Priekaištai mylimajai dėl priaugtų kilogramų atsisuko prieš vyrą – dabar lieja ašaras

2008-ieji, ruduo. Iš Dublino nusileidau Rygos oro uoste. Aštuonerius metus praleidęs Anglijoje ir Airijoje, atskridau į pasimatymą Klaipėdoje su žavinga 26 metų bendraamže, su kuria susipažinome tuomet populiariame pažinčių portale. 

Pagyvenusi viena mano mylimoji pareiškė, kad jautėsi labai gerai, nes nebegirdėjo priekaištų dėl antsvorio.<br> 123rf nuotr.
Pagyvenusi viena mano mylimoji pareiškė, kad jautėsi labai gerai, nes nebegirdėjo priekaištų dėl antsvorio.<br> 123rf nuotr.
Pagyvenusi viena mano mylimoji pareiškė, kad jautėsi labai gerai, nes nebegirdėjo priekaištų dėl antsvorio.<br> 123rf nuotr.
Pagyvenusi viena mano mylimoji pareiškė, kad jautėsi labai gerai, nes nebegirdėjo priekaištų dėl antsvorio.<br> 123rf nuotr.
 Sekso trūko tiek jai, tiek man. <br> 123rf nuotr.
 Sekso trūko tiek jai, tiek man. <br> 123rf nuotr.
Dabar mane kankina bemiegės naktys, dažnai prabundu vidury nakties, per miegus kalbuosi su ja, ilgiuosi jos, nes tai vienintelis žmogus, kurį aš turiu šiame pasaulyje.<br> 123rf nuotr.
Dabar mane kankina bemiegės naktys, dažnai prabundu vidury nakties, per miegus kalbuosi su ja, ilgiuosi jos, nes tai vienintelis žmogus, kurį aš turiu šiame pasaulyje.<br> 123rf nuotr.
Dabar mane kankina bemiegės naktys, dažnai prabundu vidury nakties, per miegus kalbuosi su ja, ilgiuosi jos, nes tai vienintelis žmogus, kurį aš turiu šiame pasaulyje.<br> 123rf nuotr.
Dabar mane kankina bemiegės naktys, dažnai prabundu vidury nakties, per miegus kalbuosi su ja, ilgiuosi jos, nes tai vienintelis žmogus, kurį aš turiu šiame pasaulyje.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

K.

Jul 23, 2020, 7:59 PM

Vėlų vakarą susitikome pagrindinio Klaipėdos viešbučio kavinėje. Tik pamatę vienas kitą supratome, kad kažkas bus, įvyko nepaaiškinama cheminė trauka. Praleidome aistringą naktį.

Mergina buvo tikrai labai graži – šviesiaplaukė, nuostabios kojos, riestas užpakaliukas. Kažkas nepakartojamo. Ji dirbo vienos maisto parduotuvės vedėja ir su kita mergina nuomojosi kambarį.

Įsižiebė aistringa meilė, išnuomojau mums Klaipėdoje kambarį, ir po dviejų pažinties dienų pradėjom gyventi kartu.

Po mėnesio pasakiau, kad išskrendu į Belfastą – išnuomosiu mums kambarį, tada ji galės atskristi pas mane. 26 metai – pati jaunystė, adrenalinas, įsimylėjimas...

Atėjo 2008-ųjų gruodis, į daugelio duris pasibeldė didžiulė ekonominė krizė. 

Draugės, bendradarbiai jai sakė: ką tu darai, mergyt, juk tu to žmogaus net nepažįsti, o jau meti parduotuvės vedėjos darbą ir skrendi pas jį. Bet ji tai padarė – išėjo iš darbo, kuriame dirbo 7 metus, ir atskrido pas mane. Nupirkau jai bilietus, lagaminą, kitus reikmenis, ir su 200 svarų kišenėje ji atskrido pas mane.

Pradėjome gyventi kartu. Jai ką tik suėję 27 metai, pradėjo kabintis į gyvenimą. Iš pradžių dėl sunkaus Šiaurės Airijos akcento ji nelabai suprasdavo, apie ką kalbama. Dirbo ir valytoja, ir greitojo maisto restorane, daug ašarų buvo, bet perlipo per save. Mylėjau ją ir suvokiau, kad tai mano gyvenimo žmogus. Gražus, ištikimas, lojalus žmogus.

Pirmieji metai buvo sunkūs. Atėjo ekonominė krizė ir į Jungtinę Karalystę. Mano draugė buvo keletą kartų atleista. Padėdavau, kaskart surasdavau darbus. 

Pamažu įsivažiavo ir ji, o vėliau, kai įgavo patirties ir reikiamą kvalifikaciją medicinos srityje, pradėjo uždirbti netgi daugiau už mane. 

O tuomet prasidėjo besaikis suknelių, batų ir visokių daiktų pirkimas, kelionės. Nuolat dėl aknės kentėjusi mylimoji susitvarkė šią bėdą, pradėjo maitintis taip, kaip gyvendama Lietuvoje galėdavo tik pasvajoti, išsilaikė vairuotojo teises, pradėjo važinėti apynauju automobiliu. 

Pinigų netrūko, persikėlėme arčiau Londono.

Kartu prasidėjo problemos dėl antsvorio. 168 cm ūgio mergina mūsų pažinties metu svėrė apie 58 kg, aš, būdamas 182 cm, svėriau 70 kg. 

Praėjo metai, dveji, dešimt, atėjo dvyliktieji mūsų draugystės metai. Ji – jau 70 kg, aš – 103. 

Seksas pasidarė retas. Ji manęs visiškai nebetraukė, tad vis dažniau pradėjau prašyti jos numesti svorio. Tai numesdavo, tai vėl priaugdavo.

Neslėpsiu – aš taip pat tapau priklausomas nuo saldumynų, ir mes pradėjom panašėti į paršiukus. 

Kai pasiekė 73 kilogramų svorį, ji ėmė visiškai nebeprižiūrėti nei savęs, nei namų – plaukai ataugę, jokio makiažo, papuošalų, vonioje mėtosi panaudoti higieniniai paketai... Žmogus iš gražuolės tapo tokia, kokias rodo viena liūdnai pagarsėjusi laida. 

Mano mylimajai daug įtakos turėjo jos geriausia draugė. Kadaise buvusi viena gražiausių Klaipėdos merginų, populiarios grupės šokėja, įniko į alkoholį ir iš lieknos superinę figūrą turėjusios šokėjos tapo daugiau kaip 100 kg sveriančia moteriške. 

Išsiskyrusi su antrąja puse matyt pradėjo pavydėt mano mylimajai, tad pradėjo sakyt, kad ji mane paliktų, nes vyras turi moterį mylėti tokią, kokia ji yra – ir liekną, ir storą.

Ir štai nutiko taip, kad man teko gerą pusmetį ne savo noru praleisti Lietuvoje. Mano mylimas žmogus viskuo rūpinosi, atvežė man drabužių, nes artimųjų Lietuvoje nebeturiu. 

Tada buvo tikrai sunkus momentas, bet viskas baigėsi sėkmingai – grįžau namo į Angliją. Ir tada mano mylimoji pasakė, kad kol manęs nebuvo namie, ji puikiai jautėsi, ir jai vidinis balsas sakė, kad jeigu man kažkas atsitiktų – ar mane pasodintų, įvyktų kokia nelaimė, ji manęs nesulauktų. 

Ji viena jautėsi labai gerai, ir jai nepatinka, kad aš jai nuolat priekaištauju dėl svorio.

Taip, aš jai labai retai dovanodavau gėles, niekada nesakydavau, kad myliu (tas lietuviškas kuklumas), o kai tapo lašinių kalnu, pradėjom miegoti atskirai. 

Nusprendėm kurį laiką pagyventi atskirai – susirado jaukų kambarį kaimelyje netoliese, už 20 mylių. Planas buvo mėnesiui, daugiausia dviem – vyliausi, kad gyvendama kaimelyje, gamtoje, ji nori susitvarkyti su savimi.

Vos tik išsikraustė – akimirksniu pasikeitė. Po dviejų dienų aplankiusi mane pasakė, kad šitie namai jai jau svetimi. Vėliau pasakė, kad ten ji jaučiasi labai gerai, nes niekas jos nespaudžia dėl svorio, o po 2 savaičių žinute pranešė, kad viskas baigta, mes išsiskyrę – ji susitikinėja su kitu vyru, anglu, jaučia jam simpatiją. 

Ir tada mane ištiko šokas. Pradėjo drebėti rankos, žliumbiau kaip mažas vaikas, nes nesuvokiau, už ką, kodėl man taip. Pradėjau naktimis nebemiegoti.

Prieš savaitę atvažiavusi pas mane pasakė, kad tai paskutinis kartas, kai matomės, ji manęs nebemyli, aš jos nebetraukiu. Net nebeleido jos pabučiuoti, net paliesti. Tarsi kitas žmogus būtų. 

Pasakė, kad mylėjosi su kitu, ir dar mylėsis. Apsipyliau ašaromis...

Sekso trūko tiek jai, tiek man. Pasakė, kad lovoje aš savanaudis, jai reikia aistringų glamonių, bučinių. Na taip, po 12 metų ji tikisi, kad viskas bus kaip pirmosiomis pažinties dienomis ir savaitėmis. Gyvenime taip nebūna, o tiek aš jai, tiek ji man buvo pirmasis žmogus, su kuriuo praleidome trečdalį gyvenimo.

Dar ji man pasakė, kad nori vaikų, šeimos, ir gal jos gyvenimo vyras dar tik bus ateityje, o dabartinis anglas – tik simpatija. Pasirodo, tik išsikrausčiusi iš mūsų namų užsiregistravo pažinčių svetainėje, susipažino su anglu ir pradėjo susitikinėti. 

Išlydėjau ją, savo gyvenimo meilę, ir kai jos automobilis išvažiavo iš kiemo, daugiau niekada jos nebemačiau. Ji užblokavo mane visuose socialiniuose tinkluose.

Pasikalbėjau su draugais, o jie sako – ji norėjo vaikų, o tu nenorėjai. 

Dažnai būdavau išvykęs į kitas šalis, niekada netikrindavau jos telefono, kompiuterio, pasitikėjau. Tas lietuviškas antrosios pusės saugojimas, kad tik kitas vyras nenuviliotų, – ne man. Pasitikėjau, ir niekada nebūčiau pagalvojęs, kad po 12 metų gyvenimo kartu metų, kai susikūrėme komfortišką gyvenimą, ji nuspręs skirtis.

Išsikrausčiusi ji per tas 2 savaites numetė 5 kilogramus, pradėjo intensyviai sportuot, bėgiot, atsigavo, labai pagražėjo. 

Dabar mane kankina bemiegės naktys, dažnai prabundu vidury nakties, per miegus kalbuosi su ja, ilgiuosi jos, nes tai vienintelis žmogus, kurį aš turiu šiame pasaulyje.

Mačiau daug visko gyvenime – ir šalto, ir karšto. Tačiau šita išdavystė mane sužlugdė ir kaip vyrą, ir kaip asmenybę. 

Buvau įsitikinęs, kad mus išskirs tik mirtis, ir kai mes būsime seneliukai, gyvensime kaime su katinu ir šuniuku, užsikursim židinį ir apsikloję pledu prie vyno taurės vakarosime šaltais žiemos vakarais. Ir viskas taip staiga pasikeitė... Pasakė, kad pats leidai pagyvent atskirai, reiškia, mes išsiskyrėm, ji dabar yra laisva ir gali daryti ką tiktai nori.

Kiekvieną vakarą laukiu jos, įžengiančios į namus. Viliuosi, kad nieko nesakys ir tyliai prisiglaus, bet kartu kirba mintis, kaip aš savo būsimam vaikui galėčiau pasakyti, kad jo mama išdavinėjo mane su kitais, o kai pamatė, kad gyvenimas nėra rožėmis klotas, kad anglų visai kitas mentalitetas ir kultūra, kad dauguma 40-mečių vedę ar išsiskyrę, turintys kelis vaikus ir krūvą alimentų.

Rašau šį laišką vidurnaktį, bijau užmigti ir susapnuoti ją. Kai ją sapnuoju, mes tokie laimingi, ir labai nenoriu prabusti. Labai pasiilgstu jos, labai ją myliu ir labai noriu, kad ji atsimerktų ir prabustų iš tos euforijos.

Bet aš turbūt kažką praleidau, kažko nepastebėjau, ir po 12 bendro gyvenimo metų ji mane tiesiog ištrynė iš savo širdies. Dabar aš jai svetimas. 

Turbūt ne vienas iš jūsų, skaitydamas šią mano istoriją, prisimins, kad ir jums panašiai nutiko, kai žmogus pasikeitė per naktį.

Naivu, kai 38 metų moteris nusprendžia sugriauti trečdalį savo gyvenimo trunkančią draugystę, užsiregistruoti pažinčių portale tikėdamasi, kad svajonių princas pavers ją laiminga. 

Šis žmogus iki šiol yra mano gyvenimo meilė, ir aš nežinau, ką man reikia padaryt, kad ji atsimerktų ir pabustų iš tos euforijos.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.