Savo katinu atsikratyti norinčiai mamai davė patarimą: „Realu, kad nereikės jokių prieglaudų ar migdymų“

Perskaičius straipsnį apie moters išgyvenamą skausmą dėl to, kad jos ilgametis katinas nepriima kūdikio, redakcijai laišką parašė skaitytojas Jurgis. Vyras paprašė su moterimi pasidalinti jo istorija, kuri galbūt padės panašiose situacijose ir kitiems žmonėms.

 Katino namuose nebegalinčiai laikyti mamai vyras davė patarimą.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Katino namuose nebegalinčiai laikyti mamai vyras davė patarimą.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgis

Dec 3, 2023, 7:52 PM, atnaujinta Dec 4, 2023, 3:04 PM

Katės yra „įprastos kasdienybės“ gyvūnai ir net vandens dubenėlio vietos pakeitimas joms sukelia didesnį ar mažesnį stresą, nors to galit net nepastebėti. Staigus naudojamo kraiko spalvos pakeitimas joms sukels stresą.

Kai mano sesė pagimdė, mano katinas irgi naujagimio vengė, nors sesė tik atvažiuodavo į svečius. Jis nemėgdavo, kai pasiūlius paaugusiai mergaitei jį paglostyti, ji tą bandydavo padaryti. Nesidraskydavo, bet traukdavosi šalin.

Taip buvo iki kol mergaitei nesuėjo 4 metai. Tada jis pradėjo leisti jį glostyti be jokių problemų. Neseniai teko atsisveikinti su šiuo katinu dėl jo ligos. Bet jeigu savo atveju galvojate migdyti katiną vietoj prieglaudos, nes „ten jam bus stresas“, aš Jums garantuoju, jog galėdamas Jūsų katinas pasirinks stresą prieglaudoje, bet ne mirtį.

Jeigu dar neteko migdyti savo gyvūno, tik tai darydama ir padarius suprasit, kaip tai baisu, o čia dar sveikas gyvūnas. Galite labai gailėtis, kad nenuvežėt į prieglaudą, kur jis turės šansą.

Galėtų padėti veterinarai sugrąžinti jo elgesį į buvusį, reikia pasikonsultuoti. Realu, kad nereikės jokių prieglaudų ar migdymų.

Taip pat tikrai rasite tokių atvejų aprašytų internete su patarimais ką daryti. Yra ir kačių elgsenos specialistai, mokamai konsultuojantys internetu. Yra daug apie tai internete iš darbo su probleminėmis katėmis“, - rašė skaitytojas Jurgis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.