Po Kūčių vakarienės į kambarį įpuolė susijaudinęs vyras: supratus, kas nutiko, žmona sucypė iš juoko

Šių metų Kalėdos gal ir nebūtų buvusios nei įsimintinos, nei išskirtinės – Kūčios su dvylika tradicinių patiekalų, šventėms atvažiavusi ir nakvoti likusi dukra, Kalėdų rytas – su dovanomis, dukrai, kaip vaikystėje, po eglute, mums su vyru – apsikeičiant vienam su kitu.

 Dovana.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Dovana.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2022, 10:16 PM, atnaujinta Jan 2, 2023, 11:10 AM

Tačiau mano vyro iškrėstas siurprizas dar ilgai vers juoktis, kikenti ir šypsotis, vien jį prisiminus.

Taigi, Kūčių vakarienė suvalgyta, veikiau – apvalgyta, pilvai prikimšti silkių ir mišrainių. Pasižiūrėję mišias iš Vatikano, pasiklausę, ką kalba Kūčių vakarą prabilusi katė, ruošiamės miegoti.

Dukra prausiasi vonios kambaryje, aš prisėdau prie kompiuterio pasižvalgyti į feisbuko draugų nukrautus stalus ir šypsenas prie papuoštų eglučių.

Ir štai, į kambarį įpuola susijaudinęs vyras. Rankose – mano dovana, dovana, skirta jam, kurią dar išvakarėse kruopščiai supakavau ir paslėpiau giliai spintoje už savo suknelių. Tame kambaryje, kur planavo miegoti dukra.

„Imk greičiau! – šnypščia, kišdamas man jam skirtą (!!!) dovaną. – Kai ji atsiguls, nebebus kaip paimti!“

O aš, supratusi, kad jis savo dovaną palaikė dukros dovana, nebegaliu suvaldyti juoko, raitausi iki nukritimo. Iškniso spintą, kažkokiais mistiniais būdais rado mano slėptuvę, išsitraukė sau skirtą dovaną ir nešiojasi! O dukrai skirta dovana saugiai paslėpta visai kitoje vietoje.

„Na, kad jau atsinešei, tai turėk sau!“ – net cypiu, dusdama iš juoko. Tiktai po kurio laiko vyras supranta, kad čia – ne ta dovana. Išgirdusi mūsų juoką, iš vonios išlenda dukra...

Katė, praradusi stebuklingą Kūčių vakaro iškalbos dovaną, žiūri kaip į kvailelių kompaniją, vienintelė šiuose namuose protinga.

O Grinčo iškapstyta dovana neišpakuota lieka po eglute laukti ryto.

Šis rašinys dalyvauja „Bendraukime“ konkurse „Kalėdos, kurių niekada nepamiršiu“. Kviečiame ir jus prisiminti savo įsimintiniausias žiemos šventes.

Galbūt per žiemos šventes sulaukėte stebuklo? Įgyvendinote savo svajonę? Sutikote mylimąjį ar su juo patyrėte gyvenimo nuotykį? Galbūt palėpėje tarp kalėdinių žaisliukų netikėtai radote ir daug metų saugotą paslaptį?

O gal šventes renkatės švęsti ne taip, kaip visi ir kuriate naują šeimos tradiciją prie egzotiškais patiekalais nukrauto stalo, leidžiatės į keliones, ar lankote likimo pamirštus ir nuskriaustus?

Lauksime jūsų istorijų iki gruodžio 31 d. el.paštu bendraukime@lrytas.lt. Taip pat galite pasakojimus atsiųsti naudodamiesi mobiliąja lrytas.lt programėle arba įkelti tiesiai čia.

Geriausių ir didžiausio skaitytojų susidomėjimo sulaukusių istorijų autorius apdovanosime prizais – 50 eurų „Vilnius Grand Resort“ vertės kuponais. Maloniam laikui, poilsiui ir akimirkoms su brangiausiais žmonėmis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.