Automobilio stabdžių moteris važiuoja tvarkyti jau ketvirtą kartą – įtaria, kad kaltas visai ne jos vairavimas

Pernai išsvajotą 2020 metų gamybos automobilį įsigijusi Irena pasidalino savo nuoskauda, kaip giliam jos nusivylimui, per pusę metų dėl vienos ir tos pačios problemos oficialioje atstovybės remonto įmonėje jai teko lankytis jau 3 kartus. Tačiau moteris turi prielaidą, kad dėl to gali būti kaltas visai ne jos vairavimas.

Įsigijus 2020 m. svajonių automobilį moteris į servisą vyksta jau ketvirtą kartą per penkis mėnesius.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Įsigijus 2020 m. svajonių automobilį moteris į servisą vyksta jau ketvirtą kartą per penkis mėnesius.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2022, 7:45 PM

„Problema visada ta pati – priekinių stabdžių diskai. Jie keisti jau tris kartus ir dabar vėl reikalingas ketvirtas keitimas. Pirmas keitimas buvo šių metų kovą, antras birželį ir trečias liepą. Automobilis nenuvažiavęs dar 42000 km.

Pirmus du kartus sumokėjau už stabdžių diskų pakeitimą po 500 eurų, o trečią kartą diskus pakeitė nemokamai. Bet po trečio stabdžių diskų pakeitimo praėjus kelioms savaitėms, stabdant vėl girdimi pašaliniai garsai, kaip ir ankstesniais kartais.

Kaskart nuvykus į atstovybės remonto įmonę klausta, kodėl taip nutinka, kas gali būti negerai? Prašyta pažiūrėti, gal automobilyje kažkas yra ne taip? Juk apsilankymas atstovybės remonto įmonėje kainuoja nemažą sumą pinigų ir gaištamas mano brangus laikas.

Kiekvieną kartą mane priimdavo remonto įmonės darbuotojas T. Jis kiekvieno mano pakartotinio diskų keitimo apsilankymo salone metu gedimo priežastimi nurodydavo, kad aš greičiausiai blogai vairuoju, nes niekam taip dar nėra nutikę, kaip man. Na gal, tobulų juk nebūna?

Pasikeičiu priekinių stabdžių diskus antrą kartą, ir vėl važiuoju. Bet neilgai pavažiavus, jie ir vėl sugedo. Kaskart atvykusi į remonto įmonę klausdavau to paties darbuotojo T., kas negerai, ir atsakymas visada tas pats: „Jūs blogai vairuojat“.

Aš turiu 14 m. vairavimo stažą. Automobilį eksploatuoju asmeniniams poreikiams, „draguose“ nedalyvauju. Automobilyje nuolat vežioju mažametę dukrą. Bet, pasak remonto įmonės darbuotojo T., dėl mano nemokėjimo vairuoti, mano 2020 metų gamybos automobiliui reikia priekinių stabdžių diskus keisti kartą per mėnesį.

Stabdžių paskirtis yra stabdyti. Visi esame mokomi ir žinome, kad automobilio stabdį reikia spausti tokia jėga, kad automobilis sustotų neatsitrenkęs į kliūtį ar sumažintų greitį iki norimo. Tačiau, pasak T., jų taip naudoti negalima. Ir kodėl aš tokia išskirtinė, kad tik man pasitaikė tokia situacija, kad tik mano automobiliui ketvirtą kartą per penkis mėnesius reikia keisti priekinių stabdžių diskus? Kažkaip keista situacija, visi moka važiuoti, o aš ne?

Po trečio stabdžių diskų keitimo man kilo dar daugiau įtarimų. Sužinojau, kad remonto įmonės darbuotojas T., kuris priimdavo mano automobilį ir kuris man aiškino, kad aš nemoku vairuoti, jau 1,5 m. iki tol slapta, o dabar viešai, turi romantinius santykius su mano brolio žmona (broliene). Ji toje pačioje įmonėje dirba buhaltere.

Mano brolis su ja vis dar yra santuokoje, neišsiskyrę, vyksta skyrybų ir turto dalybų procesas. Todėl turiu pagrindo manyti, kad mano problemos su automobiliu susijusios su remonto įmonės darbuotoju T. ir mano brolio žmona. Gal tai galimai yra jų kerštas man dėl mano brolio ir jo sutuoktinės turto dalybų?

Todėl esu priversta parduoti savo svajonių automobilį, nes kokybiško ir nešališko garantinės įmonės aptarnavimo aš nebegaliu tikėtis“, – skundėsi Irena.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.