13 kg karpį alytiškis sugavo penkiskart lengvesnėms žuvims skirtu valu

Tai - 13 kilogramų laukinis karpis, pagautas Daugų ežere Alytaus rajone. Laimikis užkibo ant meškerės, kuri buvo paruošta karšių žūklei. Valo storis buvo vos 0,19 mm - gamyklos duomenimis, valas galėjo atlaikyti daugiausia 2,5 kilogramo...

Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Juonys

Nov 6, 2012, 1:54 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:14 PM

Su savo laimikiu koviausi gal 45 minutes. Labai pasisekė, kad žvejojome iš valties, nes nuo kranto toks valas tikrai nebūtų atlaikęs pasipriešinimo.

Karpį graibštu pagriebti pavyko tik po 4 pritraukimo iki valties, nes pritraukus prie valties jis vis vėl išvyniodavo 50-100 metrų valo ir laimikį vėl tekdavo „pompuoti“ atgal.

Paskutinį kartą pritraukus karpį iki valties, jis jau buvo apsisukęs valu ir dar vienas bandymas pabėgti būtų buvęs jam sėkmingas. Tačiau spėjome karpį pagriebti ir taip aš pagavau savo gyvenimo žuvį.

***

Ir jūs sugavote žuvį, apie kurią savaitę kalbėjo visas miestas? Užkibo laimikis, didesnis už jus patį? O gal pati žvejyba pažėrė įspūdžių, kurie kvapą užgniaužė net labiausiai patyrusiems žvejams? Dalyvaukite konkurse "Mano įspūdingiausia žuvis"!

Savo istorijas, nuotraukas ir vaizdo įrašus iki lapkričio 9 d. siųskite adresu konkursai@lrytas.lt arba įkelkite čia. Būtinai nurodykite, kur ir kada žvejojote, pateikite, jūsų nuomone, svarbių ir įdomių detalių.

Trijų, redakcijos nuomone, įspūdingiausių žūklės istorijų autorių laukia prizai, kuriuos įsteigė veiklos 20-metį švenčianti UAB „Esmera“. I vietos nugalėtojas džiaugsis 1000 litų čekiu apsipirkti „Esmeros“ parduotuvėje, II - žvejo kostiumu, III - rite. Įspūdingų laimikių!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.