Praeivę supykdė vairuotojui palikta žinutė – nutarė piktavalį pamokyti be jokios sąžinės graužaties

„Bendraukime“ skaitytoja Birutė iš Vilniaus pamatė vaizdą, kuris ją labai papiktino ir privertė išsitraukti fotoaparatą. Praeivę papiktino žema žmonių kultūra nepadoriais keiksmais aprašinėti ir apipiešti apsnigtus kitų vairuotojų automobilius.

 Moterį papiktino žema kultūra aprašinėti kito žmogaus mašiną keiksmažodžiais ir paveikslėliais.<br> Skaitytojos nuotr.
 Moterį papiktino žema kultūra aprašinėti kito žmogaus mašiną keiksmažodžiais ir paveikslėliais.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Birutė

Dec 13, 2023, 10:16 PM, atnaujinta Dec 14, 2023, 8:25 AM

Moteris prisipažino, kad paviešindama tokį elgesį ji norėjo viešai sugėdinti, kad ateityje šie susimąstytų ir prieš niokojant kito asmens turtą, gerai pagalvotų.

„Daug kalbama apie vairavimo kultūrą keliuose, tačiau aš norėčiau pakalbėti apie kultūrą mūsų kiemuose. Kaimynai vieni kitiems ir veidrodėlius nulenkinėja, ir valytuvus lanksto, ir padangas subado, ir netgi maišelius su išmatomis ant stogo mėto.

Štai prieš kelias dienas Vilnių užklojus sniegui skubėjau pro Naujamiesčio skersgatvius su kalėdinėmis dovanomis ir prie vieno namo akį patraukė rusiški užrašai bei nepadorūs piešiniai ant vieno automobilio.

Esu iš tos kartos, kuri kirilicą dar atpažįsta ir skaityti moka. Rusiški keiksmažodžiai ir vyriškų lytinių organų piešinukas kitam vairuotojui... Reikia turėti nors lašelį gėdos, žmonės!

Pirmiausia, tai šis automobilis, kaip ir eilė šalia stovėjusių kitų, man atrodo, nepažeidė jokių kelių eismo taisyklių. Nors jei ir pažeidė, tai ar galima taip niokoti svetimą turtą, žeminti kitą asmenį?

Antra, čia pat stovėjo visa eilė kitų apsnigtų automobilių, kurie piktadariui neužkliuvo visai. Todėl darau prielaidą, kad žeminančią žinutę paliko ne atsitiktinis praeivis, bet pažįstamas žmogus. Gal netgi koks vairuotojo kaimynas?

Bet kokiu atveju, taip elgtis yra gėdinga, nepadoru, netoleruotina, žema. Todėl be jokios sąžinės graužaties nutariau piktavalį pamokyti.

Nufotografavau ir atsiunčiau jums. Kad paviešintumėte. Gal pamatys, susigės. Nors, jei nemoka rašyti lietuviškai, tai turbūt ir skaityti nemokės. Bet gal kas nors padarys paslaugą ir išvers? Paprotins, sudraus?“, – rašė pasipiktinusi praeivė Birutė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.