Jautrūs mylinčios dukros žodžiai mamai: „Jaučiausi labai kalta. Atleisk man…“ Atsiųskite istoriją apie savo mamą – padovanokite nepamirštamą poilsį

Mieloji mano mama! Man niekada neteko rašyti Tau laiško. Neteko todėl, kad niekada gyvenime mes nebuvome išsiskyrusios ilgesniam laikui. Praėjo daug laiko nuo tos dienos, kai mes nuoširdžiai kalbėjomės, kai paskutinį kartą Tu mane lyg mažą vaiką laikei paėmusi už rankos ir nenorėjai paleisti.

 Skaitytoja skyrė jautrius žodžius savo mamai.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Skaitytoja skyrė jautrius žodžius savo mamai.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva

Apr 20, 2023, 10:37 PM

Aš dažnai prisimenu, kaip Tu mane mokei, kaip turiu elgtis, jei kils sunkumų ar tiesiog pasijusiu vieniša; ką sakyti mylimam žmogui, jei jis norės mane palikti įskaudindamas labiau, nei gali sužeisti stiklo šukės.

Tavo žodžiai, mama, man dažniausiai praslysdavo pro ausis, nes mane kvietė margas gyvenimas, viliojo tai, kas laukė už durų. Aš be galo norėjau pamatyti pasaulį, pajusti laisvės gūsį, kuris įsipintų į mano plaukus ir paslapčia pašnibždėtų, jog manęs laukia gražus gyvenimas ir nepakartojama meilė. Aš nesiklausiau Tavo patarimų, nenorėjau girdėti Tavo kalbų, nes troškau gyventi savarankiškai. Man nerūpėjo Tavo išgyvenimai, kuriuos girdėjau nuolat.

Ar žinai, mama, kad labai dažnai prisimenu basakoję vaikystę? Man buvo įdomu klausytis pasakų šiltoje lovoje, gerti karštą pieną su medumi. Pameni, kaip žavėjausi pasakų herojais, kaip norėjau, kad visi stebuklingi dalykai taptų tikrove?

Aš svajodavau kada nors susitikti su Mere Popins, paskraidyti su Karlsonu, palakstyti su Elenyte ir Joniuku, dar neatsigėrusiu vandenėlio iš ėriuko pėdelės. Mano vaikystė buvo pilna naivaus tikėjimo neegzistuojančiais dalykais.

Tau turbūt, mama, taip pat trūksta tų mano vaikiškų svajonių? Kartais pastebėdavau, kaip Tavo veidu nuslinkdavo ilgesio šešėlis, kuris išnykdavo akyse, pavirtęs ašara. O Tu ją nepastebimai nubraukdavai. Gaila, kad neįmanoma sugrąžinti tų vaikystės dienų...

Ar prisimeni, mama, kaip mes, vaikai, žaisdavome kieme? Žiemą lipdydavome sniego senį, juokingai kreivą, ilga morkos nosimi, anglies akutėmis, senu kibiru ant galvos. Vasarą laistydavomės vandeniu, kad nebūtų taip karšta.

Ar pameni, kaip vieną kartą ir Tave aplaistėme? Buvai nelabai patenkinta, tačiau juokeisi kartu su mumis. Pavasarį bėgdavome ieškoti geltonų šalpusnių žiedelių, kurie džiugindavo Tave.

Ruduo buvo pats smagiausias metų laikas. Ar pameni, mama, kaip mes mėtydavomės lapais? Ar dar gyvena Tavo atmintyje mūsų skundai? Juk kaskart guosdavomės, kad kuris nors iš kaimynų vaikų užgriuvo visu svoriu, nesąžiningai pargriovė ant žemės. Tu glostydavai mūsų galveles ir ramindavai. Juk taip gražiai šypsodavaisi, kai grįždavome sušilę ir apkibę rudeniniais lapais.

Visi mano džiaugsmai ir rūpesčiai susiję su Tavimi, mama. Jei aš šypsodavausi, šypsodavaisi ir Tu. Jei man būdavo liūdna, liūdėdavai ir Tu. Mano jausmai buvo virtę Tavo nuojauta. Tu jausdavai mano gyvenimo spalvas. Tu visada norėjai, kad aš užaugčiau sąžiningu žmogumi, darbščia moterimi, mylinčia žmona ir motina.

Šiandien be galo gailiuosi, kad ne kartą esu pasakiusi Tau tai, ko sakyti nederėjo, kas galbūt Tave įskaudino. Mano atminty dar gyvos Tavo ašarotos akys. Kai pirmą kartą pamačiau Tave verkiančią, širdyje tarsi kas apsivertė. Pajutau, kad ašarų kamuolys pradeda ir mane smaugti. Be galo sunku buvo jį užgniaužti, bet aš sugebėjau. Jaučiausi labai kalta, mama. Atleisk man… Man reikia Tavo šilumos, Tavo rūpesčio, švelnumo. Noriu išgirsti, kad Tu mane myli.

Dar daug norėčiau Tau, mama, pasakyti, tiek daug kartų norėčiau Tavęs atsiprašyti už visas nuoskaudas, dideles ir mažas. Šis šilumos kupinas laiškas niekur nedings. Jis liks mano atmintyje, mano širdyje. Atmink, mama, kad Tu esi ir būsi brangiausias žmogus mano gyvenime.

Tave mylinti dukra.

Šis rašinys dalyvauja konkurse „Ypatinga mama“. Naujienų portalas lrytas.lt ir „Argo Trakai“ kviečia skaitytojus dalintis gražiausiomis istorijomis apie savo mamas ir laimėti puikių dovanų! Daugiausiai dėmesio sulaukusios 3 istorijos bus apdovanotos „Argo Trakai“ kuponais.

Pirmosios vietos laimėtojui atiteks 2 valandų trukmės apsilankymas „Argo Trakai SPA“ erdvėje. Antrosios vietos laimėtojui – du 50 eurų vertės dovanų kuponai apsilankymui „Argo Trakai“ restorane. Trečios vietos laimėtojui – 50 eurų vertės dovanų kuponas apsilankymui „Argo Trakai“ restorane.

Rašinius siųskite bendraukime@lrytas.lt. Istorijų laukiame iki gegužės 5 dienos. Nugalėtojai bus skelbiami gegužės 8 dieną. Visos atsiųstos istorijos portale galės būti skelbiamos anonimiškai. Portalas lrytas.lt pasilieka teisę neskelbti istorijų, neatitinkančių LR teisės aktų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.