Pagirios Šiauliuose: radinys svetainėje prajuokino net policininkus

Prieškalėdinis stebuklas. Sekmadienio rytą, dar net neprašvitus, prabundu žadinamas. Išgirstas klausimas „Ką čia namo parsivedei?!“ kaipmat išsklaido paskutinius miego likučius. Galva karšligiškai ieško atsakymo į kitą klausimą: „O kas miega svetainėj?“

Prieškalėdinis stebuklas. Svetainėje nepažįstamas. <br> 123rf nuotr.
Prieškalėdinis stebuklas. Svetainėje nepažįstamas. <br> 123rf nuotr.
 Mane pažadino klausimas, ką čia namo parsivedžiau.<br> 123rf nuotr.
 Mane pažadino klausimas, ką čia namo parsivedžiau.<br> 123rf nuotr.
 Miegas kaipmat išlakstė.<br> 123rf nuotr.
 Miegas kaipmat išlakstė.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 22, 2019, 7:07 PM

Ateivis svetainėje

Seniai taip buvau nustebęs, todėl ropščiuosi iš lovos ir vienais apatiniais traukiu svetainėn. Tikėjimas, kad miega iš Danijos atostogų grįžęs sūnus, išnyksta vos išvydus miegantįjį. Ne, čia ne sūnus...

„Ką čia darai? Kas esi?“ – pažadinu niekada nematytą jauną vyrą. Pastarasis įsistebeilija į mane lyg į ateivį: „Nežinau...“

Skubiai velkuosi chalatą. Puikiai pamenu, kad eidamas miegoti timptelėjau laukujas duris, patikrinau duris į terasą. Lieka vienas kelias – durys į vidinį kiemą.

Eidamas tikrinti šios versijos, koridoriuje išvystu pedantiškai tiksliai „priparkuotą“ stulbinamai murzinų sportbačių „Nike“ porą. Žvilgsnis į garažą patvirtina – taip, svečias įėjo per duris į vidinį kiemą, nes jos paliktos praviros.

Akimis prabėgu, ar kas nedingo. Viskas lyg ir savose vietose. Grįžtu į svetainę, kurioje stiklinėmis nieko nesakančiomis akimis į šeimyną spokso ateivis. Nekviesto svečio dar kartą klausiame, ko čia atėjo. Jaunuolis murma panosėje – suprask, pats nežino.

Nieko nieko nežinau

„Kas toks esi?“ – klausiam.

„Justuks...“ – sako.

„Iš kur?“ – klausiame toliau.

„Iš Šiaulių...“ – sako.

„Ką čia darai?“ – tardom.

„Nežinau...“ – vėl jis.

Iš Justuko veido akivaizdu, kad vakaro būta smarkaus. „Minimum kilogramas degtinės, o gal net pusantro“, – dingteli mintis. Paklausiam, gal turi dokumentą? Nenorim išleisti, kol neišsiaiškinom tapatybės, kol neapžiūrėjom namų. Justukas rausiasi po džinsų kišenes, įkiša rankas į sportinį džemperį ir atsidūsta.

„Kur tavo dokumentai?“ – klausiam vėl.

„Mašinoj...“ – sako jis.

„O kur mašina?“ – tikslinamės.

„Turėtų būti prie kavinės...“ – spėja Justukas.

Įvardinta kavinė, garsėjanti itin triukšmingomis puotomis, gal už pusantro kilometro, bet vaizdas ima aiškėti. Justukas sumykia, kad tik nekviestume policijos, bet kito kelio nėra.

Pagalbos telefonu 112 atsiliepusiai merginai trumpai papasakoju apie nekviestą Justuką, ji akivaizdžiai pralinksmėja ir paklausia, ar svečias nėra agresyvus. Patikinus, kad kol kas agresijos nepajautėme, mergina patvirtina, kad policijos ekipažo sulauksime už kelių minučių.

Policininkai nesuvaldė šypsenos

Pareigūnai pasirodė gretai. Pakartojus tą pačią istoriją, policininkai ima šypsotis. Pareigūnas šypsenos net neslepia, o jo kolegė dar stengiasi tramdyti emocijas. Justuko kišenėse – tik keliasdešimt eurų ir raktų pundelis.

„O kur mano striukė?“ – klausia. Mes nežinom... Po pastarojo dialogo svečias sunkiai palinksta ir aunasi sportbačius. Išeina neatsisveikinęs ir nepadėkojęs už nakvynę. Kad tikrai išėjo, liudija ant grindų likę centimetro storio sudžiūvusio purvo gabalai.

„Vadinasi, miegojo ne mažiau kaip 4-5 valandas“, – dingteli mintis.

Istorijos pralinksminti pareigūnai patikina, kad pasielgėm teisingai: „Nustatysim tapatybę. Jei svečias pridarė nuostolių, skambinkit“.

Moralas: užsirakinkit visas (!) namų duris, nes Justukas kažkur čia...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.