Darbo skelbimą pamačiusi auklė pratrūko: „Nesutikčiau ir už 3000 eurų“

Nors turiu buhalterės išsilavinimą, tačiau jau keletą metų dirbu aukle. Ir ką galiu pasakyti – žmonės nelabai įvertina auklės darbą ir supranta, koks sunkus jis yra ir kokia atsakomybė gula ant auklės pečių. Mes kasdien ne tik prižiūrim svetimus vaikučius, maitinam, migdom, žaidžiam, ugdom ir auklėjam. Mes taip pat nešame didelę atsakomybę už jų sveikatą ir gyvybę.

 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rima

Jan 23, 2022, 2:31 PM

Galiu garantuoti, kad auginti mažą-didelį žmogų yra vienas įdomiausių, tačiau tuo pačiu ir sunkiausių darbų. Išsunkiantis ne tik fiziškai, bet ir emociškai.

Tik dirbę tokį darbą žino, kad auklėti vaikus ir išlaviruoti, kad būtų patenkintas ir vaikas, ir jo tėvai, reikia talento, patirties.

Nepaisant to, kad auklės atlygis nėra mažas, paklausa vis tiek išlieka labai didelė. Auklės per mėnesį uždirba 800-2000 eurų, priklausomai nuo valandų skaičiaus ir darbo krūvio.

Tačiau daugelis žmonių labai nustemba išgirdę, kiek kainuoja pasisamdyti auklę, nes vis dar įsivaizduoja, kad auklės nieko neveikia – „tik sėdi visą dieną namuose su vaiku“.

O tokį požiūrį iliustruoja ir internete prieš kurį laiką rastas darbo skelbimas.

Skelbimo tekstas mane tiesiog pribloškė. Jį net nusikopijavau ir išsisaugojau, kad galėčiau parodyti savo kolegėms, gaila tik, kad nesugalvojau pasidaryti ekrano kopijos: „Ieškome žmogaus, kuris pagelbėtų namuose darbo dienomis prie buities darbų – sutvarkytų namus, pasirūpintų skalbiniais, pagamintų pietus ir paruoštų vakarienę (padarytų arba suruoštų kažką, ką po darbo galėtume greitai pasidaryti jau patys), todėl aktualu, kad skaniai ir sveikai gamintų.

Turime 3 vaikus, jei vaikas susirgtų, norėtume, kad tuo pačiu prižiūrėtų, kol tvarkysis namie, sergantį vaiką (žinoma jei liga sunki, patys tai padarysime, čia tik slogos ar kosulio atveju, kuomet negalime leisti į darželį). Atlyginimas nuo 800 eurų. Būtinas automobilis“.

Kaip jums atrodo, ar įmanoma prižiūrėti vaiką (jau nekalbu apie tris!), rūpintis jo saugumu, auklėjimu ar ugdymu. O jeigu reikia dar prižiūrėti sergančius brolius ar seseris...

Kaip tėvai įsivaizduoja, kada dar reikia rasti laiko skalbiniams lankstyti ir džiauti, kambarius tvarkyti? Vakarienę penkiems asmenims pagaminti?

Žmonės visai be nuovokos. Dirbti tokiomis sąlygomis reikėtų kelių skirtingų žmonių, tikrai ne vieno. Tiesą sakant, aš nesutikčiau net jei ir 3000 eurų mokėtų.

Nes akivaizdu, kad tokie žmonės nevertina ir negerbia auklės darbo (tai ne namų tvarkymas ir skalbinių lankstymas). O pas tokius, kurie manosi mokantys daugiau nei gauna naudos, dirbti labai pavojinga.

 

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.