Nutikimas parduotuvėje moterį privertė rausti iš gėdos: juokais leipo ne tik pardavėjos

Keista ta mano nepamirštama  naktis: be romantiško žiūrėjimo į žvaigždes, susikibus už rankų, be švelnių bučinių lietuje...

Supainioti pirkinių maišeliai tapo meilės istorijos pradžia.<br>123rf nuotr.
Supainioti pirkinių maišeliai tapo meilės istorijos pradžia.<br>123rf nuotr.
Supainioti pirkinių maišeliai tapo meilės istorijos pradžia.<br>123rf nuotr.
Supainioti pirkinių maišeliai tapo meilės istorijos pradžia.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Vilija

Feb 9, 2021, 8:00 PM, atnaujinta Feb 9, 2021, 8:57 PM

Įžanga į nepamirštamą naktį prasidėjo labai paprastai ir – mudvi su dukra užsimanėme ledų, tad aš, nieko nelaukusi, nulėkiau į netoliese esančią nedidelę parduotuvėlę.  Nusipirkau ne tik ledų, bet ir dar šio bei to. Užmokėjus už pirkinius ir paėjus nuo kasos, dingtelėjo mintis, kad namie nėra nė vienos bulvės. Tad, palikusi savo maišelį su produktais, nubėgau pačiupti šiek tiek bulvių.

Parlėkusi  į namus, puoliau trinkti galvą, nes turėjome  bilietus į teatrą. Pasmaližiausime, pasipuošime ir važiuosime.

– Kur ledai?.. Pamiršai ledų! – šaukė ji man iš virtuvės.

– Yra! Žiūrėk – pirkau! – šaukiau varvančiais plaukais.

Išlindusi iš vonios kambario, išgirdau keistą dukros monologą, o, atėjusi į virtuvę, pamačiau „įdomią“ jos veido išraišką.

– Nesuprantu... – ji kraustė iš  „Norfos“ oranžinio maišelio maistą ir žvilgčiojo į mane. – Mama, tu čia pripirkai... Tu juk niekad neperki rūkytų vištienos šlaunelių, fasuotų raugintų kopūstų!.. – ji negalėjo atsistebėti tuo, ką matė.

Ji ir toliau vardijo produktus, kurių aš išties niekada neperku – o maišas buvo kaip reikiant!

Ir aš staiga supratau, kur šuo pakastas, –  o, Jergutėliau! Aš iš parduotuvės parsinešia … ne savo maišelį!..  Tie „Norfos“  maišeliai  vienodi.. Kažką apvogiau! Vidury baltos dienos. „Savo“ parduotuvėje! Stovėjome abi amo netekusios – dukra juokėsi, už pilvo susiėmusi. Man juokas neėmė.

– Tu nebesijuok – ką dabar daryti? Mano galva šlapia. Lėk tu, vaike, su tuo maišu kuo skubiau atgal į parduotuvę. Pasakyk, kad mama apsiriko. Kad labai gailisi. Kad jai gėda. Atsiprašyk, vaikeli, žmogaus!

Ką vaikas darys – išlėkė.

Po kokių penkiolikos minučių grįžo raudona kaip burokas.

– Mama, parduotuvėje visi leipsta juokais – ir pardavėjos, ir pirkėjai.  O, beje, tu labai gražų vyrą apvogei! Sakė, kad netoliese gyvena – mūsų kaimynas, taip sakant, – juokavo dukra, švelniai mane pašiepdama.

– Kaip jis reagavo? – rimtu veidu paklausiau.

– Kaip?.. Suirzęs šiek tiek... Sakė, dar kiaušiniai liko pas mus...

– O, siaube, tai bėk – nunešk jam, – paprašiau.

– Sakė, kad nebegali gaišti – kažkur skubiai turi važiuot, ir taip susivėlinęs, kol...

Bet paklausė manęs, gal vakare galėtų užeiti pas mus … tų kiaušinių? Pasakiau, kad gali.

Valgėme ledus ir juokėmės. Tokia smagi emocija seniai bebuvo užplūdusi, nors, kita vertus, buvo ir šiek tiek nejauku: šiaip ar taip – aš juk apsivogiau. Prie pat savo namų. Mintis, kad JIS vakare užeis, mane intrigavo. Juk dukra sakė, kad... Teatras man, žinoma, „nuplaukė“ – išleidau dukrą su drauge. Bus tų teatrų. Aš laukiau to, kurį apvogiau. Kaip „romantiška“! Atsiprašysiu, išgersime kavos... Buvau vieniša ir, neslėpsiu, man tas „užeisiu kiaušinių“ nuskambėjo pikantiškai ir, žvilgtelėjusi į veidrodį, akyse pamačiau spindinčius velniukus.

…Išgirdusi skambutį į duris, sutrikau:  visi juokai kaipmat baigėsi ir velniukai išsilakstė. Atidariusi duris, pamačiau solidų, išvaizdų vyrą: aukštą, inteligentišką. Šypsodamasis jis man įteikė tris raudonas rožes. Jis atėjo su gėlėmis!?..  Buvau tokia susijaudinusi, kad jas imdama netyčia vieną rožę išmečiau ant grindų. Labai jau neromantiškai. Negrabiai. Tačiau jam pavyko greitai išblaškyti mano jaudulį, ir netrukus mudu sėdėjome svetainėje ir gurkšnojome kavą. Beje, prie kavos jis atsinešė konjako.

– Gėrimu, Liutaurai, aš Jus turėčiau vaišinti. Būtų šiokia tokia kompensacija už patirtą moralinę žalą.

– Prisipažinsiu: aš atkreipiau parduotuvėje į Jus dėmesį. „Kokia graži moteris...“, – pamaniau. Bet kad ji mane!..  Čia tai bent!..

– Va, taip ir nutinka, kai į moteris, o ne į savo pirkinius vyrai žiūri.

Man jis patiko. Lyg išplaukęs iš mano svajonių. Kita vertus, negi jis kam nors galėjo nepatikti?.. Jutau, kad ir jis man neabejingas. Išsikalbėjome: jis atvėrė širdį apie savo gyvenimą, aš – apie savąjį. Įjungiau radijo centrą , ir mudu netgi pašokome! Nors jautėme abipusę simpatiją, visgi antrojo mudviejų susitikimo negalėjo būti. Nutarėme likti draugais. Laikas taip greitai prabėgo, jog nė nepajutome, kaip dukra grįžo iš teatro.

– Labas vakaras! Na, kaip - ar judu... susitaikėte?

– Kad mudu su Tavo mama ir susipykę nebuvome, – ištarė kaip tikras džentelmenas.

– O, čia taip jūs... kaip reikiant!..  – ištarė, pamačiusi ant stalo gėrimą.

– Mano vardas Liutauras.

– Aš Agnė... 

– Žinot, ponas Liutaurai, mama taip buvo susijaudinusi...

Pasėdėjome visi trys iki pat vidurnakčio. Labai smagiai. Pasirodo, mūsų  vaikai pažįstami, o dabar ir mudu „gražiai“ susipažinome. Besėdėdami išalkome, tad Liutauras paprašė mano dukros, kad ši iškeptų omleto. Iš tų… kiaušinių. Naktipiečiai buvo puikūs, pagardinti pipirais ir daug daug juoko.

Meilę švęsti daug priežasčių nereikia! Artėjant Valentino dienai, portalas lrytas.lt ir elektroninė parduotuvė Romantika.lt kviečia skaitytojus dalintis savo nepamirštamos nakties atsiminimais ir laimėti vertingus prizus!

Skelbiame rašinių konkursą „Mano nepamirštama naktis“. Viskas, ką jums reikia padaryti – aprašyti savo nepamirštamiausią naktį gyvenime.

Galbūt mylimasis ar mylimoji padarė Jums netikėtą staigmeną? O galbūt pasikvietus mylimąją į svečius romantiškos vakarienės užsitrenkė buto durys ir nepamirštama naktis tapo nesusipratimu? Papasakokite savo istoriją. 

Rašinius siųskite bendraukime@lrytas.lt.

3 daugiausiai dėmesio sulaukusių istorijų nugalėtojai bus apdovanoti. 1 vietos nugalėtojui teks 300, 2 – 200, o 3 – 100 eurų vertės dovanų kuponai apsipirkti Romantika.lt el. parduotuvėje, kurioje rasite tinkamiausius atributus nepamirštamai nakčiai!

Istorijų laukiame iki vasario 12 dienos. Nugalėtojai bus skelbiami vasario 15 dieną. 

Visos atsiųstos istorijos portale galės būti skelbiamos anonimiškai. Portalas lrytas.lt pasilieka teisę neskelbti istorijų, neatitinkančių LR teisės aktų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.