Senjorė paaiškino, kodėl jos neišgelbėtų prezidento siūloma 100 eurų išmoka

Siekiant sušvelninti išaugusios infliacijos padarinius, prezidentas Gitanas Nausėda pasiūlė didinti neapmokestinamųjų pajamų dydį (NPD) nuo 460 iki 510 eurų bei išmokėti vienkartines 100 eurų išmokas kai kurioms labiausiai socialiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms – pensininkams, daugiavaikėms ar sunkiai besiverčiančioms šeimoms.

Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Šildymas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šildymas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Elena

Mar 17, 2022, 9:08 PM

Seimas ėmėsi prezidento siūlymo didinti neapmokestinamą pajamų dydį (NPD), tačiau atmetė 100 eurų išmokos idėją.

Ką mano apie tokį G. Nausėdos bandymą kovoti su infliacija ir skurdu šalyje, pasisakė ir pensininkai. „Bendraukime“ sulaukė senjorės Elenos laiško, kuriame ji savo bendraminčių bičiulių vardu išdėstė, kodėl vienkartinė 100 eurų išmoka nepagerintų sunkiai besiverčiančių senyvo amžiaus žmonių gyvenimo.

„Mes esame jau pagyvenusios senjorės. Susidarė toks mūsų kolegių būrelis – apie dešimt močiučių. Tad dabar išdėstysiu, dėl ko rašau visų bendrą nuomonę.

Jau ne pirmą kartą girdime apie Prezidento pasiūlymą išmokėti vienkartines 100 eurų išmokas tokioms, kaip mes. Bet tai nieko neišgelbės, mielas Prezidente. Prisiminkite kai Vyriausybė skyrė 100 eurų išmokas tiems, kas pasiskiepijo nuo COVID-19.

Matėte, kaip šūkavo nepatenkinti: „Man ir 1000 eurų mokėk, aš vis tiek nesiskiepysiu“. Opozicija vėl vadino tai papirkimu, tai nereikalingu pinigų švaistymu.

Tada senjorai buvo išdidūs ir nenorėjo išmokų, kas ėjo skiepytis, ėjo sąmoningai. Aišku, kai pinigai pateko į jų asmenines sąskaitas, niekas neatsisakė. O dabar siūloma tokio dydžio vienkartinė išmoka...

Jau geriau kompleksinė ilgalaikė parama. Numatomas didinti neapmokestinamas minimumas, aišku, dirbantiems, o senjorams kas?

Kodėl kompensacijas už butų apšildymą gauna tie gyventojai, kurie naudojasi centriniu šildymu, o individualių namų savininkai, kurie apšildo savo gyvenamąjį plotą dujomis, lieka užmiršti. Kodėl?

Nežinau, ar šį kartą pataikiau į temą, ar spausdinsit. Nesvarbu. Išdėsčiau dešimties, va, ir dar viena prisidėjo, tad vienuolikos bočių balsą, išpildžiau jų įpareigojimą.

Gyvename nedidelėje gyvenvietėje, tad pavardės nerašysiu. Ačiū, kad esate. Jums galima pareikšti savo nuomonę, nors nuo to rezultatas nesikeis, bet lengviau ant širdies“, - rašė senjorė Elena.

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.