12 kg lydeka dydžiu prilygo žvejo sūnui

Žvejoju nuo mažų dienų, nes gimiau Lazdijų rajone ir užaugau ant labai švaraus ir gilaus Babrų ežero kranto. Esu sugavęs nemažai didelių žuvų. Didžiausią plėšrūnę - virš 16 kg, ištraukiau eidamas į 8 klasę, jos nuotrauka neišliko. Neseniai sugavau 12 kg lydeką. Kad tikras dydis matytųsi, nufotografavau su sūnumi.

Žvejo sūnus mielai fotografavosi su lydeka.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Žvejo sūnus mielai fotografavosi su lydeka.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Antanas Kliučinskas

Nov 9, 2012, 12:57 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:43 PM

Šią žuvį sugavau žvejodamas gyva žuvele, 0,4 mm valu, plieniniu pavadėliu. Diena buvo apsiniaukusi, pūtė stiprus, gūsingas šiaurės vėjas.

Aš esu 54 metų ir žvejoju beveik tik ežere, prie kurio užaugau.

***

Ir jūs sugavote žuvį, apie kurią savaitę kalbėjo visas miestas? Užkibo laimikis, didesnis už jus patį? O gal pati žvejyba pažėrė įspūdžių, kurie kvapą užgniaužė net labiausiai patyrusiems žvejams? Dalyvaukite konkurse "Mano įspūdingiausia žuvis"!

Savo istorijas, nuotraukas ir vaizdo įrašus iki lapkričio 9 d. siųskite adresu konkursai@lrytas.lt arba įkelkite čia. Būtinai nurodykite, kur ir kada žvejojote, pateikite, jūsų nuomone, svarbių ir įdomių detalių.

Trijų, redakcijos nuomone, įspūdingiausių žūklės istorijų autorių laukia prizai, kuriuos įsteigė veiklos 20-metį švenčianti UAB „Esmera“. I vietos nugalėtojas džiaugsis 1000 litų čekiu apsipirkti „Esmeros“ parduotuvėje, II - žvejo kostiumu, III - rite. Įspūdingų laimikių!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.