Išvydę lietuvio pagautą upėtakį norvegai griebėsi už galvų

Penktadienį su draugu nuvykome pažvejoti į vieną iš kalnų ežeriukų Norvegijoje. Eilinį kartą tikėjomės pagauti keletą nedidelių (100-300 g) upėtakių. Taip ir buvo, pirmasis užkibo net labai mažas, tad paleidau.

Į krantą ištraukėme 7 kg svorio ir 90 cm ilgio upėtakį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Į krantą ištraukėme 7 kg svorio ir 90 cm ilgio upėtakį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irmantas

2012-11-05 16:45, atnaujinta 2018-03-15 16:33

O po keleto minučių ir eilinio metimo pajutau didžiulį smūgį ir prasidėjo kova, kuri trūko apie 20 minučių, kol į krantą ištraukėme 7 kg svorio ir 90 cm ilgio upėtakį.

Net vietiniai norvegai griebiasi už galvų, nes tokio dydžio upėtakiai, ypač pagauti meškere, yra labai retas ir taurus laimikis. Žūklei naudojau tik 0,2 mm storio valą.

***

Ir jūs sugavote žuvį, apie kurią savaitę kalbėjo visas miestas? Užkibo laimikis, didesnis už jus patį? O gal pati žvejyba pažėrė įspūdžių, kurie kvapą užgniaužė net labiausiai patyrusiems žvejams? Dalyvaukite konkurse "Mano įspūdingiausia žuvis"!

Savo istorijas, nuotraukas ir vaizdo įrašus iki lapkričio 9 d. siųskite adresu konkursai@lrytas.lt arba įkelkite čia. Būtinai nurodykite, kur ir kada žvejojote, pateikite, jūsų nuomone, svarbių ir įdomių detalių.

Trijų, redakcijos nuomone, įspūdingiausių žūklės istorijų autorių laukia prizai, kuriuos įsteigė veiklos 20-metį švenčianti UAB „Esmera“. I vietos nugalėtojas džiaugsis 1000 litų čekiu apsipirkti „Esmeros“ parduotuvėje, II - žvejo kostiumu, III - rite. Įspūdingų laimikių!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.