Kaunietę sujaudino, kaip medikai pasielgė su 88 metų sulaukusia jos mama

Šiuo metu matau daug atsiliepimų, kad karantino metu visiškai apleisti kiti, ne COVID-19 sergantys pacientai. Galbūt, nesiginčiju, tikriausiai yra tokių atvejų. Tačiau mūsų šeimos patirtis kitokia. 

88 metų moteriai per trumpą laiką į medikus teko kreiptis du kartus.<br> 123rf nuotr.
88 metų moteriai per trumpą laiką į medikus teko kreiptis du kartus.<br> 123rf nuotr.
Kauno klinikos<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno klinikos<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Jūratė Ivanauskienė

Jun 13, 2020, 12:15 PM

Mano mama labai garbaus amžiaus, jai 88-eri. Tačiau senute vadinti jos negalėčiau – visuomet tvarkinga, pasitempusi, elegantiška. 

Ir štai gegužės 29-ąją, penktadienį, jai staiga pasidarė silpna, nukrito kraujospūdis. Mama pati pasiskambino į šeimos kliniką „Ave Vita“, kur kažkuri gydytoja, mat mamos šeimos gydytos nebuvo, ją ilgai konsultavo, nepaleido nuo telefono, patarė gerti vandens, kavos, nuolat su ja kalbėjosi. 

Kraujospūdis atsistatė. 

Mes tik grįžę iš darbo apie tai sužinojome, tačiau svarbiausia – mama jautėsi gerai. Nežinau, kuri gydytoja taip nuoširdžiai dirbo, bet jai esame širdingai dėkingi.

Praėjus porai dienų, sekmadienį, mama staiga ėmė silpti, ji pastebėjo reiškinius, dėl kurių kilo įtarimai dėl vidinio kraujavimo. 

Savo automobiliu nuvežėme ją į Lietuvos sveikatos mokslų universitetinės ligoninės Kauno klinikų skubios pagalbos skyrių. 

Manęs, žinoma, neįleido, lygiai 14 valandą paleidau mamytę vieną, tokią silpną ir svyruojančią, į pastatytą didžiulę palapinę. 

Labai maloni mergina ją nuvedė į priėmimą, tuoj pat užregistravo. Ir nors asmens dokumentas liko pas mane, surado duomenis sistemoje. 

Aš, žinoma, neramiai laukiau žinių. Mama kartkartėmis vis paskambindavo – sužinojau, kad po kelių minučių buvo paimta kraujo tyrimui, tuoj pat atlikta vidaus organų echoskopija, kiti skubūs tyrimai, kurie tik patvirtino, kad situacija rimta, hemoglobino lygis labai žemas, kraujavimas skrandyje. 

Priėmimo skyriuje viskas vyko beveik žaibišku greičiu. 

18.30 val. mama paskambino ir pranešė, kad gydytojas endoskopuotojas kraujavimą jau sustabdė, COVID-19 testas paimtas, mamą guldo į gastroenterologijos skyrių. Skyriuje buvo prijungta prie aparato, dozuojančio vaistus, buvo pradėtas lašinti kraujas ir reikalingi vaistai. 

Ketvirtadienį mama buvo išrašyta, toliau gydytis galima namuose.

Tad galiu tik padėkoti priėmime kraujavimą sustabdžiusiam gydytojui V.Kristalnyj, palatos gydytojai S.Gelman, visiems skubios pagalbos ir gastroenterologijos skyriaus gydytojams rezidentams, slaugytojoms, slaugutėms, kurie, anot mano mamos, dirba be perstojo, sunkiai ir labai atsakingai.

Ačiū jums, gerbiami medikai, ačiū, kad likote ir dirbate Lietuvoje, ačiū, kad jums svarbus kiekvienas, net ir labai garbaus amžiaus pacientas. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.