Nufotografavo Kūčių maistą ligoninėje: „Tegu vertina skaitytojai“

Straipsnio apačioje pateikiamas papildytas ligoninės komentaras.

 Santaros klinikose maistas vakarienei buvo kuklus.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Santaros klinikose maistas vakarienei buvo kuklus.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Skaitytojos nuotr.
 Skaitytojos nuotr.
 Skaitytojos nuotr.
 Skaitytojos nuotr.
 Skaitytojos nuotr.
 Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Skaitytoja

2019-12-29 11:08, atnaujinta 2019-12-31 11:11

Taip jau nutiko, kad man artimas žmogus ką tik kurį laiką gydėsi Santaros klinikose. Šios reklamuojasi geru maitinimu – kalba, kaip pasikeitė jų maisto tiekėjas, kaip gerai, kai išėjo „Pontem“, ir kaip dabar viskas nuostabu.

Tad prisegu Kūčių vakarienės fotografijas. Tegul vertina skaitytojai. Net nežiūrint į tai, kas ten lėkštėje, tai viskas, kas matosi foto ir yra vakarienė suaugusiam žmogui.

Kitas įdomus faktas, kad trečiadienio vakarą ligoninėje atsidūręs žmogus valgyti gavo tik penktadienio rytą. Ketvirtadienį atnešė vakarienę, o paskui atbėgo ir išnešė, paaaiškinę, kad kažkam pritrūko :).

Tikrai nesu viskuo besipiktinanti pikčiurna. Mes susitvarkėm ir viskas baigėsi gerai :). Bet visokie vieniši senukai ir senolės iš rajonų taip ir nukenčia...

***

Santaros klinikų direktoriaus medicinai pavaduotoja slaugai Jurga Šuminienė portalui lrytas.lt pateikė komentarą apie Kūčių vakarą tiektą maistą.

„Panašu, kad ši nuotrauka yra viena vienintelė nepatenkinto paciento (tiksliau, net ne paciento, o jo artimojo) nuotrauka. Vakarienei skirtas kalorijų skaičius visuomet yra mažesnis, tad jis atitiko valgiaraštį.

Norėtųsi priminti, kad ligoninė – ne namai ir 12 patiekalų tikrai negali būti ir nebus. Taip pat peržiūrėjome mūsų registruojamas neatitiktis – kol kas jokių nusiskundimų nefiksuota“, – sakė J.Šuminienė.

Santaros klinikų vyriausiosios dietologė bei medicinos direktorė pastebėjo, kad sunku suprasti, apie kurį konkrečiai skyrių kalbamą.

„Visų pirma, norime atkreipti dėmesį, jog trūksta informacijos, apie kokį skyrių kalbama, kokia dieta pacientui paskirta ir kuris čia maitinimas? Ligoninėje situacijų pasitaiko įvairių – būna, kai valgyti hospitalizuotam pacientui negalima dėl jam atliekamų intervencijų. Jūsų pateiktose nuotraukose maistas panašus į tam tikrų dietų pavakarius. Pavakariai niekuomet ir nebūna gausūs. Susidaro įspūdis, jog jūsų redakcijai atsiųstas komentaras pateiktas iš atskirų detalių ir išimtas iš konteksto.

Norime pabrėžti, jog Santaros klinikos atidžiai stebi dabartinius maisto gamintojus. Galime pastebėti, kad jie yra nusiteikę geranoriški ir noriai bendradarbiauja. Pacientai yra informuojami ir žino savo dietinio maitinimo detales.

Atkreipiame dėmesį, kad ligoninėje – dietinis maitinimas yra diferencijuojamas pagal pacientų būkles. Kartais, jeigu pacientas paguldomas į ligoninę antroje dienos pusėje, o maistas yra užsakomas iki tam tikros valandos, gali nutikti, kad pirmojo maitinimo pacientas negauna.

Tačiau, kaip minėta anksčiau, būna ir taip, jog pacientui yra skiriama speciali dieta, specialiu kalorijų kiekiu, kas sveikam žmogui (ir ypač jo lankyti atvykusiesiems) gali atrodyti sunkiai suvokiama“, – paaiškino jos.

Santaros klinikų Vyriausioji specialistė ryšiams su visuomene Gitana Letukienė pateikė ir pavyzdžius, kuriuose matomi geri žmonių atsiliepimai apie ligoninės maistą. Pavyzdžiui, tinklaraščio „Twinstory“ autorė socialinėje erdvėje yra pasidalijusi maisto ligoninėje nuotrauka su užrašu, koks jis skanus ir gausus.

„Džiugu, kad gyvename demokratinėje valstybėje ir visi turi galimybę reikšti savo nuomonę. Visada lieka galimybė rinktis, kokią poziciją fiksuojame ir ko siekiame“, – sakė G.Letukienė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.