Radinys dukros kompiuteryje mamai užgniaužė kvapą: „Net liežuvis nesiverčia“

Žinau, kad dabar pasaulio dėmesys yra visai kitur ir mano problemos gal net juokingos. Tačiau aš noriu patarimo, nes šiuo metu tai atrodo gana sudėtingas asmeninis etapas.

 Kompiuteris.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Kompiuteris.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Kompiuteris.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kompiuteris.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Mama

Apr 22, 2022, 9:49 PM, atnaujinta Apr 25, 2022, 9:41 PM

Esmė tokia, kad turiu paauglę dukrą, kuriai dabar yra labai sunkus laikotarpis. Su jos tėvu esame išsiskyrę, gyvename atskirai jau daug metų. Todėl visas auklėjimas gula ant mano pečių.

Su dukra visada buvome geriausios draugės, neišskiriama komanda. Tačiau dabar viskas pradėjo keistis. Neseniai dukra atšventė 12 metų gimtadienį ir pradėjo keistis tiesiog akyse. Prasidėjo atsikalbinėjimai, nekalbadieniai, protestai, slapti pokalbiai ir susibūrimai su naujais – vyresniais kiemo draugais.

Visai neseniai kompiuteryje radau, ką mano mergaitė veikia internete. Atsitiktinai išmetė paieškos istoriją ir net sulaikiau kvėpavimą. Mano dukra jau domisi seksu... Ieško video pagal tokius raktažodžius, kad net liežuvis nesiverčia. Pamaniau, kad buvo prisėdęs suaugęs vyras ir ieškojo pornografinių vaizdų...

Blogiausia, kad šiam etapui buvau dar nepasiruošusi, nemaniau, kad 11-12 metų yra tas laikas, kai jau reikia pradėti kalbėti ne šiaip apie lytinį suartėjimą, bet apie grupinį seksą ir pan.

Kai man buvo 12 metų, mes dar prie upelio su lėlėmis žaisdavome, o dabar?...

Padėkit, ką patartumėte daryti? Blokuoti prieigas prie interneto? Drausti bendravimą su vyresniais?

Kaip apsaugoti savo mažylę nuo tokių baisybių? Apsimesi, kad nieko neįvyko ir leisti vaikui šviestis bei pažinti suaugusiųjų pasaulį toliau? Tačiau tokia išeitis man atrodo visai ne išeitis.

Norisi padėti pasimetusiam jaunam žmogui rasti teisingus atsakymus į jį dominančius klausimus, bet bijau, kad su mama apie tai ji nenorės kalbėtis. O tai, ką pamato internete, manau, žaloja jauno žmogaus psichiką.

Gal kažkas irgi susidūrė su panašiomis problemomis ir per tai jau perėjo, galit pasidalinti, kokios priemonės pasiteisino? 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.