G. Vilkickytė kurti pradėjo sunkiai sirgdama: „Pirštai galėjo bėgioti po klaviatūrą, nors tarp jų buvo žaizdos ir negalėjau apimti plačių akordų“

Kultūrinis tinklaraštis „ANE“ šiandien naują kultūrinės laidos „Apie ką tylite“ epizodą, kurio aštuntoji pašnekovė – muzikos kūrėja, dainų autorė ir atlikėja – Gabrielė Vilkickytė.

 Kultūrinis tinklaraštis „ANE“ šiandien naują kultūrinės laidos „Apie ką tylite“ epizodą, kurio aštuntoji pašnekovė – muzikos kūrėja, dainų autorė ir atlikėja – Gabrielė Vilkickytė.<br> Autorių nuotr.
 Kultūrinis tinklaraštis „ANE“ šiandien naują kultūrinės laidos „Apie ką tylite“ epizodą, kurio aštuntoji pašnekovė – muzikos kūrėja, dainų autorė ir atlikėja – Gabrielė Vilkickytė.<br> Autorių nuotr.
Gabrielė Vilkickytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielė Vilkickytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielė Vilkickytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielė Vilkickytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 26, 2022, 4:39 PM, atnaujinta May 26, 2022, 5:26 PM

„Jau kurį laiką su komanda pamąstydavome apie gyvo kontakto laidos filmavimą ir susitikimą su mūsų kūrybos ir veiklos sekėjais, todėl su kolege Gerda Berentaite sugalvoję išleisti kultūrinio tinklaraščio „ANE“ knygą bei ją pristatyti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, nutarėme nufilmuoti ir naująją „Apie ką tylite“ laidą su Gabriele Vilkickyte.

Jos muziką žinome nuo pat pradžių, kai kūrė kartu su atlikėju „Chris Metric“. Tai vienas iš pirmųjų dvidešimties aprašytų „ANE“ dalykų, kurio istorijos tąsą norėjome perkelti ir laidų formate.

Taip pat renginį įprasminti padėjo ir „Apie ką tylite“ laidoje kalbintas grupės „Garbanotas“ lyderis Šarukas Joneikis, atlikdamas kelis kūrinius, ir tai buvo nepaprastai žavus renginio baigiamasis akordas“, – sako tinklaraščio „ANE“ kūrėja Kornelija Anelauskaitė.

Esminė kuriamos laidos idėja – žadinti kitų smalsumą: domėtis naujais kultūriniais dalykais, atradimais. Parodyti ne tik žmogų „kūrėją“, bet atskleisti jo žmogiškąją pusę, vidinį pajautimą, požiūrį į (ne)paprastus gyvenimiškus dalykus.

Paklausta, kodėl pradėjo kurti, Gabrielė atsako: „Pradėjau, kai man buvo 18 metų, nes tuo metu aš labai stipriai sirgau ir negalėjau nei batų užsirišti pati, nei sklandžiai ir greitai eiti, o būtent pirštai galėjo bėgioti po klaviatūrą, nors tarp jų buvo žaizdos ir negalėjau apimti plačių akordų.

Todėl pirmoji daina ir yra parašyta iš trijų akordų vienas šalia kito, nes tai buvo vienintelė fiziškai krutanti dalis. Aš pradėjau iš tokio fizinio stipraus apribojimo kurti ir, manau, kad sau tiesiog pripažinau, kad galiu tai daryti ir jeigu tai užgniaušiu – man atsirūgs ir ilgalaikėje perspektyvoje taps votimi, kuri auga ir didėja, ir to negalėsiu ignoruoti.

Manau, kiekvienas esame sutikę žmogų, kuris savo laiku, kuomet jis darė lemtingą sprendimą, nepasirinko to, kas jį labiausiai šaukė, net jei tai buvo labai tylu“.

Kultūrinio tinklaraščio „ANE“ laida „Apie ką tylite“ lengvai pasiekiama interneto platformoje „YouTube“, o visi atradimai slypi tinklaraščio „ANE“ „Instagram“ paskyroje.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.