Štai kokioms moterims vyrai negaili dovanų: atskleidė realybę be pagražinimų

Jaučiu, kad daugelis, perskaitę pavadinimą, mano, jog atsakymą žino, bet tekstą vis tiek skaitys, nes statistika šiuo klausimu gana liūdna. Būtent tos moterys, kurios dairosi tikrų vyrų, tuo pat metu ilgesingai laukia dovanų. Kodėl? Atsakymą pradėsiu nuo tikro prisipažinimo.

Būtent tos moterys, kurios dairosi tikrų vyrų, tuo pat metu ilgesingai laukia dovanų. Kodėl?<br>123rf nuotr.
Būtent tos moterys, kurios dairosi tikrų vyrų, tuo pat metu ilgesingai laukia dovanų. Kodėl?<br>123rf nuotr.
Būtent tos moterys, kurios dairosi tikrų vyrų, tuo pat metu ilgesingai laukia dovanų. Kodėl?<br>123rf nuotr.
Būtent tos moterys, kurios dairosi tikrų vyrų, tuo pat metu ilgesingai laukia dovanų. Kodėl?<br>123rf nuotr.
Viktorija Kuliomina.<br>LR archyvo nuotr.
Viktorija Kuliomina.<br>LR archyvo nuotr.
Santa Audickaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Santa Audickaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 15, 2020, 8:23 AM, atnaujinta Oct 9, 2020, 2:39 PM

Su žavia, sėkmės lydima ir nuolat plačiai besišypsančia Santa Audickaite susipažinau, kai abi dirbome viename grandioziniame TV projekte.

Ji laimėjo didelę atranką ir tapo populiaraus muzikinio šou rubrikos vedėja.

Pasakoju mūsų pažinties istoriją, nes nei tada, nei dabar į galvą nešautų mintis, kad graži, patraukli ir rodoma per didžiausią televizijos kanalą mergina viską organizavo ir už viską mokėjo pati – vyrai dovanų jai nepirko.

Šiandien ji sugrįžo į Lietuvą po ilgų klajonių, per kurias bandė suprasti, kodėl meilė jai suteikė skausmo, o už jausmus buvo išrašyta labai didelė sąskaita.

Sudaužyta širdis pamažu gijo ir ją atvedė į meditaciją – dabar talentinga moteris yra sertifikuota jogos mokytoja.

Naujas kelias, nauja Santa ir kitas supratimas apie save: turbūt tai ją paskatino pasakyti, kaip buvo sunku viską tempti pačiai.

Jos žodžiai be pagražinimų atskleidžia žiaurią realybę, kuri slėpėsi už sėkmingo gyvenimo fasado.

„Didžiąją gyvenimo dalį aš buvau ta, kuri dovanoja dovanas. Vyrai dovanoja dovanas silpnoms, toms, kurios parodo, kad nori būti lepinamos, kitaip tariant, moterims, kurios parodo savo trapumą. Aš buvau dominuojančioje pozicijoje, valdoma vyriškos energijos, tad daugiau tas dovanas pirkau jiems: ir keliones, ir visa kita.

Dabar mano cikliškumas pasikeitė ir aš perėjau daugiau į moteriškas vibracijas. Pradėjau lepinti save, rodyti pavyzdį, kaip noriu, kad su manimi būtų elgiamasi“, – atvirai dėstė mano aprašoma herojė.

Daug kalbama apie meilę ir pagarbą sau, moters privilegiją įkvėpti ir suteikti naują gyvybę, tačiau kai vyras per pirmą pasimatymą pasiūlo sumokėti už vakarienę, daugelį merginų apima skolos jausmas. Gražioje galvoje nušvinta tyli mintis: teks atidirbti...

Kita įkyri idėja skamba dar prasčiau: jei nepasiūlysiu pasidalinti sąskaitos, jis pamanys, kad esu nesavarankiška, turtingų vyrų medžiotoja, ta, kuriai rūpi tik jo pinigai.

Tokios mintys rodo visai nejuokingą, o labai rimtą, turbūt iš mamos paveldėtą baimę. Ta bacila daugelį moterų nenumaldoma jėga skatina pačioms tapti dovanotojoms, atsistoti laipteliu aukščiau, kad tik netektų dar kartą patirti jausmo, kai tu priimi, nekontroliuoji, nesilygini, nematuoji savo ir vyro pasiekimų.

Būtų žiauru taip baigti tekstą. Juk mums visoms įdomu sužinoti, ką galima pakeisti ir kaip tai daryti. Santa dalijasi tuo, ką suprato per ilgas vidines paieškas.

„Aš sau nieko negailiu, tad ir vyrai pamėgdžioja, kaip aš elgiuosi su savimi: jie natūraliai turi kartelę, nuo ko atsispirti ir matyti, kaip su manimi reikia elgtis, – dėsto ji. – Lygiai tas pat su manifestacija, visata ir panašiai: kaip su savimi elgiesi, tą ir gauni.

Apie silpnumą, kurį jau minėjau, nekalbu tame kontekste, kad moteris yra silpnoji lytis. Jokiu būdu. Kalbu apie savo jausmų pralaidumą, kartais išreiškimą, tarkime, savo nuovargio, arba parodymą, kad esu jautri, kad noriu daugiau dėmesio.

Viskas susiveda į tai, kad kaip moteris su savimi elgiasi, tokias dovanas ir gauna. Net jų dydis priklauso nuo to, kiek moteris yra dosni pati sau. Tai – vidinės saviraiškos materializacija į išorę: jeigu transliuoju, jog esu stipri, tikėtina, kad manimi mažai kas rūpinsis.

O kalbant apie vyrus, reikia nepamiršti, kad jų elgesio modeliai su moterimis perimti iš mamos, – tai yra dar vienas svarbus veiksnys.“

Antra šio straipsnio herojė galbūt padės suprasti ne iš teorijos, o iš praktikos, koks elgesys skatina vyrus lepinti moterį. Tokią sėkmės istoriją konfidencialiai, be vardo ir pavardės atskleidimo, sutiko papasakoti daugelį metų pažįstama žavi teisininkė.

Ji niekada nebuvo barakuda, turtingo vyro išlaikytinė, negalinti savimi pasirūpinti infantili gražuolė, kuri kiekvieną akimirką priklausoma nuo vyrų malonės spėliojant: sumokės jie ar ne.

Ji jau po pirmo pasimatymo gaudavo dovanų, mėgstamų kvepalų, milžiniškų gėlių puokščių, o apie bendrą sąskaitos apmokėjimą restorane negalėjo būti net kalbos.

Šiandien ji jau sėkmingai ištekėjusi moteris ir jos norus pildo vienas – jos mylimas vyras.

„Norėjau, kad viskas būtų kitaip nei mano šeimoje, o tai, kad vyrams patinka moterys, turinčios savivertę ir pageidavimų, supratau vos atvykusi į sostinę, – prisipažįsta ji. – Jiems patinka aukšti standartai, įnoringumas, net jei jie tai neigia. Iš pradžių patyriau tą skolos jausmą, bet po to supratau, kad rodyk, kiek nori, savo povo plunksnas, bet aš, moteris, esu ta, kuri renkasi. Svarbu nesiprastinti: jei bus proga tavo sąskaita pataupyti, taip ir padarys.

Jei klausia, ką nori valgyti, renkiesi gerą restoraną ne tam, kad vyrą melžtum, o tam, kad jam būtų stimulas stengtis dėl tavęs ir apskritai gyvenime. Gaila, kad daug moterų imasi dovanotojų vaidmens. Tada jau viskas – nebeišlipama iš to.“

Laimingai ištekėjusi teisininkė, atvykusi studijuoti į sostinę, sulaukė milžiniško vyrų dėmesio ir leidosi būti lepinama, jei vyras rodė susidomėjimą.

„Buvo vyrų, kurie tai darė ne vienus metus ir net už rankos negavo palaikyti: dabar taip nesielgčiau, atsitraukčiau anksčiau, bet esmė nesikeičia – vyrai mėgsta pamedžioti, – atvirai dėsto pašnekovė. – Moteris turi norėti, o vyras galėti.

Žinoma, harmonija ir sveikas protas yra būtini. Moteris privalo būti savarankiška, turėti įgūdžių pragyventi.

Kai vyras mato, kad moteris gali sau nusipirkti ką nors ir jį pasiųsti į vieną vietą, jam yra stimulas stengtis, augti.

O dėl dabar populiaraus feminizmo – jei nenori dovanų, gyvenk toliau taip, kaip supranti, ir nereikia skaityti straipsnio.

Moterys, kurios augina vyrą per naikinimą, turi suprasti, kad nebus dovanų, gero sekso ir atvirų pokalbių.

Aš nuoširdžiai džiaugiuosi vyru, nemanipuliuoju, kad ką nors gaučiau, – esu už tikrą meilę, emocijas, artumą. Yra teorijų, neva jeigu nesidžiaugsi, gausi daugiau dovanų, nes tada bus stimulas stengtis ir dovanoti jų daugiau.

Aš darau priešingai – nuoširdžiai džiaugiuosi ir dėkoju, juk apie mane pagalvojo, stengėsi, rūpinosi, dėjo visas pastangas.“

Pasak trisdešimtmetės, kuri sukūrė laimingą santuoką leisdama rodyti, kad vyrai gali ja rūpintis, ji atvėrė sau galimybes pajusti, ką reiškia būti moterimi, turinčia aukštą savivertę.

Savarankiška moteris nėra ta, kurios nereikia lepinti, net jei ji žino savo teises ir moka savimi pasirūpinti.

Moteris yra jėga ir visa ko pradžia. Vyrai auga šalia stiprių, išmintingų ir daug norinčių moterų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.