Tai, ką sužinojau apie moterį, nuviliojusią draugės mylimąjį, privertė nusistebėti: ar tai normalu?

Turiu draugę, kurią pažįstu gal 15 metų, kuria galiu visiškai pasitikėti. Tai sąžininga, dora, miela ir maloni, tvarkinga ir energinga moteris, beveik penkiasdešimtmetė.

Ilgametis mylimasis tiesiai šviesiai pareiškė susiradęs kitą moterį! Ir jau pusę metų su ja susitikinėjantis.<br> 123rf nuotr.
Ilgametis mylimasis tiesiai šviesiai pareiškė susiradęs kitą moterį! Ir jau pusę metų su ja susitikinėjantis.<br> 123rf nuotr.
Reikės laiko, kol viskas viduje susigulės, pasimirš. <br> 123rf nuotr.
Reikės laiko, kol viskas viduje susigulės, pasimirš. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Laima

2020-06-27 21:23

Po skyrybų ilgai gyvenusi viena draugė pastarąjį dešimtmetį artimai bendravo su kitame mieste įsikūrusiu vyru, kuris yra našlys. 

Girdėdama draugės pasakojimus ir komentarus bei matydama nuotraukas socialiniuose tinkluose neabejojau, kad tas vyras mano draugę (kaip ir draugė jį) nuoširdžiai myli. 

Abu visur – laimingi, besišypsantys, patenkinti gyvenimu...

Per metus bent porą kartų drauge važiuodavo į užsienio kurortus, dalindavosi maloniais įspūdžiais. Tačiau apie santuoką nekalbėdavo – esą gerai abiem ir taip.

Neseniai paskambinu draugei pasiteirauti, kaip sekasi, kartu išgirsti smagų jos juoką, prisikaupti pozityvo, ir še – ji kažko liūdna, nekalbi.

Klausiu, kas nutiko. Iš pradžių tylėjusi, galiausiai prasitaria, jog ką tik išsiskyrė su ilgamečiu gyvenimo draugu. Negaliu patikėti – ar tikrai? Gal tai tik kokios vaikiškos ambicijos, kurios, sutikime, aplanko ir suaugusiuosius – ne tik paauglius... 

Ne, draugė patvirtina, kad jos ilgametis mylimasis tiesiai šviesiai pareiškė susiradęs kitą moterį! Ir jau pusę metų su ja susitikinėjantis. O su mano drauge jis dar prieš pat karantiną keliavo užsienyje!

Beje, ta jo nauja išrinktoji – dar ir šeimą turi, mažų vaikų. Tiesa, santuoką planuojanti nutraukti. 

O visų nemaloniausia buvo išgirsti, kad ši moteris viename Lietuvos didmiestyje jaunoms tuoktis susiruošusioms poroms organizuoja ir veda paskaitas, kaip dorai gyventi santuokoje, kaip išsaugoti pasitikėjimą vienas kitu, kaip būti laimingiems šeimoje.

Ne, mano draugė nepuolė savo konkurentės smerkti ar kaltinti – akivaizdu, kad tai jos mylėto ir gerbto vyro pasirinkimas. 

Vis dėlto prireiks nemažai laiko, kol viskas viduje susigulės, pasimirš. 

Suprantu draugės apmaudą – jei jau kažkas netiko, neįtiko, vyras turėjo pasakyti anksčiau, o ne dešimt metų priiminėti mylimąją savo namuose, žarstyti jai komplimentus, džiuginti staigmenomis. 

O ir jo nauja draugė, mano įsitikinimu, pasielgė pernelyg įžūliai. Jei jau įsimylėjo kitą, pirmiau gal derėjo nutraukti santuoką su savo vyru? 

O gal aš klystu, gal čia viskas normalu, modernu ir šiuolaikiška?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.