Perskaitė apie dingusią mergaitę: „Lietuvių mentalitetas šokiruoja“

Nuo trečiadienio vakaro, kaip ir didelė dalis Lietuvos, seku žinias apie galimai dingusią mergaitę. Baisus įvykis, sėkmės ir gero darbo policijai, tikiuosi, kad viskas baigsis laimingai. Tik lietuvi, lietuvi, ką tu kalbi...

 Mergaitės ieškoma nuo trečiadienio vakaro.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Mergaitės ieškoma nuo trečiadienio vakaro.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Komentaruose dauguma žmonių moko policiją, kaip dirbti.<br> T.Bauro nuotr.
 Komentaruose dauguma žmonių moko policiją, kaip dirbti.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Skaitytoja

Jan 16, 2020, 7:20 PM

Yra senas juokas, kad lietuvis džiaugiasi, kai kaimyno troba dega. Liūdniausia, kokia tai tiesa! Rašydami komentarus apie mergaitės pagrobimą žmonės parašė didžiausią savo nužmogėjimo laipsnį.

Viena kategorija yra kvaili žmonės. Jie nėra piktybiški ar blogi, tik nesusigaudantys. Mielieji, tie, kurie rašote, kad reikia pasižiūrėti vaizdo kamerų įrašus arba be sustojimo komentuojate, kuriuo keliu tikėtina, jog galėjo pasukti automobilis...

Kvaila manyti, kad policija, specialios tam skirtos specialistų grupės, nepagalvojo apie tuos dalykus. Taip, taip, policija nežino, koks kelias yra netoliese pagrobimo vietos, bet paskaitys feisbuko komentarus ir sužinos! Kvailystė.

O antra kategorija yra tikrai šlykšti. Tie žmonės komentuoja baisius dalykus. Po straipsniais daug komentarų apie tai, ką galimai pagrobėjai daro su mergaite, kaip ji dėl to jaučiasi, ir panašiai... Nenoriu netgi kopijuoti nė vieno komentaro kaip pavyzdžio, nes vemt norisi skaitant. Bet manau, kad tikrai rašantys turi problemų. Jeigu kyla tokių minčių, kaip kad aprašote, vertėtų pasitarti su psichiatrais.

Prie antros bjaurybių kategorijos priskirčiau ir tuos, kurie juokiasi, kad mergaitės neieško tėvai. Čia ir yra tas "džiaugiasi, kad kaimyno namas dega". Spėlionės, gal mama asociali arba išvykusi gyventi į Angliją, varymai, kad viskas sugalvota, rėkimas, kad cha cha, nieks nepasigedo... Lietuvio mentalitetas atsiskleidžia visu gražumu. 

Prašau, prašau, prašau, patylėkite. Arba eikite ir užsirašykite pas psichiatrą. Visiems pilantiems šlykštynes ryškiai patiems reikia didelės pagalbos. O mergaitės ieškantiems - sėkmės ir visi, kurie yra normalūs, yra už jus.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.