Po incidento troleibuse neįgali kaunietė pasibaisėjo kontrole

Noriu pasidalinti šiuo nutikimu, jį paviešinti. Gal bilietų tikrintojai išmoks kiek mandagiau bendrauti su keleiviais.

 Buvo tikrai didelis stresas.<br> 123rf nuotr.
 Buvo tikrai didelis stresas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nijolė

Dec 4, 2019, 8:17 AM, atnaujinta Dec 6, 2019, 10:00 AM

Antroje lapkričio pusėje važiavau 4 maršruto troleibusu Kaune. Netoli geležinkelio tilto įlipo kontrolė. Išsiėmiau savo bilietą. Turiu epilepsijos ligą, taigi, ir pažymėjimą, su kuriuo dėl sveikatos bėdų galiu bilietus pirkti 80 proc. pigiau.

Kad nepamesčiau pažymėjimo, laikau jį saugiai pasidėjusi, ne piniginėje. Prie manęs priėjus kontrolierei, parodžiau jai savo bilietą. Iškart pakėlė balsą: „Ką čia kiši, čia su 80 proc. negalia!“

Giliau rankinėje susiradau ir išsiėmiau dokumentą, parodžiau. Ir vėl girdžiu: „Čia jums nepriklauso, žiūrėkit, kaip jūs atrodot!“

Perdavė mano dokumentą kitai darbuotojai, kone garsiai aptarė, kad pagal vaizdą atrodo, man tikrai nepriklauso nuolaida. 

Atsakiau ironizuodama: „Atleiskit, kad mano ausys vietoje, nosis ne mėlyna...“
Kad iš išvaizdos nesimato, jog turiu ligą, ar tai priežastis šaukti?

Buvo tikrai didelis stresas. Pasakiau žmonėms, stovėjusiems greta, kad man epilepsija. Jie palinksėjo supranatantys. O darbuotojos, kai buvo atidarytos durys, tiesiog išlipo – nieko nebepasakė. Kaip suprasti, ar jau turi iš veido matytis, kokia ta nuolaida? Yra baisu, kai taip bendraujama.

***

Įmonės „Kauno autobusai“ viešųjų ryšių atstovė Patricija Elžbieta Zarankaitė sakė, kad ši situacija su kauniete jau buvo aptarta.

„Šis įvykis mums yra žinomas. Keleivė su mumis susisiekė, jai pateikėme atsakymą dėl keleivių kontrolės patikrinimo tvarkos. Keleivių kontrolieriai turi teisę prašyti keleivio lengvatą bilietui įrodančio pažymėjimo.

Neretai pasitaiko atvejų, kad lengvatą suteikiantys pažymėjimai yra suklastojami arba naudojami ne pažymėjimą priklausančio asmens. Būna, kad pažymėjimą panaudoja šeimos nariai arba jį pamestą radę asmenys“, – paaiškino P.E.Zarankaitė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas