Žmona sako, toks gyvenimas – mano pareiga. O man jau sotu

Žmona turi savotišką požiūrį į bendrą gyvenimą. Nėra kalbos apie savanorišką dovanų dovanojimą, tuo labiau nėra kalbos apie įnašus vienodus į šeimos biudžetą. Ji yra tikra, kad mano, kaip vyro, pareiga yra išlaikyti šeimą. O man jau sotu.

Jos alga – jos kišenpinigiai.<br> 123rf nuotr.
Jos alga – jos kišenpinigiai.<br> 123rf nuotr.
 Kalbantis apie tai žmona tik įsižeidžia...<br> 123rf nuotr.
 Kalbantis apie tai žmona tik įsižeidžia...<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Benderis

Dec 1, 2019, 8:49 PM

Viskas skamba teisingai, bet yra vienas „bet“. Ji dirba ir abu uždirbame panašiai, todėl galėtume abu šeimai skirti vienodą pinigų dalį, o kas lieka – pataupyti, šiek tiek panaudoti savo malonumui (abiejų). Šeimos finansai būtų stabilesni.

Dabar yra kitaip. Aš vieną kartą sumoku už maistą, kurį perkame į namus, ir tikiuosi, kad ji sumokės kitą kartą. Bet ji sako, kad neturi pinigų, prašo manęs sumokėt ir kitą. Nesu despotas, aišku, kad sumoku. Nuperku maistą ir trečiąją savaitę... Ir o, žiūrėk, jau ir mėnuo baigiasi, o jam baigiantis žmona jau tikrai neprisidės.

Atėjusios sąskaitos būna iškart padedamos man ant stalo (išskyrus elektronines, kurios jau registruojant buvo nukreiptos į mano el. paštą). Kai prireikia nusipirkti stambesnį pirkinį į namus, dažniausiai jau parduotuvėje, einant kasos link, paaiškėja, kad moku aš.

Iš to išeina ta manęs netenkinanti situacija. Kai visi mokesčiai būna sumokėti, maistas ir viskas nupirkta, man nedaug lieka. Iš bėdos galiu nusipirkti batus arba darbo prekių, bet jeigu noriu atsidėti ir taupyti, tada tenka rinktis. O visi žmonos pinigai, iš to, ką matau, išeina būtent tiems dalykams.

Jos spinta neužsidaro ir kas savaitę namo keliauja nauji maišai. Ji galėtų gyventi „Akropolyje“. Žmona nėra vien tik „man, man, man“ – nuperka ir man daiktų, jeigu pastebi, kad susidėvėjo koks megztinis. Kai einame į gimtadienius, ji perka dovaną (jos nebūna labai brangios, knyga arba kosmetikos rinkinys koks).

Ką noriu pasakyti – žmonos uždirbami pinigai yra kaip jos kišenpinigiai. Laisvosios išlaidos, kol manaisiais apmokamas mūsų pragyvenimas.

Ar tai sąžininga? Mūsų alga ne tiek daug skiriasi, manoji didesnė tik 100 eurų, o kartais tik 50-čia. Vaikų neaugina, mažų jų neturime. Kai paprašau dalintis išlaidas arba atkreipiu dėmesį, kaip viskas yra, žmona supyksta, kad aš nedžentelmeniškas.

Sako, kad visos poros taip gyvena ir visi pažįstami už žmonas viską moka, o žmonų algos „kasdieniams pirkiniams ir moterų reikalams“. Nenoriu pasirodyti kaip šiknius, bet jaučiuosi apgaudinėjamas. Jūsų portale skaičiau apie išlaidžias žmonas, gal ir mano istorija neliks nepastebėta.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.