Po incidento Vilniaus klube merginos prašė pagalbos, bet atsimušė į tylos sieną

Po ilgų svarstymų, nusprendžiau papasakoti apie vieno iš sostinės naktinių klubo administracijos abejingumą problemoms. Tas klubas – Vilniaus gatvėje esanti „Pantera“.

 Merginos atėjo pašokti, bet patyrė nemalonų incidentą.<br> 123rf nuotr.
 Merginos atėjo pašokti, bet patyrė nemalonų incidentą.<br> 123rf nuotr.
Klubas įsikūręs Vilniaus centre.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klubas įsikūręs Vilniaus centre.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Liza

Jan 21, 2020, 9:44 AM, atnaujinta Jan 21, 2020, 9:47 AM

Išspyrė duris

Iš penktadienio į šeštadienį, šiek tiek po pirmos valandos, atvykome į klubą. Viena iš merginų nuėjo į moterų tualetą, tačiau kurį laiką negrįžo. Susirūpinusios bandėme susisiekti su ja. Po kelių akimirkų mergina šoko būsenos išeina iš tualeto ir pasakojo, kad buvo tam tikra prasme užpulta.

Kadangi merginai buvo pažeista koja, o šalia tualeto buvo rūkomasis, kuriame galima prisėsti, prisėdome ten. Nuėjusi prie baro paprašiau stalo vandens, tačiau barmenas man pasakė: „Neturime arba du eurai.“
Normalu.

Nuėjusi pas draugę pabandžiau išsiaiškinti situaciją, ji pasakojo, kad vienas vaikinas koja išspyrė tualeto duris ir su durimis jai sutrenkė kelį. Kurį laiką iš skausmo ji tiesiog negalėjo atsistoti. Kelis buvo paraudonavęs, bet nežinojome, ar smarkiai jis pažeistas.

Tiesiog numojo ranka

Norėjau tai iškomunikuoti klubo atstovybei, informuoti apie incidentą. Šią istoriją papasakojau tą vakarą dirbusiai administratorei. Ji paklausė, ko iš viso noriu ir tarė, kad nieko negali padėti – reikia kreiptis į apsaugininką.

Papasakojau istoriją apsaugos darbuotojui, jis numojo ranka tiesiog į dešinę pusę sakydamas: „Nieko negaliu padėti, kreipkis į jį.“ Perklausiau, į ką tiksliai? Tačiau apsaugininkas tiesiog dar kartą numojo ranka.

Grįžau pas administratorę, bandydama išsiaiškinti. Tiek jos, tiek apsauginio prašiau kokių nors kontaktų, vardų, pavardžių, įrodymų, kad įvykis buvo išgirstas. Tačiau nė vienas man nieko nepasakė ir tiesiog išsiskirstė.

Problema yra akivaizdi

Grįžau pas draugę, ji šiek tiek atsigavo ir tiesiog palikome klubą. Didžiausia problema yra naktinių klubų abejingumas ir atsakomybės jausmo neturėjimas. Personalas negali įvardinti atsakingų asmenų.

Personalas nepanoro susipažinti su nukentėjusiu asmeniu, nepaprašė parodyti, kurioje tualeto kabinoje tai būtent buvo įvykę ir tiesiog nepasiūlė vandens. Neatsiprašė ir jokių veiksmų nesiėmė.

Laimei, smarkių sužeidimų nebuvo, bet problema yra akivaizdi. Pasirodo, kad gali būti užgautas ar net užpultas ir naktinis klubas kratysis atsakomybės.

***

„Bendraukime“ redakcija dėl komentaro į klubą „Pantera“. Jo vadovė Aida atsiprašė merginų ir minėjo esanti nusivylusi darbuotojų neveiklumu.

„Tiek aš, tiek apsaugos vadas apie įvykį sužinojome gerokai pavėluotai. Esame nusivylę mūsų darbuotojų neveiklumu. Po renginio daug diskutavome apie jų reakciją į šį įvykį. Pasak darbuotojų, gal ne visai tiksliai buvo nušviesta situacija (lankytoja minėjo, kad vaikinas pataikė ne į vyrų, o moterų tualetą ir dėl neaiškių priežasčių spyrė į duris, taip sužeisdamas merginą).

Darbuotoja mane iškvietė tik po kelių minučių, merginų rasti klube nebepavyko. Labai gaila dėl susiklosčiusios situacijos. Norime atsiprašyti lankytojos dėl patirto šoko. Turime nemažai apsaugos darbuotojų. Stengiamės, kad klubo patalpose būtų saugu. Pastovaus apsaugos posto WC patalpose iki šiol nebuvome numatę.

Be to, ir toks incidentas mūsų praktikoje pirmas, darbuotojai nesuprato situacijos rimtumo. Labai apgailestaujame dėl šio įvykio. Dėsime visas pastangas, kad tokia situacija nebepasikartotų“, – patvirtino vadovė Aida.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.