo atrodyti elegantiškai.“

(Ne)Siekti tobulybės?

Taip pat vaikinas turi didelių reikalavimų ir merginos figūrai. Jo manymu, merginos kūnas turi būti tobulas. Todėl jo išrinktoji privalo kartu su juo lankytis sporto salėje bei laikytis dietos, kurią pasirinkęs ir jis. Apskritai, ji turi būti pasiruošusi keistis, jei būtų toks poreikis. Siekti tobulybės.

Klausantis susidarė toks įspūdis, kad vaikinas norėtų gyventi ne su gyvu žmogumi, o su bejausme barbe – lėle, kurią galima iki begalybes tobulinti ir keisti. Nuoširdžiai pasipiktinau. Negali vyras šitaip varžyti moters laisvės. Jos kūnas yra jos nuosavybė. Tik pats žmogus žino, ką jam su savimi daryti.

Nori avėti sportbačius? Prašau, aukštakulniai tik žaloja kojas. Nenori naudoti daug makiažo priemonių? Nuostabu, tai tik į sveikatą, nes visur pilna chemijos. Merginai patinka vaikščioti su džinsai? Liuks, su jais patogu ir tvarkingai atrodai.

Paskui mada vis tiek nespėsi, o neperkant naujausių ir madingiausių rūbų nors pinigai susitaupo. Mergina abejinga sportui ir dietoms? Gal jai to tiesiog nereikia. Ir gerai, nes kiekvienas laisvas gyventi, kaip jam tinkama.

Yra mergina, kuri šitai kenčia

Jeigu, sakau, laužysi merginą, eisi prieš jos prigimtį, charakterį, norus, ji tave paliks. Nes tokios visapusiškos kontrolės ištverti neįmanoma. Bet vaikinas atsakė paprastai: „Man nerūpi. Tegul priima mane tokį, koks esu.“

Ar ne juokinga? Kokie dvigubi standartai. Pats keistis nenori, o kiti privalo mylėti tokį, koks esi. Argi ne kvailystė? Bet kas yra keisčiausia... Čia ne tik teorija. Vaikinas turi merginą. Tikrą, gyvą merginą, kuriai taiko šiuos lėliškus savo standartus. O ji vis dar su juo! Ką tai reiškia? Kad tyliai kenčia ir paklusniai vykdo nurodymus? Man nesuprantama viena – kam?..

Merginos, linkiu gerbti save ir nesileisti į santykius su vyrais-kontrolieriais. Vaikinui... jam aš jau pasakiau viską, ką galvoju.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.