Pribloškė kaimynės dukros pageidavimai vestuvėms už tūkstančius eurų: „Juk tik kartą gyvenime“

Kaimynės duktė renkasi vestuvinę suknelę. Ta netinka, ana netinka, šokdina būsimą vyrą, kad būtina palėkti iki Frankfurto, iš draugių girdėjusi, jog ten esąs superinis vestuvinių parėdų salonas.

Dėl vestuvinės suknelės nuotakos negaili tūkstančių eurų ir gali nukeliauti tūkstančius kilometrų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dėl vestuvinės suknelės nuotakos negaili tūkstančių eurų ir gali nukeliauti tūkstančius kilometrų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Agė Ragaitė

Mar 3, 2023, 9:27 PM

Jaunikis derasi, gal galima ieškoti kur arčiau? Ir taip išlaidų kalnas. Gal užtektų Lenkijos krautuvių?

Nuotaka aikštijasi, jam ką, gaila? Juk vieną kartą gyvenime! Tą sakinį išdaužia su akių užvertimu aukštyn ir dramatiškai suspaustais kumščiais.

Jaunikis skaičiuoja, ieško, kurioje vietoje būtų galima pataupyti. Gal nereikia puotos per dvi vietas – restorane ir turizmo sodyboje? Gal pietums užtektų vieno karšto patiekalo? Ir draugių būrį reikėtų apmažinti, juk iš to sąrašo tik dvi pažįstąs, o kitų 15-os akyse neregėjęs. Ir dėl povestuvinės kelionės gal verta kukliau apsieiti? Kodėl būtinai Balis, kuo blogas Italijos ar Ispanijos kurortas?

Sužadėtinė alpėja. Tai jis kaip? Ubagas?

Būsimajai sako, jog nėra skurdžius, bet jo versliukas tokių vestuvių užmojų nepatemps. Iki piršlybų juk panelė atrodė kukli. Kas nutiko, kad sužadėtuvių žiedelį užmovus kitas žmogus stojo? Pasipylė reikalavimai ir nesveikas prabangos troškimas. Baisiausia, kad ne pagal kišenę.

Nuotaka aiškina, jog nuo jų pažinties pradžios ji ūgtelėjo dvasiškai, todėl ir poreikiai kiti.

Jaunikis domisi: „Kokiu būdu ūgtelėjo?“ Ir primena, jog pats laikas būsimai žmonai ieškotis darbo, nes studijas baigė prieš dvejus metus, o nė dienos nedirbo.

Šioji aiškina, kad pedagogės diplomą amžiams padėjo į stalčių. Per praktiką suprato, jog mokytojauti neturi pašaukimo. Tie dveji metai ir buvo skirti save tobulinti – šitiek kursų baigė!

„Kooookių?“ – plečia akis jaunikis.

„Auginančių asmenybę“, – atšauna būsima žmona.

Ir patikslina: „Kaip susirasti partnerį ir auginti santykius“, „Nagų dizaino mados“, „Sielos išvalymas jogos pagalba“, „Suderinamumas pagal horoskopus“, „Sapnininko studijos“, „Liekninamųjų dietų metodikos“ bei kiti užsiėmimai.

Išvardijusi taukši geliniais nagais į stalą. Su išraiška, kad tokia ištobulinta asmenybė nusipelno visa ko geriausio. Po iškalbingos pauzės užtikrintai taria, kad į Frankfurtą būtų geriausia palėkti kitos savaitės vidury.

Jaunikis kažką neaiškiai sumurma apie akies (gal trečios?) atsivėrimą ir mauna pro duris.

„Įsivaizduok, ketvirta diena nesirodo, telefonu nepasiekiamas“, – man rypuoja kaimynė.

Duktė jau tiksliai žino, kurios suknelės nori, belieka tik palėkti iki Frankfurto. Tiesa, suknelė brangoka, 9 tūkstančiai eurų, bet juk vieną kartą gyvenime.

Ne ne, duktė nesijaudina, kad jaunikiui gal kas nutiko. Kas ten nutiks? Jaudinasi baisiai, kad suknelę gali nupirkti. Su kitokia niekaip, juk draugėms jau pasigyrė.

„Žinai, jei jis privažiuos, o mūsų nebus namie, būtinai užlaikyk ir man skambtelk. Dukra sako, kad kursuose taip ir aiškino, jog vyrams prieš pat vestuves užeina panikos priepuoliai, svarbu nepraleisti momento ir juos laiku nutverti“, – instruktuoja.

Bandau užsiminti, kad tas vyrų gaudymo tinklas gal praplyšo ir jaunikis pro skylę suvisam išsmuko, bet kaimynė atžalos išmokyta negirdėti, ko nenori.

Tai tegul dabar jos visą amžinybę to jaunikio laukia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.