Meiluže netyčia tapusi moteris įvardijo žmonos klaidas

Sakoma, jog nėra namų be dūmų, turint omeny, jog kiekvienoj šeimoje yra savi sunkumai, kurie poras sustiprina ar išskiria. Neseniai pati tapau vieno vyro meiluže, tiesa, neilgam ir pati to nežinodama.

 Neseniai pati tapau vieno vyro meiluže, tiesa, neilgam ir pati to nežinodama.<br> 123rf nuotr.
 Neseniai pati tapau vieno vyro meiluže, tiesa, neilgam ir pati to nežinodama.<br> 123rf nuotr.
 Kol jis miegojo, žmona patikrino telefoną.<br> 123rf nuotr.
 Kol jis miegojo, žmona patikrino telefoną.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Elena

Nov 30, 2019, 10:17 PM

Paskambino „vienišiaus“ žmona

Susitikinėjome trumpai, jis – pavadinkime jį Dariumi – man labai patiko. Daug pasakojo apie mūsų būsimąjį bendrą gyvenimą, norėjo kraustytis pas mane. Aš labai norėjau tikėti jo nuoširdumu, bet nuojauta sakė, kad turiu palaukti ir geriau pažinti žmogų.

Mes abu gyvenom užsienyje, bet jis kartais išvažiuodavo į Lietuvą, nes turėjo du vaikus. Teigė, kad yra išsiskyręs. Bet vieną gražią dieną sulaukiau Dariaus žmonos skambučio.

Tuo metu jis buvo su ja ir saldžiai miegojo. O ji, patikrinusi telefoną, rado mūsų susirašinėjimus. Kalbėjomės trumpai. Pasakiau, kad nieko nežinojau ir kaip man nesmagu dėl visko, kas įvyko. Ji papasakojo apie jų bendrą gyvenimą, skundėsi, kad jis nuolat išvykęs, retai grįžta, ji juo nepasitiki... bet tvirtino, jog jie nėra išsiskyrę.

Kodėl nesiskiria?..

Man jos buvo gaila, tiek pat buvo gaila ir savęs, mes moteriškai pasikalbėjom. Aš prisiminiau, kaip Darius pasakojo apie dėmesio trūkumą. Kad negaudavo šilumos ir dėmesio iš žmonos, ji nesidomėdavo, kaip jam sekasi.

Nesusilaikiau jos nepaklaususi, kada paskutinį kartą ji buvo moteris savo vyrui? Ar dažnai paklausia, kaip jis jaučiasi, ar skiria dėmesio? Ir kodėl neišsiskiria, jei taip blogai?

Nenorėjau jos teisti, bet bandžiau pasakyti, kad pamiršo būti dėmesinga ir švelnia. Todėl nėra ko stebėtis, kad Darius išėjo ieškoti šilumos pas kitą. Juk dažnai užimtame šeimyniniame gyvenime tiek vyrai, tiek moterys pamiršta skirti dėmesio vienas kitam, palaikyti ir išreikšti meilę, rūpintis viena kitu. Kiekvienas vyras nori būti mylimas ir sulaukti palaikymo, o moterys irgi nori to paties.

Nesvarbu, kad nėra laiko, o šalia laksto vaikai su milijonu poreikių. Vyrui ar moteriai nesulaukus dėmesio, gali ateiti kitas žmogus ir pasiūlyt tai, ko anas šeimoje negauna. Labai dažnai vyrai ar moterys būna neištikimi, nes negauna supratimo ir meilės iš sutuoktinio. Nusivylę savo antrosiomis pusėmis būtent kitam žmogui išsikalba apie gyvenimą, savo jausmus...

Branginkime, ką turim

Santykiai yra sunkus dalykas. Tik tada žmona atsibunda, kai sužino, kad vyras turi meilužę arba atvirkščiai – vyras prisimena turįs žmoną, kai ji susiranda gerbėją. Nežinau, kiek porų yra palietusi neištikimybė, bet gyvenime būna visaip. Vieni tuokiasi iš meilės, kiti iš pareigos, vieni kenčia visą gyvenimą, kiti būna laimingi. Niekas nepasakys, kuris kelias teisingas ir negalima nieko teisti.

Su Dariumi atsisveikinau, daugiau jo ir nepamačiau. Nors ir neigė turįs žmoną, neišdrįso net susitikti ir visko paaiškinti. Jaučiausi įskaudinta, bet tiesą sužinojau gana anksti ir tuo džiaugiausi. Jis grįžo pas žmoną ir susitaikė. Gal santykiai sutvirtėjo, kiek dar gyveno – nežinau.

Dažniausiai tokios krizės baigiasi skyrybomis. Bet juk galima būtų to išvengti. Reikia tik nepamiršti puoselėti santykius, skirti dėmesio vienas kitam, branginti ir saugoti tą, kuris yra šalia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.