Parduotuvėje su vaiku į nepatogią padėtį patekusią mamą pribloškė pardavėjos požiūris: „Verkt norėjosi“

Nors nesu kokia nors niurzga, šįkart norėčiau viešai pabumbėti. Esu mama, auginu tris vaikus. Taigi, tikrai jau visko mačiusi ir patyrusi, ne pirmakartė viskuo besistebinti ir besipiktinanti. Bet kad ir visko esu mačiusi tris vaikus augindama, per tiek metų pirmąkart gyvenime taip nutiko.

 Parduotuvėje su vaiku į nepatogią padėtį patekusią mamą pribloškė pardavėjos pasiūlymas.<br> 123f.com asociatyvioji nuotr.
 Parduotuvėje su vaiku į nepatogią padėtį patekusią mamą pribloškė pardavėjos pasiūlymas.<br> 123f.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilnietė mama

2023-07-14 20:21, atnaujinta 2023-07-14 20:28

Šiomis dienomis su visais vaikais išsiruošėme į miestą apsipirkti – užsukome į vieną sostinės parduotuvę, kurioje galima įsigyti įvairių kanceliarinių prekių. Ir netikėtai mano mažiausiasis užsinorėjo į tualetą.

Kas turi vaikų, žino, ką reiškia, kai vaikas nori atlikti gamtinius reikalus – tai nutinka čia ir dabar. Jokių palauk, pakentėk, tuoj kur nueisim. Vaikučių pūslė dar ne tokia tvirta, kad sugebėtų išlaukti. Tad arba turi nusilengvinti čia ir dabar, arba tiesiog prisidaro į kelnytes.

Norėdama išvengti nemalonios situacijos, paprašiau pardavėjos leisti pasinaudoti jų tualetu tarnybinėse patalpose. Nors parduotuvė ir nedidelė, tačiau darbuotojams tualetas ten tikrai yra.

Buvo labai apmaudu, kai pardavėja tokiu šaltu abejingu tonu tiesiog pasiūlė „nueiti už kampo“ arba pasinaudoti kitų, kaimynystėje esančių viešbučių ar kavinių tualetu.

Taip mielai ir būčiau padariusi, bet iš savo mažojo veido supratau, kad tiesiog nespėsime nubėgti – atstumas per didelis. O dar jei pasitaikys tokia pat „paslaugi“ darbuotoja, siūlanti pasinaudoti kitais tualetais, tai tada apskritai nieko nepešime ir šlapiomis kelnėmis namo grįšime.

Ką gi, teko eiti vaikui į lauką ir skubiai reikalus atlikti į... gertuvę... Puoduko juk nesinešiosi (sauskelnių jau seniai vaikas nenešioja, 3 metai jam), viduryje miesto taip pat nesišlapinsi už medžio – po to kas nors nufotografuos, išsityčios, baudą išrašys.

Labai apmaudu pasidarė ir liūdna dėl tokio nesupratingo pardavėjos požiūrio į daugiavaikę mamą. Pasijutau pažeminta, verkti norėjosi, tiesą sakant. Pagal amžių sprendžiant, tai ji ir pati yra mama, o gal net jau močiutė. Jokio solidarumo, jokios atjautos ir supratimo. Geriau vaiką į gatvę išvyti ar šlapiomis kelnėmis palikti.

Apmaudu dar ir dėl to, kad ne šiaip pro šalį ėjome ir užsukome tualetu pasinaudoti. Parduotuvės sąskaitą papildėme 160 eurų – tiek prekių įsigijome vyresniesiems mokyklai, mažiulio darželiui. Gaila, bet žmogiškumo už jokią sumą nenusipirksi...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.