Naujausiame V. Putino įraše į akis krito viena detalė: „Tai nepasirodė juokinga“

Karo Ukrainoje naujienas, kaip turbūt ir dauguma, seku kasdien. Todėl labai nustebau pamatęs naujausią video, kuriame Vladimiras Putinas skelbia netikėtą propagandinę žinią, kaip, neva, atšaukia „Azovstal“ šturmą.

 V. Putinas su Rusijos gynybos ministru S. Šoigu.<br> Stopkadras
 V. Putinas su Rusijos gynybos ministru S. Šoigu.<br> Stopkadras
 V. Putinas su Rusijos gynybos ministru S. Šoigu.<br> Stopkadras
 V. Putinas su Rusijos gynybos ministru S. Šoigu.<br> Stopkadras
 V. Putinas su Rusijos gynybos ministru S. Šoigu.<br> Stopkadras
 V. Putinas su Rusijos gynybos ministru S. Šoigu.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (3)

Simas

2022-04-21 20:12, atnaujinta 2022-04-21 20:17

V. Putinas esą nurodo nešturmuoti paskutinio Ukrainos karių bastiono Mariupolyje – didžiulio metalurgijos įmonės „Azovstal“ komplekso. Kariams tik liepta užblokuoti teritoriją, kad niekas iš jos neištrūktų...

Visa tai buvo verbalinis pranešimas, perduodamas žodžiais. Tačiau man į akis krito kita detalė – neverbalinė V. Putino kalba, žinutė, perduodama per pozą, mimiką, gestus. Kitaip tariant, ką kalba paslepia, išduoda kūnas.

Užkoduotus simbolius Rusijos diktatorius naudoja dažnai – neatsitiktinai pasirenkant ir apie galią bylojantį nenormaliai didelį stalą, ir apie nostalgiją sovietmečiui pranešime ant stalo sustatytus tarybinius atributus.

Šįkart pasauliui išplatintame propagandiniame pranešime V. Putinas su Rusijos gynybos ministru Sergejum Šoigu skelbia apie atšaukiamą „Azovstal“ šturmą ir Ukrainos kare esą visiškai perimtą Mariupolio kontrolę.

Vaizdo įraše užkliuvo, kaip V. Putinas sėdi tvirtai įsitvėręs stalo kampą. Socialiniuose tinkluose pasirodė žmonių spėlionės, ką tai galėtų reikšti? Galbūt taip jis bando nuslėpti galimą Parkinsono ligą ir drebančias rankas? Kažkas netgi juokavo, kad gal į tualetą ne laiku agresorių prispyrė? O gal prilaiko klibantį stalą?

Tačiau man tai nepasirodė juokinga. Šis okupanto gestas taip aiškiai pirmame plane buvo parodytas neatsitiktinai. Žinant, kad toje šalyje niekas į eterį neprasprūsta atsitiktinai, minėtoji detalė taip pat turėjo būti labai gerai apgalvota. Juk Rusijoje viskas yra griežtai kontroliuojama ir cenzūruojama.

Tad ką iš tiesų rodo okupanto ranka, stipriai įsitvėrusi stalo kampo?

Esu skaitęs užsienio spaudoje, kaip kūno kalbos ekspertė Judi James analizuoja V. Putino neverbalinius signalus. Ji įsikibimą į stalą ankstesniuose video aiškino kaip ruso bandymą parodyti savo galią ir statusą, laikymąsi „įtvirtintos“ pozicijos.

Aš nesu kūno kalbos ekspertas, bet man atrodo, kad tokiu stipriu įsikibimu stalą V. Putinas bando demonstruoti savo nenorą paleisti situacijos ir kontrolės iš rankų. Nenorą paleisti Ukrainos. Ir įsitvėręs stipriai laiko bent jau jos kamputį...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.