Prieš grandiozinį „Rammstein“ koncertą džiaugiasi ne visi: „Nuvažiavęs pabučiuosiu tvorą?“

Gegužės 22-ąją Vilniuje – neeilinis įvykis. Vingio parke koncertą surengs Vokietijos industrinio metalo muzikos grupė „Rammstein“. Visi bilietai į grandiozinį renginį parduoti iš anksto.

„Rammstein“ koncertas.<br>T.Bauro nuotr.
„Rammstein“ koncertas.<br>T.Bauro nuotr.
„Rammstein“ koncertas.<br>Organziatorių nuotr.
„Rammstein“ koncertas.<br>Organziatorių nuotr.
Prane
Prane
Daugiau nuotraukų (3)

Rolandas

May 11, 2023, 11:17 PM

Tačiau likus kelioms dienoms iki koncerto kai kurie gerbėjai išgirdo netikėtą naujieną – norėdami patekti į koncertą jie už papildomą sumą privalo atlikti bilieto vardo keitimą – „repersonalizaciją“ ir bilietą susieti su į koncertą einančiu asmeniu. Paslaugos kaina – 11 eurų.

Tiesa, „repersonalizaciją“ teks atlikti tik tiems bilietų turėtojams, kurie ant įsigyto bilieto nurodė ne to asmens duomenis, kuris planavo eiti į renginį.

Tokia naujiena patiko ne visiems asmenims. Tarp jų ir bilietą dovanų gavusiam „Rammstein“ gerbėjui Rolandui.

„Gal galite paviešinti visai Lietuvai apie reketą dėl patekimo į „Rammstein“ koncertą Vingio parke.

Prieš „Rammstein“ koncertą atsirado „repersonalizacijos“ mokestis. Jeigu man dukra gimtadienio proga padovanojo bilietą, aš nuvažiavęs į Vingio parką, pabučiuosiu tvorą?

Kas čia per reketas vidury baltos dienos? Bilietas kainavo virš 100 eurų ir ką, kaip į š...?

Papildomai susimokėt 11 eurų už kažkokią „personalizaciją“? Tik Lietuvoje taip, čia jau yra „vamzdiec“, – piktinosi Rolandas.

***

Koncertą organizuojančios agentūros „Live Nation Lietuva“ vadovas Aleksandras Karablikovas paaiškino, kad tokios priemonės imtasi norint išvengti nelegalaus bilietų perpardavinėjimo.

„Informacija apie bilietų personalizavimą nuo pat „Rammstein“ koncerto paskelbimo pradžios buvo skelbiama „Bilietai.lt“ svetainėje renginio puslapyje.

„Personalizuotas“ reiškia, kad kiekvienas bilietas yra susietas su biliete nurodytu asmeniu. Kiekvienas renginio lankytojas prie įėjimo į renginį kartu su bilietu privalo pateikti galiojantį dokumentą (pasą, asmens tapatybės kortelę arba vairuotojo teises). Personalizavimo paslauga įtraukta į bilieto kainą. Bilieto personalizavimo tikslas – kova su bilietų perpardavimu, kas yra nelegalu.

Lankytojams, kurie nusprendė perleisti savo bilietą kitam asmeniui „Bilietai.lt“ sukūrė repersonalizavimo (bilieto savininko pakeitimo) platformą ir šį paslauga yra mokama. Repersonalizavimo surenkama mokesčių suma skirta padengti šios paslaugos įvedimo į „Bilietai.lt“ sistemą ir jos funkcionalumo atnaujinimo darbų išlaidoms padengti.

Bilieto personalizavimas ir repersonalizavimas yra pasaulinė praktika, kurią „Live Nation Lietuva“, kaip didžiausias renginių organizatorius Baltijos šalyse, įveda į mūsų rinką. Ji skirta tam, kad apsaugotų lankytojų teises bei užkirstų kelią nelegaliai antrinei bilietų rinkai“, – komentavo „Live Nation Lietuva“ vadovas Aleksandras Karablikovas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.