Naktį į klinikas greitąja atvežta kaunietė sulaukė to, ko nesitikėjo

Kažkodėl visi skubame skųstis tuo, kad kažkas kažką daro negerai, bet užmirštame su kitais pasidalinti ir gera patirtimi, puikiais dalykais. 

Ignė nesitikėjo, kad Kauno klinikose bus taip greitai priimta, apžiūrėta, ištirta ir išleista.<br> M.Patašiaus ir nuotr. iš asmeninio albumo.
Ignė nesitikėjo, kad Kauno klinikose bus taip greitai priimta, apžiūrėta, ištirta ir išleista.<br> M.Patašiaus ir nuotr. iš asmeninio albumo.
Kauno klinikos<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno klinikos<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 9, 2020, 7:41 PM

Taip teigia kaunietė Ignė Čekaitė, kuri, pastaruoju metu viešoje erdvėje matydama labai daug nepasitenkinimo medikų darbu, nutarė pasidalinti savo patirtimi, kuri buvo visiškai kitokia. 

„Vieną naktį išsikviečiau greitąją dėl stiprių nugaros skausmų po susitrenkimo, – rašo Ignė. – Atvažiavęs medikas galėjo pasiūlyti palaukti pirmadienio ir tiesiog pasiskambinti šeimos gydytojai, tačiau maloniai sutiko nuvežti į Kauno klinikas, kad ten padarytų reikiamus tyrimus ir išsiaiškintų, ar viskas gerai. 

Remdamasi savo asmenine patirtimi galiu pasakyti – nors ir karantinas, ligoninėse nevyksta viskas vien tik taip baisiai, kaip kalbama pastaruoju metu.

Visi medikai, kuriuos sutikau tą naktį, buvo labai malonūs ir atliko reikiamus tyrimus. 

Visas klinikų personalas dirba tikrai labai efektyviai. Tiek daug visko prisiskaičiusi buvau tikra, kad reikės laukti labai ilgai, tačiau gydytojai reagavo labai greitai ir atidžiai. 

Atvykus į klinikas prie įėjimo pasitiko gydytoja, kuri pamatavo temperatūrą.

Užsiregistravus neilgai trukus buvau pakviesta pas gydytoją į kabinetą papasakoti, kas atsitiko. Išklausęs mane jis paskyrė tyrimus ir neilgai trukus jie buvo atlikti.

Džiaugiuosi, kad didelių traumų nepatyriau – liko tik vykdyti gydytojo rekomendacijas ir laukti, kol sugis sumušimai. 

Taigi – ačiū gydytojams už rūpestį ir neabejingumą“.

Konsultavo net savaitgaliais

Naujienų portalo lrytas.lt redakcija sulaukė ir kito padėkos laiško, kurį pasirašė Edita. 

„Šios krizės įkarštyje teko daug bendrauti su medikais. Perskaičiau įvairių atsiliepimų ir suprantu, kad ši sritis Lietuvoje yra visiškai nesutvarkyta. Aišku, tai turėtų būti ne mano problema, bet jei mano nuomonė prisibelstų iki kažko, kas gali kažką šiuo klausimu padaryti, būtų puiku. 

Esu tikrai labai dėkinga vienam Kauno klinikų chirurgui, tik padėkos žodžiuose slypi kur kas daugiau, nei galiu jais išreikšti. 

Visą karantino laikotarpį nepatyriau jokių problemų, kai reikėjo konsultacijos dėl sveikatos, netgi savaitgaliais. Manau, kad  išskirtinės medicinos asmenybės turėtų gauti atitinkamą atlygį. Nes jie gelbėja gyvybes. O jų atlyginimai – gėda, bet labai toli nuo europinių. O dar įsivaizduojat, kiek reikia mokytis iki to?

Man teko daug laiko praleisti ligoninėje, mačiau daug ir visko, visokių medikų ir pacientų, tikrai žinau, kad ne visi gydytojai vienodi, todėl ir kalbu apie tuos, kurie rūpestingi. Apie tuos, kurie žmogiški. Apie tuos, kurie aukoja save tokiam darbui, kurie gyvena tuo, ką daro. 

O kiek uždirba? Ir ne tik koronavirusui siaučiant jie turėtų gauti europietišką atlygį – tik dabar pamatėme, kaip jie kovoja už kitus. Iš tiesų jie tai daro visada. 

Nepritariu įsisenėjusiam požiūriui, kad daktarui reikėtų duoti vokelį.  Aš mokėjau sveikatos draudimo mokesčius, ir tai turi būti mūsų valdžios problema, kad medikai daro viską, o gauna bet ką, tik ne užtarnautą atlygį.

Nes skirtumas čia ir yra – valdžia pridaro bet ko, bet už nieką neatsako. O medikai atsako už gyvybę ir sveikatą. Negauna to, negauna to, ko tikrai yra verti“, – įsitikinusi Edita.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.