Sodybą Trakuose benamiams užleidusi neįgali emigrantė tokios baigties nesapnavo: šeimininkei iškvietė policiją, iškėlė baudžiamąją bylą

Į „Bendraukime“ kreipėsi Londone gyvenanti neįgali pensininkė (redakcijai vardai ir pavardės žinomi, – aut. past.), kuri savo sodybą Trakų rajone užleido benamių porai. Dėl sveikatos problemų į Lietuvą trumpam grįžusi moteris pateko į spąstus – į aštuntą dešimtį įkopusią pensininkę sodyboje apsigyvenę žmonės apkaltino smurtu ir netgi iškėlė jai baudžiamąją bylą.

 Sodyba.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Sodyba.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2022, 9:27 PM

Dėl vykstančio tyrimo neįgali moteris negali grįžti į savo namus Anglijoje tęsti gydymo ir čia Lietuvoje laukia teisėsaugos verdikto. „Londone per 12 metų gyvenau gražų ramų gyvenimą, nors esu neįgaliojo vežimėlyje. O dabar 72-eji ant slenksčio, ir į Pravieniškes siunčia nieko nepadarius“, – skundėsi emigrantė.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja patvirtino, kad Trakų r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo.

„Jau antri metai man iškelta baudžiamoji byla. Esu 71 metų. 12 metų gyvenu Londone. Per koronaviruso pandemiją užstrigau Lietuvoje. Skubiai reikėjo širdies stimuliatoriaus. Nuo 2007-ųjų turiu negalią. Nuo 2011-ųjų Londone man priklauso slauga.

2021 m. lapkritį „Facebooke“ žmonės ieškojo sodybos už jos priežiūrą. Nepažinodama pagailėjau žmogaus, kuris nušalo kojas, įleidau į savo sodybą Trakų rajone. Sodyba graži, šildoma, su vandeniu, sutvarkyta, su naujais baldais ir įranga.

Tačiau benamė ir jos vyras nusiaubė sodybą per du mėnesius. Atvykęs meistras man paskambino ir liepė važiuoti skubiai į sodybą. Buvo sudėtinga ten nuvykti, nes nevažiuoja joks transportas. Aš silpna, tik po operacijos.

Nuvykome su dukra. Namai nusiaubti, viskas išlaužyta. Šuo ant baltų baldų ir mano lovoje viską sudraskęs.

Barėsi benamiai tarpusavyje, mušėsi. Dužo viskas tiek virtuvėje, tiek kambariuose netgi prie manęs.

Aš išsigandusi, po ką tik implantuoto stimuliatoriaus, pasibaisėjau tokiu žmonių elgesiu. Paprašiau išsikraustyti. O vyras paaiškino man, kad jie gyvens mano name, o aš keliausiu į Lukiškes, kur jau ne vieną ten uždarė.

Aš nesutikau išeiti iš savo namų. Jie išsikvietė policiją, kuri turėjo mane iškraustyti iš mano namų. Bet policija liepė išsikraustyti jiems patiems – išlydėjo ir pasiūlė parašyti pareiškimą, iškviesti medikus.

Pora tąkart atsisakė ir jokių pretenzijų man neturėjo.

Tačiau tą pačią dieną po keturių valandų jie nuvyko į Varėnos policiją ir parašė pareiškimą, kad aš sumušiau 47 metų sveiką moterį. Mušiau nuo 7 ryto iki 10.48 val. Šalia stovint jos 2 metrų vyrui ir vilkšuniui. Man buvo iškelta baudžiamoji byla, paskirta ekspertizė.

Ant benamės randama 0.7 mm kraujosrūva. Po 4 dienų.

Žinau, kad benamė serga diabetu, mėlynės atsiranda pačios ant kūno. Bet tai niekam neįdomu. Be to, jie mušėsi mano namuose. Daužė benamis ją į sieną prie mano akių.

Ir prasidėjo manęs persekiojimas. Iškelta baudžiamoji byla, neleidžiama išvykti namo į Londoną, kur turiu butą ir gydausi. 

Ką berašytų advokatai, viskas atmetama. Parodymai benamių skiriasi. Po to sužinau, kad dar ir vyrą mušiau... Jie kasdien vis naujas pasakas kuria.

Dabar esu nusikaltėlis ir prokuroras nori, kad aš – sena, neįgali, laukčiau nuosprendžio Lietuvoje.

Aš dirbau dėstytoja, nuo 2007 m. sergu vėžiu, sunkiai kovoju su šia liga. Dabar visiškai palūžau. Namai palikti likimo valiai, laukiu, kad mane suims ir, pagal benamių norus, uždarys į Pravieniškes, o paskui gal ir nuteis. Tokio melo ir suktybių sulaukus 71-erių nesitikėjau.

Taip gali atsitikti kiekvienam tvarkingam žmogui. Ypač dabar, kai gerą širdį atveriame žmonėms. Labai prašau paviešinti – žmonės turi žinoti, kad nebūtų tokie geraširdžiai ir kvaili, kaip aš“, – „Bendraukime“ rašė moteris.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.