Ūsoriaus žvejyba įvarė ir džiaugsmo, ir baimės

Noriu papasakoti apie savo šių metų didžiausią laimikį. Rugsėjo 15 d. su draugu Nemune šalia Druskininkų pradėjome žūklę nuo 14 valandos (planavome pradėti anksčiau, bet ilgai laiką rinkome masalą). Taigi sumetę 3 „Feeder“ tipo meškerykočius nesulaukėme nė vieno kibimo iki 16 val. 20 min., kai pagaliau ant vidurinio meškerykočio išvydau tą galingą ūsoriaus kibimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Aivaras Ciūnys

Oct 31, 2012, 1:24 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:31 PM

Pakirtęs žuvį supratau, kad kitame gale - nemenkas ūsorius. Nors kova truko neilgai - 15 minučių, bet su žuvimi teko pavargti. Ūsorius labiausiai priešinosi prie kranto, teko tris kartus atlaisvinti ritės stabdį ir leisti jam plaukti tolyn. Na, bet po tų penkiolikos baimės ir džiaugsmo minučių su draugo pagalba ūsorius jau buvo graibšte.

Ūsorius svėrė 3,85 kg, jo ilgis - 70 cm. Žuvį pagavau ant penkių didžiojo uodo lervų, naudodamas „Feeder“ tipo meškerykotį, „Paternoster“ sistemėlę, 0,28 mm pagrindinį valą bei 0,25 mm pavadėlį.

Oras buvo prastas ir nepastovus, tai saulė švietė, tai lietus lijo, retkarčiais pūtė stiprus vėjas.

***

Ir jūs sugavote žuvį, apie kurią savaitę kalbėjo visas miestas? Užkibo laimikis, didesnis už jus patį? O gal pati žvejyba pažėrė įspūdžių, kurie kvapą užgniaužė net labiausiai patyrusiems žvejams? Dalyvaukite konkurse "Mano įspūdingiausia žuvis"!

Savo istorijas, nuotraukas ir vaizdo įrašus iki lapkričio 9 d. siųskite adresu konkursai@lrytas.lt arba įkelkite čia. Būtinai nurodykite, kur ir kada žvejojote, pateikite, jūsų nuomone, svarbių ir įdomių detalių.

Trijų, redakcijos nuomone, įspūdingiausių žūklės istorijų autorių laukia prizai, kuriuos įsteigė veiklos 20-metį švenčianti UAB „Esmera“. I vietos nugalėtojas džiaugsis 1000 litų čekiu apsipirkti „Esmeros“ parduotuvėje, II - žvejo kostiumu, III - rite. Įspūdingų laimikių!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.